В Киев се продава вуду кукла на Путин в ковчег, с примка и игли

Реклама за нея се появи в каналите на Telegram
26 май 2022 20:05, Анисия Иванова
351
В Киев се продава вуду кукла на Путин в ковчег, с примка и игли
Снимка: БГНЕС

В Украйна пуснаха вуду кукли с образа на руския президент, съобщава „Метро“.

На кадри се вижда разопаковане на атистрес играчка, изобразяваща Владимир Путин. Играчката се предлага в найлонов плик с голямо Z, което е руският символ за война. Куклата на Путин е опакована в ковчег, придружена от примка и игли с украинското знаме. Върху капака на ковчега е изписано украинско послание, което в превод означава "смърт на враговете".

Още по темата

От другата страна на капака е написано: "Putin Huylo". Това е лозунг, разпространен по време на руското анексиране на Крим през 2014 г.

Различни импровизирани вуду кукли на Путин са се появявали в социалните медии и преди, но тази изглежда е професионално сглобена. Всъщност в каналите на Telegram се появиха реклами, че тя се продава в столицата Киев.

Украинският съветник Антон Геращенко заяви: "Това е по-яко от нов iPhone. Вече се продава антистрес играчка, наречена "Убоди Путин". Ако усещате, че това не е достатъчно, можете да го закачите за врата и да го оставите да виси, където пожелаете“.

Вуду е религия, която се практикува от хората в Хаити, Африка и САЩ. Традиционно тя е комбинация от католицизъм и духовенство от Западна и Централна Африка. Много от корените на религията се основават на движенията срещу робството и колониализма, но на Запад тя е станала най-известна със своите кукли. Традиционните лечители използват куклите като начин за лечение на хората, но във филмите и други популярни медии те се използват, за да навредят на врагове или да им отмъстят. Това очевидно е и контекстът, в който куклата се използва в Украйна, пише БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво друго да очакваш от африканска държава освен африкански обичаи.
44
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и без това си параноик, сега пък с тази тъмна вест, хептен ще изперка, може и да не излиза цял месец от мазето в Кремле.
43
4
 
3
 
! Отговори
Еврогей натовец преди 2 години
Аз пък си поръчах едно задно дилдо със лика на Путин и всяка вечер го давя с кафеви био шоколад....
42
0
 
10
 
! Отговори
Шамшали в Киев преди 2 години
Тия в Киев са тотално изперкали. Явно белия прах е с много примеси.
41
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руско-фашистката пропаганда е брутално ефикасна за аудиторията от индивиди с нисък социален статус и ограничен интелект в Русия , но явно има своето въздействие и върху управляващите руски бандити начело с Путин. Слушам им бисерите почти всеки ден и почти същото чета тук украсено от нашите изветрели русофили...
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро да не почнат да продават Киро и Асен на вуду кукла?
39
6
 
2
 
! Отговори
ДО 89 преди 2 години
Това са платените. След 20:00 се активизират особено много. Явно работят и други неща, и тро лят като им свърши работния ден.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психопатията и омразата са на микрон разстояние.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дежурните русофили цъкат минусите, но нямат нито един логически аргумент в полза на поведението и действията на Путинова Русия.... 99% от държавите в Европа не искат да имат нищо общо Мордор, заради тази бeзyмна война и то след пандемията , която уби хиляди бизнеси и милиони хора в целия свят...? Вместо навсякъде да има мир и благоденствие, туризъм, общи проекти... Русия започна война...
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалките русофили с извpaтените си мозъчета тълкуват всички факти, както дявола чете Евангелието... Ами няма да стане на вашата и на фашистка Русия. Това трябва да ви е пределно ясно.
35
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
тука много ги е яд джендърите че украйна просто си заминава.........
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ta, съветската техника си я знаехме, а новата руска я видяхме . Все същото е. Нападнаха държава, която превъзхождаха във военно отношение 10:1 /между другото в Афганистан беше 100:1/ Резултата? Като махнеш лайкаджилъка на изполичарите на др, Митрофанова - навсякъде скърца. Изстреляха 2000 ракети , 20% от резерва, загубиха 2500 човека и превзеха ЗАВОД и то когато на защитниците наредиха да преустановят съпротивата за да си запазят живота. Пълни и тотални некадърници
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли нормален човек в 21ви век, който да подкрепя война в Европа още повече след тази две годишна пандемия...? Путин се оказа най-пpocтия руски политик и "държавник" за последните 100 години в Русия..
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре под ядрена война, отколкото под ново азиатско робство(руско или турско). Пет века теглихме ярема, още пет века няма да го бъде.
31
4
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Война с Русия до дупка. Но не открита, а подмолна. Никакво отстъпление. Да се готви Турция, те са следващите.
30
6
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Вехти пророци като Кисинджър ...нямат място в съвременния свят...!..ЗАБРАВЕТЕ!!!
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 години фашистка Русия финансира сепаратистите в Донбас, които използваха цивилните там, като жив щит срещу украинската армия, която се опитваше да си върне контрола в Донецк и Луганск. Кремълският пcиxoпат нарочно изчакваше момента след Олимпиадата в Китай за да нападне вероломно Украйна... Това са фактите
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотам ли изпаднаха украинците...
27
1
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Искам да обърна внимание на всички на едно интересно явление,което може да се забележи от поведението на украинските войници -даже и такива като Азов ,от хората които реално пострадаха от бойните действия,от тези които избягаха от Украйна -задават си преди всичко въпроса -Защо ги ручахме жабетата!?И ако сега в Херсонска и Запарожка област започнат да вземат руски паспорти дороволно,това ще обърне много нагласи!?Останалото зависи от Русия и Путин и ЕС може да остане с отворена уста!
26
6
 
3
 
! Отговори
Карлуково преди 2 години
Трябва обаче да признаем, че укрите са много по-интелигентни и имат по-добро психическо здраве от copoсоидните пpocташки откaчалки тук.