Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
7
 
! Отговори
До 213 преди 1 година
Освен на теб, не виждам на кой друг му Флиза
192
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът ще осъзнае, рано или късно, че колкото по силно се натиска към Русия, толкова по надълбоко му влиза.
191
18
 
4
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Защо нашета правителство на раздава йодни таблетки на населението като Румъния ? Работата е ясна. Путин предизвиква ТС ядрена война.
190
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да..Мисля, че Путин беше много ясен! Даже каза, че това не е блъф
189
7
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 година
нямаш средства))) ***
188
3
 
4
 
! Отговори
Смешни са преди 1 година
тая папагалчета зад ***, с навирени в тавана глави-минава псевдо миниимператора
187
22
 
32
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 година
Уж тръгнал руснаци да освобождава,а той ги изби и сравни със земята?!Уж укрите били фашисти,а той се държи с армията си бетер от из,род нацистки!Призивите му по телевизиите са чисто руско нацистко рашистки!Само не вика Хайл и не се пени като Хитлер!!Не го е еня ни за свои,ни за чужди!Атомните оръжия са за защита на собствената територия!Той попиля Украйна,а укрите не са му съборили и един жилищен блок.Те за тва го мотат САЩ,да може като го смачкат,да не плюят по тях незаслужено разни т,ъпоглавци
186
13
 
26
 
! Отговори
николо ставери преди 1 година
ще се мрее ама не като по холивудските им филми....тея англииски откаченяци си поверваха много и ще си патят от глим акъл и мераците на евреите
185
15
 
14
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 година
Здраствуйте Паляци,русоробски,русоблизки от,качалки,като своя мандарин Жужо!!На думи лесно ***,но само да ви заболи мъненко когато ви превързва сестрата в амбулаторията,след като сте се пребили при поредния запой,скачате да биете и да мъстите!С две думи едно към едно с кремълското жуже!Причини толкова ненужна смърт,че хич няма да пророня и сълза когато ГОВЕДАРИТЕ,според вас,го размачкат в бункерът му съвместно с охраняващите го гад,джали!!
184
4
 
23
 
! Отговори
DMVPN преди 1 година
До Калеко АлекоЕдна "суверенна" държава не избива цивилно население в Донбас, не разработва биологично и бактериално оръжие.
183
12
 
7
 
! Отговори
Кекул преди 1 година
До Обявяването на /// Пак го извъртя Путин да не е уж противоконституционно. Ама и Путин и сатрапите у Кремъл тълкуват тая Конституция както им падне. Според конституцията Русия няма право да обявява война на държава, която не е нападната Русия първа. Сега ще измисли някви референдуми в Донбас и после ще каже, айде те ни нападнаха, обявяваме война и пълна мобилизация. Туй то
182
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се мреее, дрогаре говедаре, ще се мреее. Масово, серийно и мащабно. Глобално. Ха да ви е честито! Сами сте си виновни.
181
8
 
15
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Да...А всичко започна с лозунга Денацификация и Демилитаризация на Украйна! Сега си дойдохме на думата с мобилизация и отбрана на Русия с ядрени оръжия?! Много нацисти по земята, бе???
180
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доскоро обинявахме американците че са "промити мозъци" , но четейки коментарите, това заболяване на ума е дошло и в Бг. Отдавна планираното разграбване на териториите на Русия от световните грабители - САЩ и Англия е стартирано, и какво друго сте очаквали когато една нация е притисната до стената, естествено че ще се отбранява. САЩ винаги са го правили индиректно чрез свои марионетки като Зеленски, опитаха и в Казахстан и в Беларус да създадат конфликт, но само с бедните украйнци се получи.
179
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре е да се удари с атома и светът да свърши. След милиони години ще има по добър.
178
10
 
21
 
! Отговори
ТозиОнзи преди 1 година
"те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат." - за това е мноооого прав!!
177
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** кат свършат барута ,ще има "" Грабвайте телата , някой се изкряска ! ""
176
6
 
32
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Защо просто не публикувате изказването на Путин в сайта си? Или не ви дават? Ще го караме на недомлъвки какво бил казал? Ами аз ще ви кажа. Каза че в последните дни доста западни политици говорят за ядрен удар срещу Русия, ако е необходимо. Путин им каза да не забравят, че Русия също е ядрена сила и то с технологичен превес в ядреното оръжие (визираше новите оръжейни системи). Та дали Путин заплашва или просто отговаря на това, което запада казва?
175
7
 
15
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
До гостенка НИКОЙ НЯМА ДА ПОМОГА НА БЪЛГАРИЯ ПРИ ЕВНТУАЛЕН КОНФЛИКТ - В ПЛАНОВЕТЕ НА "НАТО" ЗА ОТБРАНА - КОЙТО НЕ СА ТАЙНА ПУБЛИКУВАНИ СА - ПИШЕ ЗА НАС (ПРЕРАЗКАЗВАМ) - ЧЕ ТЪЙКАТО СМЕ *** НА ЕВРОПА ТЕРИТОРИЯТА НИ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ПЛАЦДАРМ. ПОМОЩ АКО ИМА ТАКАВА ЩЕ Е ОТ АРМИЯ СЪС СВОБОДЕН РЕСУРС ДЕМЕК ТУРСКАТА АРМИЯ. НИЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ ДОКТРИНА ЗА ОТБРАНА ТОЛКОВА СМЕ УТРЕПАНИ - УЧЕТЕ СРЪБСКИ, СЕВЕРНОМАКЕДИНСКИ И ТУРСКИ ТОВА НИ ОСТАВА.
174
4
 
4
 
! Отговори
боли ме ....ракияяя преди 1 година
боли ме ,.... РАКИЯЯЯЯ искам само