Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Китай пуснаха Ковид срещу запада. Путин плаща на терористите, да нападат запада, предизвика бежанските вълна с бомбардировките в Сирия, която прераства в световна такава. Запали война в Украйна. Сега е ред на Русия да страда. Путин ще довърши Русия.
205
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и вие така в Америка. Око за око, зъб за зъб. Американците са дебели, 80 процента са черно и латино, дето не творят, а лежат на помощи. Имунната им система е на нула.
204
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същата история като с Ковид-19! Вижте кои спечелиха от това! Пфайзер и Модерна! По едно време гръцкия евреин Алберт Бурла се хвалеше че печелил по 1000 долара на секунда!
203
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя Копейкин пък се надява на ко-вид огнище до изборите.
202
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те краварите пуснаха ковид - от такива оттрепки всичко трябва да се очаква
201
12
 
7
 
! Отговори
Краварка Дуся преди 1 година
аз съм скритото бактериално орчжие на вожда Путин
200
13
 
8
 
! Отговори
халюцинациите преди 1 година
се причиняват от употреба на метилов алкохол и други халюцигенни вещества, другари от Москва
199
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това много лсно може да се пренесе и отвъд океана !
198
28
 
21
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 222 То самите управници на Русия са чума в момента.Разпостраняват я в Русия , Украйна е Европа.Предпазните маски са санкции до дупка,докато се очовечат.Макар че и това не е сигурно. Те са си такива от край време.
197
26
 
21
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Още един тотално изперкал руски генерал. С добро няма как да се разберат Запада и Русия. Явно ще се наложи с голямата тояга.
196
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам и най-малка причина САЩ да създават огнище на чyма в сто годишната чyмна барака Русия.
195
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те сращт създадоха ковида и умориха целият свят ,,винаги са били подлеци
194
24
 
36
 
! Отговори
ПУТИНИЗМЪТ преди 1 година
ВИ СТИГА ! КАКВА ПО ГОЛЯМА ЧУМА ТЪРСИТЕ, ИЗВЕТРЕЛИ МОЗЪЦИ ?
193
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пли това напрежение ми се струва, че на Йелоустоун скоро няма да му издържат капачките и от САЩ ще остане... ами нищо ще остане. Иначе лошо е за целият свят това, което се случва.
192
29
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абсолютни неграмотници, не се ли сещат, че вируси и бактерии се разпространяват заради тяхната "военна операция", която разруши индраструктура болници, водопроводи. За каква хигиена и санитарен контрол да говорим във военни условия? Русонацистки ***!
191
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия болести се разпространяват там, дето е мизерия. Без канализация, питейна вода, лекарско обслужване, занижена лична хигиена, общо взето всичките деревни. Нищо ново, тя чумата си я има в Русия от векове
190
21
 
27
 
! Отговори
Средногорец преди 1 година
Щом *** твърдят това за САЩ значи самите те имат такива планове.Всичко което казват алкохолиците е лъжа
189
25
 
19
 
! Отговори
Биологичните оръжия преди 1 година
Са най лошото от войната защото може да се разнесе из цялата планета.Американците имат най много такива лабораторий за създаване на био оръжие
188
17
 
29
 
! Отговори
Явно преди 1 година
Знаят какво им предстои, затова още отсега се опитват да го припишат на американците !
187
25
 
19
 
! Отговори
Краварите са ясни! преди 1 година
То отдавна е ясно какво са целели - изследвали си механизмите за трайно разпространение на патогени - да не земе се обърка нещо като с ковида! А също са събирали генетичен материал за профилирани генетично оръжия. Гадове!