Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
2
 
! Отговори
Слава Украина преди 1 година
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист. Всички нормални българи сме с вас господин Зеленски. От името на тая нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна, която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро и украинския Давид ще обезглави кремълския Звяр. Бог е на страната на Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски ние нормалните сме с теб!
151
1
 
1
 
! Отговори
Фейк преди 1 година
Снимките са от преди 10 годинил Нищf не е станало ама друго си е да се цитира дойче зеле или Баш Бабаит сурла (BBC)
150
0
 
2
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
"За руснака да излъже е като да си издуха носа. Лъжата за тях произлиза от робската им същност. Народ, който никога не е знаел и не е говорил истината...Жалки хора"
149
2
 
2
 
! Отговори
Всичко по реда си преди 1 година
Дойде редът и на Авдеевка, от която вече осем години укронацистите обстрелват жилищни сгради в Донецк. И то далеч от фронтовата линия. И то не за друго, а за да убиват мирни жители и да разрушават сгради.
148
2
 
2
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авдеевка трябва да се освободи.От там бият по Донецк последните 8 години до днес.Свобода за Донбас
146
0
 
2
 
! Отговори
Скодоумни преди 1 година
Русофилите имат дарбата да говорят много без да казват нищо съществено, като библията много думи малко смисъл, хихихи.
145
3
 
2
 
! Отговори
русия капут преди 1 година
Украинците нямат интерес да убиват целенасочено цивилни и деца, защото това би навредило на каузата им! Украинците нямат мотив да избиват безогледно, защото това не им носи ползи а само негативи. Обратно лъжливата руска пропагандна машина има полза да лъже как уж украинците избивали цивилни, за да навреди на украинската кауза и за да снабди Путин с предлог да нападне Украйна. То и Хитлер затова нападна Полша и Чехия под предлог че уж защитавал немското малцинство. Всички агресори така лъжат
144
3
 
1
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
Как така ''героите защитници'' все се завират с деца и жени в разни дупки да ги ''защитават'' там? Вместо да ги оставят да си ходят, след като нищо не ги заплашва? И с тях защитават собствените си кожи.
143
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До деПутинизация- Може да не са много представени в парламента нацистите, но вместо да ги забранят Зеленски им вкара батальоните в националната армия на държавна издръжка. Или лъжа, а? А и не всеки който казва Истината е русофил или путинист. Набийте си го в чугунените глави.
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам тук че един краволизач с пяна на устата и с жълтокафяво в гащите е написал 100 коментара против Русия.Всичкия този ентусиазъм е плод на отчаяващото безсилие което обхваща с всеки ден западните поклонници,но колкото и да се въртят *** им все отзад си стои,а там ги чака Путин.Боли ли ,боли?
141
0
 
2
 
! Отговори
деПутинизация преди 1 година
Всичко руско е менте като пропагандата им. Русофилския пропаганден мит за "денацификация" направо чупи тъпоме _ а! Колко трябва да е човек неграмотен за да вярва на толкова евтина русофилска лъжа? Нацистка държава е тая която се управлява от парламентарно представени нацисти. В Украинския парламент няма нацисти! Влиянието на крайно десните в Украйна е нищожно. На президентските избори през 2019 г. те събират едва 1,6 % На парламентарните избори 2019 г. печелят само 2,15 % от гласовете.
140
2
 
1
 
! Отговори
Слава Кокайне преди 1 година
До Слава на Украйна- Точно обратното е със живите щитове. Наго обръщате фактите наопъки с плоски лъжи. Също както с нацистките батальони които дори запада призна преди войната, че са нацистки, сега го приписвате на Рисия. Платено лицемерие? И какво търсят пак деца и жени, които нищо не ги заплашв, в канализацията на заводите?
139
3
 
4
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Руснаците са зло! Престъпните руски терористи използваха цивилни русковорящи като жив щит срещу бомбите на украинската армия. Прокремълските терористи можеха да изтеглят цивилните от бойните действия но не го направиха умишлено, целта на руските бандити беше да има колкото се може повече убити рускоговорящи за да предоставят предтекст на Путин да нападне Украйна. Това го знаем от Априлското въстание провокирано от русия за да има жертви което да послужи като предтекст на русия да нападне Турция.
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците щели да победят Русия, ама все над тяхните градове има гъст дим, не над руските
137
5
 
4
 
! Отговори
Хага очаква Путин преди 1 година
Не само Путин но и неговите съучастници трябва да бъдат изправени пред международен трибунал по обвинение в геноцид! Върху прогнилата съвест на Путин лежи вината за смъртта на всички загинали в Украйна! Възмездие трябва да получат и всички руски терористи преки участници в кланетата над цивилни украинци! Руските бандити са виновни и за смъртта на рускоговорящите, които са били ползвани като жив щит срещу украинската армия от прокремълските терористи за да стоварят вината за върху украинците!
136
9
 
4
 
! Отговори
Подкрепяш Путин? преди 1 година
Значи подкрепяш убийството на украински деца?Тяхната кръв е по ръцете ти! Подкрепяш руския агресор който запали войната в Донбас, руските терористи които избиваха и измъчваха украински деца, руските бандити които употребиха и своите си рускоговорящите като жив щит срещу украинската армия? Подкрепяш детеубиеца Путин и руските терористи които извършват системен геноцид и военни престъпления срещу цивилни украинци и техните деца. Отвратително! Това те прави съучастник на руските военнопрестъпници!
135
3
 
11
 
! Отговори
Украинска тактика преди 1 година
От Авдеевка всеки ден укронацистите обстрелват жилищни квартали в Донецк - на километри от фронтовата линия. Не за друго, а просто за да убият мирни жители и да разрушат сгради.
134
4
 
9
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
До русия е зло: Укронацистите са зло. Русия не изостави на изтребление своите сънародници в Донбас и Луганск.
133
3
 
13
 
! Отговори
A преди 1 година
Украйна 8 години се готви за тази война. Изгради защитна линия срещу Донбас. Достави огромно количество оръжие и боеприпаси там. Пан Зеленски обяви, че ще си връщат Крим и Донбас със сила. И никакви Мински споразумения няма да спазва. ДНР и ЛНР казаха горе-долу същото, не искат в Украйна. Хайде, воювайте, стига сте се оплаквали. Когато тормозихте и убивахте рускоезичното население в Украйна, беше ви добре, нали. Когато руската мечка реши да се намеси и да ви нарита, вече не добре.