От партията на Путин: Русия ще остане завинаги в Южна Украйна

Ще развиваме тази богата област, заяви депутатът Андрей Турчак
6 май 2022 19:50, Анисия Иванова
614
От партията на Путин: Русия ще остане завинаги в Южна Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Русия ще остане завинаги в Херсонска област, заяви днес високопоставен руски депутат при посещение в окупирания от страната му южен украински регион, граничещ с Кримския полуостров, предаде ТАСС.

Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на Федерацията - горната камара на руския парламент, и секретар на Генералния съвет на управляващата партия "Единна Русия", говори след среща с назначения от Русия ръководител на администрацията на Херсонска област Владимир Салдо.

"Искам отново да кажа - Русия ще остане тук завинаги. Не трябва да има никакви съмнения в това. Няма да има никакво връщане в миналото", подчерта Турчак, цитиран от пресслужбата на "Единна Русия".

"Ще живеем заедно, ще развиваме тази богата област, богата с историческото си наследство, със своите хора, които живеят тук", добави той.

Това е първият път, когато високопоставен представител на Русия обявява, че тя не възнамерява да се изтегля от украинските територии, превзети от руската армия от началото на войната на 24 февруари, отбелязва Франс прес. Досега Русия твърдеше, че основните цели на нейната "специална военна операция" в Украйна са да демилитаризацията и "денафикацията" на съседната страна.

Херсон, близо до анексирания от Русия Крим, засега е единственият голям украински град, превзет от руските сили - на 3 март, посочва АФП.

В Херсон скоро ще бъде открит руски център за предоставяне на хуманитарна помощ, съобщи Турчак, цитиран от ТАСС.

Високопоставеният руски депутат посети града заедно с Денис Пушилин, ръководителя на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна т. нар. Донецка народна република (ДНР).

Пушилин обяви, че деветима украински моряци, които са били държани в плен в Мариупол от "украински националисти" и впоследствие са били освободени от силите на Русия и ДНР, са се върнали в Херсон днес.

По случай наближаващия Ден на победата, 9 май, руската делегация положи цветя на военни паметници в окупирания южен украински град. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
11
 
12
 
! Отговори
Русия губи преди 2 години
и Руско-японската война от 1904-1905. Руската армия и флот са направо разбити, а за посредничеството при мирните преговори между двете империи американският президент Рузвелт печели Нобел за мир.
462
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на "военната операция" 3.8 милиона руснаци са напуснали Русия. За загубите във войната и икономическите проблеми няма да споменавам.
461
3
 
9
 
! Отговори
Корекция на 502 преди 2 години
Ливонската война е от 1558 до 1583. Но както и да. Твърдението, че Русия не е губила война е НЕВЯРНО, т.е. лъжа. 40 години след подписването на Сан-Стефано, тя подписва мирен договор с Германия, Австро-Унгария, Османската империя и Царство България - НА 3 МАРТ!
460
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо няма да останат и ще върнат всичко, второ Путин няма да е скоро начело и трето в бъдеще ще има няколко Русии, като се разпадне федерацията.
459
11
 
8
 
! Отговори
Z преди 2 години
Ще останат разбира се.Трябва да продължат до полската граница.
458
5
 
7
 
! Отговори
До 489 преди 2 години
Русия е губила войни, включително и от България. Ливонската война /1158-1583/ - от Литва Латвия, Естония, Полша; Руско-османската 1710 - 1713 от Османската империя, Кримската /1853-1856/ от Османската империя, Първата световна /1914-1918/ - ПОБЕДЕНА И ОТ БЪЛГАРИЯ - БРЕСТ-ЛИТОВСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР, СКЛЮЧЕН НА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, 3 МАРТ, 1918 г,
457
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че на кой ***-от му храмва че ще си тръгнат, сигурно на зелката
456
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще останат завинаги там - да... като тор.
455
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напред, братушки! Хиляди видеа на хора , радващи се на своето освобождение от неонацистите. Вече се възобновява и градския транспорт в Мариопол. Нещата ще се нормализират за изстрадалото население в южната част на просъществувалата цели три десетилетия държава Украйна, напук на американския агресор - създал, обучил и въоръжил неонацистките батальони
454
6
 
13
 
! Отговори
Единственият начин преди 2 години
да останеш някъде завинаги е да те погребат там.
453
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено сигурно е, че в Украйна винаги ще има руско присъствие... под формата на трупове от тази война.
452
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е губила всички войни с Турция! КОГАТО НАПАДА ГУБИ ВОЙНАТА! КОГАТО СЕ ОТБРАНЯВАТ ПЕЧЕЛЯТ-НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР
451
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Русия!
450
17
 
32
 
! Отговори
По скоро преди 2 години
Руските трупове ще останат завинаги там.
449
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно ще им е на руснаците с превземането (демилитаризацията и денацификацията) на Украйна, невъзможно си е направо. Ще си откъснат парче от изтока и юга и ще се обявят за победители за замазване на очи. Украйна и Русия ще си ги има и след Путин. Едните член на НАТО и ЕС ама с намалена територия, а другите бедни..на борш, водка и картофи
448
7
 
17
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 години
Путин иска цяла Украйна. Държавата му била станала малка и жалка.
447
7
 
11
 
! Отговори
ще си отвори преди 2 години
беля, тва не е средновековието
446
22
 
9
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ преди 2 години
Аз не зная русия някога да е губила войни. Губила е битки' войни никога. Хамериканците що гледат от страни. Нали бяха уж ,,голяма сила,,Да направят десант и да заловят президента.....Не..щастници. Воюват само с слабаци. Хайде де краварииии....Усрахте се от страх. И наште ,,смелчаци,, ако идат на фронта ще се усерат.
445
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовци са само претекст за нахлуването. Те се появиха в отговор на руските сепаратисти през 2014 г. и това е разбираемо, защитават Родината. Путин никога не е уважавал Украйна. Много преди азовците да се появят, заявяваше, че това е изкуствена държава. Каза го и два дена преди войната : "Украйна е грешка на комунистите и в частност на Ленин."Той искаше да коригира тази грешка.Но направи историческа грешка и стъпи накриво
444
7
 
18
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До до 474 Като е толкова лош запада, защо драпате да се изнасяте все там, а не на изток?Няма логика човек да не отива в добрия и богат изток, а в прогнилия и лош запад. Това го правиха дори и руснаците.