Стратегията за отслабване на Русия може да доведе до глобална война

Руски издания за новите оръжейни доставки от САЩ за Киев
4 май 2022 20:11, Елка Василева
375
Стратегията за отслабване на Русия може да доведе до глобална война
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия в Украйна, заявява руският в. „Комерсант“.

САЩ изпратиха на Украйна 70 от планираните 90 гаубици М777 с дигитална система за управление на огъня и половината от предвидените 140 хиляди 155-мм снаряди за тях. Доставките на модерни оръжия за Киев протичат успоредно с подготовката Конгресът на САЩ да приеме законопроект, с който на Украйна ще бъдат отпуснати още 33 милиарда долара – най-мащабният в историята пакет американска военна помощ за друга страна, посочва изданието.

Още по темата
Според говорителя на Пентагона Джон Кърби, цитиран в руското онлайн издание „ФАН“, над 170 украински военни вече са обучени да боравят с гаубици М777, а на 2 май е приключило обучението на още 50 украинци.

„Американски официални лица неведнъж са заявявали, че напомпването на Киев с оръжие (. . .) цели военно поражение на Русия“, се казва в материала на „Комерсант“. „Целта на правителството на САЩ в тази криза (. . .) е тя да приключи със стратегически неуспех за Русия“ във военната, икономическата и политическата сфера, помества вестникът уточнение на Селест Уоландър, помощник на американския министър на отбраната.

Стратегията на президента Джо Байдън за отслабване на Русия може „да превърне войната в Украйна в глобална“, предупреждава обаче американското издание „Форин полиси“, цитирано в статията. „Русия може да направи така, че ако те изгубят, да изгубят и всички останали“, изтъква Джордж Бийби, бивш аналитик на ЦРУ. Според него вашингтонската администрация рискува да забрави, че „най-важният национален интерес на САЩ е да не се допусне ядрен конфликт с Русия“.

„Свободная преса“ разказва за слухове в политическите среди, близки до президентския офис в Киев, според които шефовете на Държавния департамент и Пентагона Антъни Блинкън и Лойд Остин са убедили украинския лидер Володимир Зеленски да не сключва мир с Москва, а да й даде „още един решителен бой – вече със западни оръжия (. . .) – а ако и тогава не стане, „се ла ви“ – „тръгвай към капитулация“. Според всекидневника „тъкмо това обяснява бързането“ с военната помощ за 33 милиарда долара.

Освен САЩ обаче в руско-украинския конфликт „инвестират“ още 40 страни и общите им разходи ще бъдат просто астрономически, прогнозира „Свободная преса“.

Вестникът твърди, че американците обикновено докарват в конфликтни зони, примерно Ирак и Афганистан, „невероятно лакоми"  оръжия, а после настояват съюзниците им да изпратят като помощ високотехнологични боеприпаси. И членките на НАТО са принудени да ги поръчват на фирми от отбранителния комплекс на САЩ.

В тази връзка всекидневникът нарича гаубиците М777, изпращани на Киев, военен „крокодил“. Те изстрелват по 7 снаряда в минута на разстояние до 40 км и всеки изстрел струва 112 000 долара, коментира италианският експерт Манлио Динучи. Така според него за една минута едно оръдие ще изстреля по руснаците боеприпаси на стойност колкото 25 брутни годишни заплати на един среден италианец, отбелязва „Свободная преса“.

Не всички М777 впрочем ще стигнат до зоната на бойните действия в Украйна. Това подчерта в Телеграм руският военен експерт Михаил Ходарьонок, посочва специализираното издание „Военное дело“.

По думите му войските на Русия ще проследяват движението на американската техника и ще я унищожават в районите, където украинците ще я разполагат и обслужват. „Гаубиците ще бъдат удряни и по време на превозването им, а после вече ще идат за вторични суровини“ – така Русия ще запази надмощието си в количеството и качеството на артилерията, уверява аналитикът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путkаpника яко я е закършил с високоточните си ракети. Започнал е да стреля с противокорабни ракети Оникс по наземни цели. Това никак не е рентабилно защото те са много по-скъпи от ракетите въздух-земя или земя-земя. Все пак Оникс са педназначени за потопяване на кораби а не за стрелба по железопътни линии и жилищни сгради.
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долара продължава да се срива на борсата спрямо руската рубла и днес удари ново дъно - 64 рубли за един долар.
135
0
 
