Туитър спира достъпа до съдържание в профила на Путин

Спрян е достъпа до голям брой акаунти
6 апр 2022 11:53, Росен Стойчев
36
Туитър спира достъпа до съдържание в профила на Путин
Снимка: БГНЕС/EPA

Социалната платформа Туитър е ограничила достъпа до съдържанието в профила на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи Гардиън.

Платформата е премахнала от своите алгоритми препоръките за профилите, които могат да са видими в потребителския поток. Спрени са и нотификациите и линковете към други държавни постове.

Ограничен е достъпа до триста акаунта, принадлежащи на руски представители. Смята се, че те са отговорни за популяризиране на дезинформация. Подобно решение вече беше взето за профилите на руски държавни медии. Русия отговори като ограничи достъпа до Туитър за своите граждани.

Още по темата


Руски представители настояват водещите социални платформи да възстановят достъпа до каналите на държавните медии. Настояват, че така се ограничава възможността за обективна информация към техните граждани. Руското правителство ограничи достъпа до водещите платформи и съветва гражданите да използват руски варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
3
 
! Отговори
Ми браво преди 2 години
Акциите им ще скочат още. Друго не ме интересува.
3
2
 
31
 
! Отговори
Парадокс преди 2 години
Twitter не позволи на Тръмп да си изкаже личното мнение а Facebook окуражи нападките към други руснаци (те нямат нищо общо с действията на Путин), YouTube блокираха руските гледни точки. С една дума страната на "свободните" реже свободата на словото.
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
До 4Иди и се моли на Миттофанова за руска виза, и бегом в любимата Блатная. Лесно е да се възползваш от благинките на запада, а да боготвотиш Блатная. Никой не те спира да живееш в Путтлеровия рай. Дерзай другарю
1
4
 
20
 
! Отговори
a-men преди 2 години
Путин сигурно си го е преместил в другия крачол.