Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Това е провокацията на века. Руснаците се изтеглят от Буча на 30.03.,на 31.03. кметът дава интервю с усмивка, че градът е изчистен от руснаци, след това украинско видео показа, как на 31.03. украински/наци'та/ военни обхождат целия град, и няма мъртви тела по улиците. И изведнъж на 02.04. хоп - убити хора посред улиците...,така изложени на показ. Ами ако са убити на 30.03. как на 02.04. имат вид на убити току-що. Сами си правете изводите. Знам, че ще ме изтрият, но това е истината.
185
1
 
5
 
! Отговори
Пcихoпaт ZZеленски преди 2 години
Когато правеше шушy мушy с пaмпepca Байдън за да предадеш народа си да вкараш страната си в война как мислеше че изглежда войната бе пcиxoпат???
184
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Абе наркоман напушен,ставаш смешен.Путин не е решил да те изтрие от лицето на земята,затова си толкова смел.
183
1
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 2 години
ТОЯ ДОКАТО НЕ ГО ГРЪМ НАТ, БАЯ НАРОД ОЩЕ ШЕ ИЗМРЕ !
182
1
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
До Митко Щом се правиш на мъж и скачаш на бой, бий се като мъж,не припкай по чорапки веднага да ревеш за помощ.Не ходи да викаш полиция и прокурор.Зеленски само това прави.Създава такова впечатление,като че ли само е чакал да му ударят първия шамар и хукна, та се не видя
181
5
 
21
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Престанете вече с "Гьобелсовата" си пропаганда. Всички вече разбраха, че това е новият фейк - филм на треторазрядния комик Зеленски. За радост на всички здравомислещи хора, има и много други източници на информация / не на дезинформация/
180
3
 
6
 
! Отговори
Spez преди 2 години
Tui drebno evrei4e do koga ste se pravi, 4e ne e otgovorno za razruhata?
179
4
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
те тия трупове като минат с колата да ги снимат им кажи да не снимат в огледалото за дано виждане, че бързат да седнат. явно дълго ги държите легнали хорага, сега е студено.
178
0
 
6
 
! Отговори
До Митко преди 2 години
Ти си страхливеца! Блъскай клавиатурата и си въобразявай, че живееш.
177
0
 
16
 
! Отговори
Стига клипчета! преди 2 години
Истината за клипа с дъщерята на кувейтския посланник в САЩ, снимана като току що родила сирийка, която бяга от Асад. Истината излиза, колкото и да я преиначавате!
176
4
 
25
 
! Отговори
Прекалявате! преди 2 години
Украинските нацисти, обучавани от английски и американски инструктори и въоръжавани от САЩ повече от 8 години убиват цивилни граждани!
175
0
 
1
 
! Отговори
Татул преди 2 години
https://youtube/watch?v=W-bWA23odkAА защо никой не пише какво се случва в Германия.
174
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления Джуджо пак се е натряскал.
173
14
 
29
 
! Отговори
Kiro-tupoto преди 2 години
Мисля,че Путин трябва да гони "до дупка"този клоун.Каквото и да става с тази безумна война,целта трябва да бъде елиминирането по всякакъв начин ,на тази американска ***,заради която измират толкова много хора.Никакви компромиси с този,никакви споразумения-тотална елиминация,на каквато и да е цена,защото този ***,криещ се в бункерите и държащ пламенни речи,когато му дойде 'жега",първи ще изчезне на Запад.***!
172
14
 
42
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Ами как няма да има цивилни убити по улиците,нали ти им раздаваше автомати на всички без никаква отчетност!Да не говорим,че пусна престъпниците от затворите за да се бият срещу руснаците.Това,което досега се случва е нищо с това,което предстои да се случва!И стига си ревал и създавал предпоставки за 3-та световна война ако ти се мре излизай от дупката си и отивай на предна линия мишок с мишока ти наркотизиран!Ще вкара целия свят във война заради единия си инат!
171
0
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 206. Дай източник. Откъде идват тези сведения.
170
46
 
18
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Путин е срахливо джудже, дето насъсква другите да умират за него. Него не го бомбят и няма никаква заплаха за живота му вътре в бункера. А Зеленски постоянно трябва да се крие и да търси подкрепа. Справедливостта е на страната на Украйна! Колкото и да реват руските ***, това няма да направи войната им справедлива, напротив - престъпленията им ще се виждат с всеки изминал ден. И ще дойде момента д абъдат съдени...
169
9
 
30
 
! Отговори
ООН преди 2 години
Въпрос на общото събрание на ООН: Защо в САЩ е на особена почит еднполовия, междурасов секс ?
168
56
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 206 "Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: всички мъже на възраст от 16 до 60 години в град Буча са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове, а и идват все повече сведения за изнасилвания на жени от страна на *** окупатори." Иззродите си показаха истинското лице. 75 години лъжи от втората световна война насам излизат на бял свят. СССР/Русия не са жертва, а кървав режим.
167
29
 
8
 
! Отговори
Ачката преди 2 години
Абе какво ги чакате още бе? До кога само ще се отбранявате? Най-добрата защита е атаката! Крим ,Динбас,Луганск,Кавказ ..и тн. и тн.