Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
15
 
14
 
! Отговори
Perekly преди 2 години
Добре бе, докога ще се дава трибуна за изява на идоти и ще чакаме хората да се научат да мислят?
145
23
 
27
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Чуков намали спирта! Прочетете на този "експерт" предишните прогнози. Нищо, ама нищо. Ромка на централна гара повече познава от този платен дезинформатор.
144
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индия - 85 процента руска военна техника, хаха САКСИИИ ЧАОО сте , само в последната дупка на кавала БГ се опитвате да измамите някой с пропаганда, Изтока е ясен победител ! Един път Един пояс, Един Затвор за всички спекуланти , мафията ще е еват яко скроо и тука.
143
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуков е един от малкото хора, които знаят много и не са по пропагандата и лъжите така, както се сега медиите в държавите подчинени на англосаксонците.
142
31
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Свръх модерна техника и Русия, тоя да няма температура?
141
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американската реалност е чума за останалия свят. САЩ живеят добре на гърба на другите държави, даже и на гърба на държавите тънещи в голяма мизерия.
140
21
 
20
 
! Отговори
Моамадъ преди 2 години
НАТО в момента праща играчки от Зрънчо на Украйна като ръчни пво и противотанкови ракети , и това спря тълпите , ами ако беше вкарало големите оръжия ?! Тогава Путин трябваше да се притеснява за целостта на Русия , ама това Чуков не го споменава защото пази авторитета на Гасударя
139
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англосаксонците срещу свободния свят - това гледаме сега.
138
13
 
24
 
! Отговори
Какъв е смисъла преди 2 години
Руската реалност е чума за цивилизованите хора в 21 век. 0.1% живеят добре на гърба на 99.9% тънещи в мизерия.
137
8
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Чуков и Мангъров са големи специалисти
136
15
 
23
 
! Отговори
танкове консерви преди 2 години
Украинците отварят модерните танкове със западните оръжия като консерви! Факт!
135
15
 
16
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Чуков гледа ли на кафе ? Ще се окаже че тоя е по голям русофил и от Копейкин ама не видя колко струва всяка руска техника , че тя е направена само и единствено за парада на 9 май , тя само там работи и в главата на родните русофили . Горко на Киро ако слуша такива Експерти , възпитаници на КГБ . Тогава Киро ще се плаши от сянката си
134
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години ви казвам, че Боян Чуков и още 1-2-*** са единствените български експерти, които си позволяват да анализират нещата 1 към 1. Другите са либерасти и copocoиди.
133
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължат да ръчкат руската мечка ще продължат да ядат пердах укрите.
132
13
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Дрогаря Чуков е очевадин Путено Фил. Лошо няма. Но по принцип е ясно че Украйна ке падне. Не дали, а кога. Мирните преговори просто са за парлама. Чесане на езици. А междувременно рашъните яко почесват укрите. Противно на това което ръсят медиите у нас.
131
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съчетанието руско и модерно винаги е било пълна безсмислица, а какво остава за свръхмодерно? Навярно пълна свръхбезсмислица.
130
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
146 в крайна не е новата. Нито армата е там нито новите калашници даже. Щеше им се на американците да си водят записки ама не стана. Русбаците сано показаха че кинжала не е рисунка, както янките бяха спуснали
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
striker, стикер мисля че време да си пишеш завещанието. Такива като теб много скоро ще почна да ги трепя и до теб ще стигна. Години наред тролиш по сайтове, не се осъзна.
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Cartman ти май не осъзнаваш че теб никой не те е питал а те набутаха насила. Гати промивката си
127
1
 
11
 
! Отговори
Хегел преди 2 години
Писна ми, навремето родителите ни се криеха и тайно слушаха радио "Свободна Европа" за да чуят нещо от "вражеския капиталистически свят". Сега пък става обратното .... Все някакви забрани, все някой нещо ни забранява. Вярно ми писна и свободата ми изглежда мираж ... само дума с която да се залъгват плебеите...