Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До R.A.T.Mмали чак посейдон,а имаш ли фантазията да си представиш,че няма да излетят дори?и докато вие си купувахте яхти и дворци...САЩ бачкаше здраво над технологий който им дават нечовешко предимство...ще сте просто пушечно...посейдоновци!!!това е пътя към Ада...Русия и Китай никога и от никого не са заплашвани,бяха приети и им се помагаше,грешка...шепа *** жертват Народите си за...власт и пари,Историята го е виждала,Народите им трябва да го видят преди да е станало късно!!!
225
1
 
2
 
! Отговори
ай преди 1 година
Ай стига сте ривали. Все сащ ви е виновен. Дори да е така вие сте балъците тука, не те ...Настроихте целия свят срещу Вас, сега мрънкате.
224
0
 
0
 
! Отговори
хааа преди 1 година
До R.A.T.M Ама те американците ползват атома - ти обърка ли се нещо, през устните ли пръдна?
223
0
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Мда, американците са ви виновни, че водите война и не давате пари за здравеопазване. Да, си бяхте седели мирни и кротки, сега всички щяхме да живеем по-добре.
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе някой ще каже ли че сащ искат да местят биолабораториите тук в българия тия кравари няма ли кой да ги изгони от тук
221
3
 
3
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Японците на времето използваха бактериологично оръжие срещу щатите, но малко балони стигнаха до сушата и после ги сполетя атома. Сега американците се опитват с биологични оръжия, да не ги сполети хиперзвука или някой посейдон.
220
1
 
0
 
! Отговори
а но шит бе преди 1 година
ще ви гладят с перце щото сте много убави.
219
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците съзират мръсотията с която сами се заливат и обвиняват САЩ за това.
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези лаборатории се пише от години, между другото имаше и процес в щатите, това са факти. В свят на отворена информация стига да зададеш правилен въпрос на гугъл. Не е нужно да обичаш или мразиш Русия, стига само да умееш да мислиш. Което явно е проблем
217
8
 
5
 
! Отговори
3M преди 1 година
комплексирани и жалки руснаци, смятат че света иска с тях да се занимава!? На кой му оука за вас бе?!
216
10
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 година
БА СИ ЛЪЖЦИТЕ !!!ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ РУСКИ КУКУМЯВКИ !!!
215
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълската психопатия е опасна за човечеството.
214
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДИ ОКОЛО 40 Г КОГАТО МАСОВО БЯХМЕ ВЪШЛЯСАЛИ А МОДЕРНИ БЯХА ОБУВКИТЕ НА ДЕБЕЛИ ПОДМЕТКИ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПЕРИОДИЧНО МИНАВАХА ПО КВАРТАЛИ, УЧИЛИЩА,ЗАВОДИ СЪБИРАХА НИ ЗА ДА НИ ОБЯСНЯТ ЧЕ НЕ ЛИПСАТА ***, ШАМПОАН, ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ А ДИВЕРСИЯТА СЕ ИЗВЪРШВА ОТ САЩ ПРЕЗ ТУРЦИЯ С ОБУВКИТЕ С ДЕБЕЛИ ПОДМЕТКИ, КОИТО СЕ ВНАСЯТ В БГ НЕЛЕГАЛНО, ТА И СЕГА- НЕ МИЗЕРИЯТА А САЩ ПАК СА ВИНОВНИ- ТИ ДА ВИДИШ.
213
0
 
8
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Вече са го правили с черната чума, факт вижте картата на разпространение на чумата само Полша е незасегната и тогава всички евреи прогонени от почти всички европейски държави са намерили там спасението и насъскват християни срещу християни. Чумата е дошла от изток с Генуезки кораби от евреи търговци и са пуснали слух, че се причинява от кучета и котки, които са били избивани след което плъховете се увеличават масово, които са истинския причинител. Дори папата е наредил масово избиване на котки.
212
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладна Европа газ сънува. Нещастници про сти.
211
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най-полезното е, че подлата сороспиешка из мет ще бачка. Тъй де ще чукат камъни да си отработят краденото по реални цени.
210
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Крум: Много филмари :) И ти също ! Даже на птиците им слагат чип и те разпознават руски самолети и се блъскат в двигатля. Мдаммм :) Има и филм по русия24 :) ХихихихихОткъде ви намират такива :))))
209
3
 
8
 
! Отговори
Затвор преди 1 година
А.й.де другаре бързо спирайте визите за света. Никой да не влиза и да не излиза от раша!!!
208
6
 
14
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Не се притеснявайте.Американците докараха НАТОВСКИ отряди за бързо реагиране без да ни питат,та едни лаборатории нищо не са. За по сигурно,ако случайно някой оживее след военен конфликт,да го хване я Ковид я Антракс.И без това сме народ,отреден за експерименти,от чужди и от свои!
207
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
214 Ковид тръгна от Китай. Светът никога не разбра, колко точно са жертвите му в Китай и Русия.