7
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 години
112 000$ струват само Екскалибур снарядите, които са с джипиес насочване!
134
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото до което ще доведе отслабването на Русия е нейният разпад. И стига с тия путинофилски статии, с такива лъжи няма как да спасите Русия. 112 хиляди долара струват само управляемите реактивни снаряди, но с един такъв снаряд 100% сигурно унищожаваш един танк струващ 5 милиона или един хеликоптер струващ 10-15 милиона. Тези снаряди са само няколко хиляди дадени на Украйна, останалите 200 хиляди снаряда са обикновени артилерийски снаряди с далекобойност до 30км.
133
3
 
11
 
! Отговори
Оруел преди 2 години
Цената на нефта,и новият локдаун в някои части на Китай, ще увеличат рязко инфлацията и рецесията в ес и сащ!
132
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая от това неистово желание да отслабва Русия да не флира САЩ, че и далаверата с ваксините няма да им помогне. Сега ми стана ясен натиска за ваксиниране, събираха пари за Украйна. Прилепа от Ухан е бил краварски пъклен план за отслабване на света и реализиране на сигурни печалби, както сега с оръжието.
131
10
 
6
 
! Отговори
Господ преди 2 години
Голямо препърдяване започна в Блатная. Аве, ватенки, нали щатските и британските оружия бяха безнадеждни, а вашите без_аналогови. Ко стана накрая, май нещо ви треперят памперсите от вестник "Правда".
130
0
 
2
 
! Отговори
Хохол преди 2 години
Интересния!Много ти е слаб анализа!Умственият ти,капацитет е толкова!
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо спряха да прогнозират фалит на Русия. Що така? Ами щот' мангизите са им по на сърце на банкерите. Не могат да издържат хем да им дават пари, хем да не ги вземат. Ей го вчера лондонските банкери са си прибрали падежа от повече от 600 милиона долара, т.е. Русия си се разплаща и те са щастливи. Щот' пък някои като Франция например взеха, че си изтеглиха цялото злата от лондонските банки, проумяха и те, че англите на наггли крадци. а Къде сме ние? Наред кандидат за крадене?
128
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не знам дали сте информирани, че рублата ще бъде обвързана със златото. А еврото и долара с какво ли са обвъвзани? С печатни машини?
127
21
 
2
 
! Отговори
интересно преди 2 години
въпросче с какво русия ще води глобална война като капацитета и е минимален, само една модерна армия като ангглийската или германската могат да унищожат цялата руска армия за броени дни, единственно русия може да води глобална война с ядрени ракети с ниюо друго, при итова условиее няма голямо значение понеже победителе няма да има
126
0
 
8
 
! Отговори
Украинска шлюха преди 2 години
Пичове,купувайте рубли!!!
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Msm кой е фашист и кой не могат да казват само победителите срещу фашизма, народът който може да различава добро от зло, народът победител който ще празнуваме на 9.05. Само те, Китай Сърбия могат да преценят кой е фашист, а не Германия, България и Япония
124
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отслабват, отслабват, ама рублата днес изхвърча нагоре спрямо долара. ОПЕК казват, че алтернатива на руския газ и петрол няма. Т.е. държат се за Русия. Чакаме срива на Запада. Гледах днес десетки танкове и бронетранспортьори, натоварени на влак къмто границата с Русия. Кой се вре и си търси пъкъла? И защо България е в кюпа на самоубийците?
123
5
 
5
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Нито НАТО нито Русия имат интерес от глобален конфлика заради Украйна. Глобален конфликт означава военни действия на техните територии които никой рационално мислещ лидер няма да си позволи. Русия ще ескалира но в крайна напусне Украйна след получаването на някои малки отстъпки. Пропагандната машина в Русия естествено ще представи ситуацията като победа така че режима на Путин няма да се чувства застрашен от вътрешни брожения.
122
12
 
1
 
! Отговори
msm преди 2 години
Интересно колко ли похарчи руSSия до тук във войната!? Само изстреляните ракети по суверенна Украйна (1200 до момента) са на стойност над 10 млрд. $. За справка, бюджета на тази фашистка федерация за образование е 1 млрд $. Човекомразци, които нямат място в нашия свят!
121
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е натовски офицери обръснати 0 номер и изправени пред руския съд.Справедливост за всички.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Богу тръгна канала спирам да плащам данъци ако ми спрат руската а данъците за пенсии от тоя месец вдигнати
119
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо европейско няма в Европа. Всичко е индианско. Ама да не обиждам индианците , все пак.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само первии канал са останали няма ртр няма россия 24, мракобесници