Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън

Александър Дугин е един от хората с влияние върху руския лидер
15 апр 2022 21:30, Нели Христова
577
Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън
Снимка: БГНЕС

Ултранационалистически философ, наричан "мозъкът на Путин" заради влиянието си върху руския лидер, заяви, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е само "временно", съобщи „Инсайдер“.

Александър Дугин, неоевразийски идеолог, известен с влиянието си в Кремъл, каза това в интервю за турски медии.

Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия.

По-рано този месец руските сили се изтеглиха от околностите на Киев, след като се опитаха да превземат украинската столица. Руската армия се препозиционира от района, за да се съсредоточи върху източния регион Донбас в Украйна, заявиха представители на Пентагона и НАТО.

В интервюто Дугин определи руското отстъпление като "чисто тактически ход", който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши "ревизии" под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

"В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят", заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. "Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и експерт по руска политика, заяви, че "със сигурност е възможно" руският президент Владимир Путин да насочи руските сили да се опитат отново да превземат Киев.

"Със сигурност е възможно, в действителност е дори много вероятно, Путин да иска да направи още един опит за превземане на Киев, ако в някакъв бъдещ момент прецени, че неговите военни имат по-голям шанс да успеят", каза Трейсман пред „Инсайдер“ "Но не бих се доверявал твърде много на коментари, направени за турски вестник от националистически "философ", а след това подети от руски държавни журналисти."

Въпреки препозиционирането на руските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Путин все още може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това схващане в интервюто, като заявява, че само кампания на Русия в Източна Украйна "не е победа" за страната.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде", каза Дугин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
11
 
13
 
! Отговори
Юда преди 2 години
Войната отдавна е изгубена молодци, и защо ви беше да си го набиват? А колкото до дугин-поредният кремълски лишеи и малка част от пропагандата система на рус фед ерка целяща в случая отново да плаши гаргите и да всява страх-типично рус черта
376
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 469. Русия просто няма никакъв капацитет за нищо. Въздух без налягане. Изтребиха си и продължават да си изтребват интелигенцията. С пиян затъпял мужик ли ще държи империя? Русия е в историята вече.
375
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне някой публично да признае, че Путин няма собствен мозък!
374
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма част от коментиращите не владеят нито българската нито руската граматика, да не говорим за слоред! Как може да се разбере човек с неграмотници?
373
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па само *** в тая Русия.СССР загуби в Афганистан нямаше ядрен ад защото Русия са 5 града.Загуби от Чечня която е само 5 града. Виетнам е
372
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ала бала портукала.Русия е световен парий била се се борила с еднополюсния модел таратанци. Ми борисе нападани Франция Англия Полша някоя натовска държава Америка нападани австралия. Русия стана за смях на целия свят. Военната мощ на Русия е посмешище. Никакви технологии никаква тактика никаква стратегия. Никакъв ред никаква дисциплина. Воюват като африканци от по тъмните.двуполюсен е света САЩ И КИТАЙ Русия просто е *** в тройката. Е САЩ няма да я оноди.....
371
7
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
До тяИ за хитлер пишеха е е велик но свърши на *** на историята.
370
20
 
39
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
изгежда в КГБ така им промивет мозъците че не могат да мислят критично и се водеряват на един очевидно луд като Дупин на когото не му пука дали ще измре целия свят или не.
369
20
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мордор като бъде натикана в дупката, откъдето е изпълзяла - да си огледат територията, и ако им се види голяма, да вземат американския модел за управление - защото за 200 години в САЩ няма НИТО ЕДИН случай на авторитаризъм. Така са им устроени институциите, че въпреки че и те са президентска република, американският президент никога не се е държал като тиранин. Ако Путин не беше комплексиран кгбеец, Русия можеше отдавна да просперира като член/партньор на ЕС и НАТО. Ама не-съветски империализъм
368
17
 
18
 
! Отговори
Ти, иди я дуду преди 2 години
Да го разбиравме че Русия ще е победителя,както винаги Това иска да ни кажеДугин
367
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е терористична заплаха в най-чист, класически вид. Този психопат надмина и Распустин. Обаче наистина историята се повтаря - Распутин спомага за сриването на доверието в монархията и налива масло в бошевишкия преврат и избиването на царското семейство. А тоя, днешният екземпляр направи така, че цял свят да не вярва и на сричка от казаното от Русия,заради неговите внушения вожда нахлу в суверенна страна и търпи огромни загуби - та въпрос на време е РФ да бъде пратена на бунището на историята.
366
36
 
23
 
! Отговори
тя преди 2 години
Путин е велик ! Пикайте газ !
365
24
 
38
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
льольоПутин има спешна нужда от мозъчен донор, но не и от този изкуствен анти-лект Дугин. Все едно за хроничната си параноя и комплексираност, на вова да му дават халюциногени. Това са жалки неврастеници, но с опасна играчка в ръце.
364
24
 
14
 
! Отговори
тя преди 2 години
Заради една *** Украйна не ми се умира !
363
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие игубихте войната и да квичите и да заплашвате все тая няма света да ви става заложник защото сте решили да си играете на империалисти в 21 век вие сами си сложихте въжето Украйна ще ви бутне столчето хайде Довиждане то руския кораб Москва изгоря и потъна
362
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 470, Русия вече е загубила тази война, пардон- спец. операция. Тази война показа, че руският мечок се е осрал до уши и единствено в очите на ненормалници като нашите русофили / а може и на тях да им е ясно/ изглежда магучий, явно защото все още им плаща рубли, но скоро ще лапнат дървото. Слава на героичният украински народ и позор за зверският окупатор!
361
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.кин е абсолютен ***, ако не беше изверг и убиец- също като Ленин,Сталин и всички жестоки диктатори преди тях! Преди векове подобни диктатори е имало доста, но в 21 век главорези като ушанките - не.
360
6
 
31
 
! Отговори
До До всички русофоб преди 2 години
А колко от изброените биха одобрили тази война, това питаш ли се ? Проблемът на днешна Русия е именно, че болшевиките погубиха интелигенцията, която не беше съгласна да работи за диктатурата и военните им цели !
359
7
 
22
 
! Отговори
Русия ! преди 2 години
ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА да ЗАГУБИ !Заминавам за да осъществя това !
358
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че Русия има повече армия, оръжия, богатства и т.н., но от друга страна РНБ запада и рублата пада и това кара народа да излезе по площадите в столицата и Петербург. Но пък, ако излязат знаят, че ще бъдат репресирани от руската полиция, защото Русия все още е полицейска страна, като нас и това позволява на Путин да продължи да настъпва в Украйна. Въобще сложна ситуация, но целта е минимум Народна Република Украйна за Путин. За съжаление обаче цената я плаща руския и украинския народ!