Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
15
 
! Отговори
До 193 преди 1 година
Ядреният не е задължителен,но конвенционалният има огромна вероятност да се разрастне извън територията на Украина.
172
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е сигурно - ако дъртия безумник използва ядрено оръжие, считам всеки руснак и русофил за враг и терорист, и смятам да се отбранявам срещу тях с всички възможни средства
171
16
 
14
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До Анонимен "заради една Украйна на никой не му се умира"..., ами утре ще нападнат и нас и тогава какво, ще говорите г-ин/жа анонимен? Тогава кой ще помогне на България? Няма да има кой, ако всички са се вкопчили в собствения си живот, като вас. Защото Зеленски всеки ден иска помощ, не се умори, не се отказа, не избяга! Вие искате да избягате от проблема, само че той е глобален вече, не е тук и там. Империалисти като Путин трябва да се отстраняват още при първите сигнали за господство.
170
11
 
30
 
! Отговори
Обявяването на преди 1 година
Мобилизация не значи ли,че де факто Русия е във война с Украйна и там не се провежда "специална военна операция",а пълномащабна война?И ако е така,то Русия не попада ли под санкциите на ООН и не следва ли моментално да се извади оттам и да й се отнеме правото на глас?Не следва ли ООН да изпрати сини каски и да помага на нападната дуржава както е по устав?
169
15
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Аз ще гласувам за Киро, та да прати европеидните про'с'таци и нарсоманизираните им чада да мрът за брюкселските ценности. ЩЕ!
168
16
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Нахлувайки в Украйна една суверенна европейска държава, Кремълският ИДИЛ обяви война на Европа и цивилизованото човечество ... Както светът водеше войната с/у Мюсюлманската държава така трябва третира и кремълските джихадисти, както в рассия така и путинските им клетки и зомбита навсякъде по света...дошло е Време разделно и сега се разбира кой колко струва и на чий господ се моли, от едната страна е Светът и демократичната общност, а от другата кремълските диктатори, сатрапи и военнопрестъпници
167
12
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Последният ход на Джуджето да оцелее! Така е затънало в ***, че единственият му ход е да обявява мобилизация в цяла Русия, и да плаши с ядрено копче! Шизофренията , облечена с власт, придобива космически размери! И какво стана с "военната операция"! Нали щеше да бъде само едно турне с танкове? Пак американците му били виновни! А за украинската "любов" към Кремъл, нито дума!
166
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молете се да няма ядрена война.Въобще не сте наясно какво е това.Мислите че ще засегне само САЩ и Русия ама сте в грешка.България не е на друга планета.Като завали черният радиоактивен дъжд няма спасение.Така че Америка трябва да отстъпи.Заради една Украйна на никой не му се умира.
165
14
 
16
 
! Отговори
Юргана преди 1 година
300 000 алкохолизирани руски мъже на преклонна възраст ще бъдат пратени в Украйна въоражени до зъби със знамена, песни и стихотворения във възхвала на Путин. Украинците ще ги претопят и руснаците ще ги обявят за нацисти.
164
3
 
11
 
! Отговори
До 182 преди 1 година
А, ти знаеш къде са подводниците, но САЩ не знаят, нали? Хахахахах
163
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-търсената дума в google през последните 24 часа е - как да напусна Русия
162
10
 
11
 
! Отговори
Пуржо преди 1 година
Като избият и запасняците, кой ще пляска руските женшини?
161
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се ядрените подводници да се задействат в океана близко до САЩ и Великобритания най омразите страни в света които правят вечно войни .Давай унищожи ги ти защо ако не си ти Китай ще ги унищожи
160
7
 
11
 
! Отговори
чакам копейкин преди 1 година
Да произнесе реч, колко е хубаво да има ядрена война, щом Русия ще я води! А Радев, Янев, Сидеров и сие да му ръкопляскат...докато се изпарят в небесата. Само Боко ще е портив, защото няма какво да прави с откраднатите милиарди!
159
9
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
По този начин ускоряват емиграцията. Сега ще затворят границата, защото и останалите да живеят в Русия ще избягат.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полека-лека започнали да приближават, а дулото леко се разклащало,както било изправено отвесно нагоре и насочено само към небето -изглеждало като повикване..Съвсем приближили танка и се покатерили върху него...И какво било смайването-люкът бил заварен!!Разбили люка и извадили екипажа-затворен в заварения танк като в консерва...Офицерите им заповядали им да влязат вътре,преди това ги накарали да напълнят вътре всичко възможно със снаряди и им затворили люка...После чули,че го заваряват и разбрали-оставят ги като живи мишени и ги принуждават да се бият докрай...Но екипажът избрал знакът
157
17
 
11
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Избиха им професионалната армия и сега вдигат чичките алкохолици от диваните. Скръб.
156
4
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Полковник----с удоволствие ще умра за свободата на детето си
155
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До ?!?/149"Режим който е провал след провал и нищо друго" - този в Брюксел имаш предвид, нали?! Кажи един негов успех, та да разбера че не е така.
154
5
 
16
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Зимата ще е началото на мощна руска контраофанзива.Сега разбрахте ли защо руснаците се изтеглиха без бой.За да може да се обяви мобилизация.Нещата може да излязат извън контрол ако Америка не отстъпи.Света след ядрена война няма да е свят а развалина.