Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
6
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 година
Ковид се произвеждаше в Харков - в Био Лаборатории собственост на Харис Байдън - сина на Президента на САЩ . Успеха на Войната в Украйна се свежда до Малко Загинали Хора в ЕС от Ковид - Руската Армия Неутрализира Отровите в Харков . Само за това Путин трябва да получи Кръст от Ватикана и Папата .
165
5
 
7
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ, ПОСТРАДАЛ преди 1 година
Американците са uзвepгu! Руснаците са притесняват да кажат, но хамериканците вече пуснаха сред руснаците и русофилите бактериофаги БЕНГЕ БЕНГЕ! За два дни само ти изяждат всички мозъчни клетки и ти оставят само една, колкото да можеш да вървиш и да викаш "" СЛАВА ПУТИНУ! "" Извepru!
164
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взе май да става хладно злобарчета краварчета ...
163
9
 
6
 
! Отговори
Путин е велик преди 1 година
Няма да остане нито един укрофашист.Новичок не прощава.
162
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва да внимава какво твърди ,че освен чума и холера - и на диария ще създадат огнище и то директно в кремъл
161
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкукват вече руснаците..Път няма наникъде!
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е че НАРОЧНО ще направят това а то се нарича биологична война.
159
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По този начин унищожиха нашите животни ***, кококошки, овце, чума, грип и какво ли не уж от дивите животни се разнася. Ковида от къде се пръкна, лаборатория в Ухан, където работели американци. Защо никой не търси от къде дойде ковид 19, всичко е умишлено. Мислеха, че отвъд океана няма да отиде, но не познаха. Това вече не са хора, да създават болести за народа, абсолютен грях и ще си платят пред онзи горе.
158
13
 
11
 
! Отговори
Хаахх преди 1 година
От русия няма по-голяма чума на света.
157
5
 
11
 
! Отговори
sd преди 1 година
русоидите съвсем се побъркахте. ***-т-ушката ви ще се удави в собствените си нечистотии. недоимперията ви е една помийна яма
156
7
 
8
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Руската пропаганда вече умира. Това е чудесно. Скоро ще свалят путин и има поредна възможност да бъде демократизирана. Дано!
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен чума и холера ,американците ще докарат на руснаците и дизентерия.
154
2
 
9
 
! Отговори
АС преди 1 година
русофилчета само сащ са ви виновни за всичко, те руснаците са ангеличита.
153
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука съзирам герои от комунистически времена. Разни каскети, сърп и чици
152
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези кратки краварските лозунги. Който има мнение да го напише, но лозунгите преписвани от опорките издават липса на мнение. Жалки сте. Много жалки.
151
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено сащ са способни да извършват всякакви подобни престъпления.
150
4
 
14
 
! Отговори
кОстя кОпейкин преди 1 година
Щом Масква го твърди, значи е "истина"! :)))))
149
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайковете са грубо манипулирани. Не съответстват на бройката списвателите и читателите. Но това е илюзия, която няма да помогне, за когото е предназначена.
148
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крадеца вика дръжте крадеца
147
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия е на една крачка да стане като северна корея