Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбирането в Русия върви с пълна сила.
145
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските трролове пак се домъкнали в пакет тоест пакетирани. Много са ориджинални . Смях в залата. Лайковете утре ще ги броим понеже те сега си тракат така трака тра...
144
13
 
18
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Ами тя чумата отдавна е в расия ве! Намира се в Кремля и е на двойни токчета!
143
2
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
При Тръмп, Путин нито веднъж не се оплака от американците.....
142
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съда в Хага да съди байдънови, като преки наследници и последователи на хитлер !
141
4
 
3
 
! Отговори
Русофилите преди 1 година
Са ученици на Мирча Кришан, а САЩ са красавицата....
140
6
 
17
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Няма лекарства, няма медицинска апаратура, ня а лекари. Всичко избяга от Мордор. Ще лекуват чумата с без аналогови ракети и газ.
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да отсъди според делата им.
138
9
 
16
 
! Отговори
Pesho преди 1 година
Мммм мизерия руска и съветска!
137
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Трябва мобилизация, а какво по-лесно от това да пуснат патоген и да обвинят някой друг за да обявят война. На времето така почнаха и втората чеченска с един измислен атентат
136
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И други болести ще ги сполетят. Освен няколкото им големи града, всичко останало е на септични ями. Едно време СССР, украинци, молдовци, естонци, латвийци, литовци, дори грузинци цивилизоваха, сега ра6истите останаха сами да се оправят.
135
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За путинофилите всезнайковци, САЩ финансираше преди лаборатории в Русия и Украйна по програма за изучаване на патогени от всякакъв вид. Особенно в Украйна и Русия заради природата и многото блата има доста патогени
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за центове,а не се сещате как ние сме близко,а онези далече и ако пуснат може и тук да се гътнем...Ние не сме украинци да ни пишете за тоалетни,перални,танкове и т.н. да вярваме...Смешни са тези измислици ваши.
133
6
 
17
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Нямат лекарства, нямат елементарни битови условия, нямат канализация. Нормално е да плам е холера, но *** търсят виновник пан
132
0
 
9
 
! Отговори
Сармата преди 1 година
Не лекува ли чума?
131
0
 
14
 
! Отговори
До да преди 1 година
Всяка държава има биологични лаборатории! На коя планета живееш? Руснаците сигурно нямат?
130
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест вече има чума и холера в Русия. Въпроса е как да се извлекат дивиденти от това. И други страшни болести ще се върнат при тях. Но няма никой да им ги внесе, а тяхната здравна система, която все повече ще затъва от отделянето от цивилизацията. Да не забравяме, че дори преди войната Русия са първенци по разпространение на СПИН. Нищо че заклеймяват хомосексуалистите.
129
6
 
13
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 1 година
Ако няма , Русия ще ги създаде за доказателство .
128
8
 
19
 
! Отговори
русия с болки в гъза преди 1 година
Почна се - русия вече търси предварително оправдания за загубата си в Украйна.
127
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже,Боже,опази! Главата да ти е сбъркана и омърсена.Тия от Кремъл и КГБ,като нищо може да направят и това без умие и да настроят света срещу САЩ.