Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
19
 
25
 
! Отговори
Четящ преди 1 година
Да, във всяка държава има химични лаборатории, които се занимават с изследвания. В България, също, но не са американски и не сътворяват вируси, а се борят срещу тях. Това е убегнало от полезрението на русожопските мислители.
185
15
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
Русия има бомби. Много бомби.
184
7
 
6
 
! Отговори
Зелените тролчета преди 1 година
Сега гледайте как нервно кълват хейта на коментарите за Нуланд.
183
5
 
5
 
! Отговори
Добичето Нуланд: преди 1 година
тука може да си го връткате:https://youtube/watch?v=ydSf57SRtcQ "Ukraine Has Biological Research Facilities, Concerned Russian Forces May Seek To Gain Control: US"
182
4
 
10
 
! Отговори
Хуланд пред сената: преди 1 година
"във Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците" - има го още клипчето в тубата
181
8
 
9
 
! Отговори
Краварските болни преди 1 година
То още в началото се изпуснаха че имат военни биолаборатории. Сега краварите и техните миньончета ще мажат до последно!
180
9
 
10
 
! Отговори
Виктория Нуланд : преди 1 година
"САЩ във Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците"
179
6
 
14
 
! Отговори
След изборите преди 1 година
ще изгоним още около 100 тина агенти от пасольството за да има истински паритет. вансеремУс каскети.
178
14
 
3
 
! Отговори
Еди кой си! преди 1 година
До: руските фашаги!Напротив ей такива като тебе трябва да се унищожават не трябва да дишат,и техните да ги целуват студени!НЕ трябва да се раждат!
177
17
 
6
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Евроатлантико знаеш ли че бих ти счупил уродливата американофилска мутра с удоволствие. Да знаеш че и този ден наближава и това че си анонимен тук няма да ти помогне после ще лъснеш рано или късно и ще голапаш да те потопим в твоите евроатлантически ценности като комплимент от Български синове
176
15
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Евроатлантико знаеш ли че бих ти счупил уродливата американофилска мутра с удоволствие. Да знаеш че и този ден наближава и това че си анонимен тук няма да ти помогне после ще лъснеш рано или късно и ще *** да те потопим в твоите евроатлантически ценности като комплимент от Български синове
175
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги русофили, бащицата Путин ви обича и обгрижва! Тази зима ще зъзнете такъв студ, дето чумата и холерата бягат! Целунете му краката или каквото той си поиска!
174
16
 
8
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Боко да си вземе евроатлантиците и шистовите идеи и да плува към Америка не щем повече евроатлантици вече съсипахте България, сега какво следва да я разорете да отровите водите да доизсечете горите да изгоните малкото останали Българи и да ни вкарат във война с Русия ??? Боже пази България!
173
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 24-ти февруари, когато путин официално влезе в Донбас, първото което направи е да арестува всички мъже и под строй - на фронта, така, че украинци убиваха украинци в началото на войната. Същото ще се случи и на българските селяни, aко Украйна падне, всички тези, които сега викат - да живее путин, после ще горят в танковете. И така е справедливо!
172
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание, внимание ! Говорит и пепедавает Москва ! Бахахахахах ! *** яко положението и обвиняват някой друг .... А бе днес.ру кажете кво става с Кадирката... нещо щял да си ходи ...
171
14
 
3
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Мразя евроатлантически труловее такива като римлянина отдолу които се мъчи да крепи демократичните ценности. Всеки път когато някои напише нещо против евроатлантическите им ценности тои започва да пише по 5 коментара да заглушава, разводнява и да не се вижда че евроатлантиците сте мръсниииции и бооклууциии
170
8
 
13
 
! Отговори
ано23 преди 1 година
Щом го е казал клоунът Конашенко.. със сигурност е лъжа. Труповете на избитите от руснаците цивилни граждани , а и измрелите по полята войници стоят със месеци и това е резултата. После американците виновни, и биолаборатории ала-бала глупости
169
7
 
3
 
! Отговори
ДО 184 преди 1 година
Прав си , с една малка Поправка - Слава на Украйна .Това е Девиза който вече умря .Ти сигурно си скачал на призива -Който не скача е червен ?
168
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Същото направиха и в България мръсните американци, то не беше чума по свинете, пилешки грипове, вируси.. Трябва да ги махнем от България Американците са чума и зараза трябва да се отървем и от калинките им Боко,Костовисти, Кирчо, Ичо, Карадая всичките са чума и го доказаха за 30г. Помните ли как от БАБХ загробиха животните в Странджа заради огнища на чума? Ромините заравяха живи животни защото така им бяха наредили американските слуги.
167
6
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Същото направиха и в България мръсните американци, то не беше чума по свинете, пилешки грипове, вируси.. Трябва да ги махнем от България Американците са чума и зараза трябва да се отървем и от калинките им Боко,Костовисти, Кирчо, Ичо, Карадая всичките са чума и го доказаха за 30г. Помните ли как от БАБХ загробиха животните в Странджа заради огнища на чума? *** заравяха живи животни защото така им бяха наредили американските слуги.