След атаките: Украйна обяви за издирване Шойгу, Захарова и Медведев

Те са обявени в посегателство върху териториалната цялост на страната
Обновена: 11 окт 2022 09:17 | 11 окт 2022 07:13, Нели Христова
170
След атаките: Украйна обяви за издирване Шойгу, Захарова и Медведев
Снимка: БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви за издирване редица високопоставени руски служители. Съответната информация се появи в базата данни на украинското вътрешно министерство.

Сред издирваните са директорът на ФСБ Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев и председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. Издирват се също председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, ръководителят на СВР Сергей Наришкин, министърът на отбраната Сергей Шойгу, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов.

По-рано СБУ обяви за издирване и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова и заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Срещу тях са повдигнати обвинения по член от украинския Наказателен кодекс "за посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
3
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Ако не загиваха хора, щеше да е голямо забавление!Колко жалки и смехотворни са всички от нарко дружинката на Зеленият! Колко жалки са и всички драскачи които старателно изписват лъжливи данни и смехотворни факти в името на соросовата комисионна. Падението на "демокрацията" , лъжи и целувки по англосаксонските джендърски глутеуси! Ако това са "европейските ценности", ресто, не са ни нужни!
124
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ха смешници,ха ха ха
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мъжете се досещам какво ще последва,...но какво ще правят Захарова..
122
6
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Мария З. защо, тя е само говорителка, не е нападала който и да е!?Но пък ако се хване, тя ще каже къде са останалите, хитро, нали е ...говорителка!
121
9
 
9
 
! Отговори
СОЧИ-ГРОЗНИ преди 1 година
По пътя лети автобус.В него само двама пътника треперещия наркоман Володимир и блондинката Олена!Водач бате Рамзан.ПътувааааПо уредбата бате Раман обявява последна спирка Грозни-приехали!Не трепери зелений Аллах е строг, но справедлив и великодушен!Като двамата узреете за правата вяра аз ще дойда и ще ви преведа към добрия свят!До тогава си спомни греховете и моли тези дето те гледат от горе за милост!
120
7
 
15
 
! Отговори
ДрогатаСееСмърт преди 1 година
Ако бяха световните терористи, наричани още"краварете",а не руснаците, след такива писания и послания от надрусания професионален Клоун, до сега щяха да са изпепелили не само Киев,ами и цяла Украйна,както направиха с Ирак.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Путин не е ли за издирване? Или вече знаете къде му е бункера?
118
2
 
1
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
Шайката, Шекер Ханъм и Менделеев.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харков са Зеле , *** и ги хвани !
116
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тия са минали на още по-тежки наркотици.
115
1
 
9
 
! Отговори
Хитмен ©® преди 1 година
Заемам се !
114
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Колко да са символични ? Според мен колкото и руските референдуми :) Аз също си направих у дома и жената ми разписа ,че Владивосток е мой :)
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дават по 10 биткойна награда. ЖИВ или УМРЯЛ и гледай какво става :) Хахахах
112
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Символични демонстрации, комедии, лъжи и манипулации... как някой може някой да подкрепя тези мушенници от Киев, немога да разбера. Никакво достоинство.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присъда на място...
110
3
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Давайте награда за жив или мъртъв ,да видим какво ще стане. Може пък някой да се изкуши. Тази война или операция или каквото е там е много странна като цяко
109
8
 
4
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Чакаме още руски консерви за отваряне в Киев и ако може също пресен хумос. Плащаме в рубли и с Бяла лада за бог да прости.Свещите и черните чували са бонус от нас заради без граничната любов
108
12
 
10
 
! Отговори
Скитник 13 преди 1 година
Колкото и да бомби Путин ще мрът предимно невинни. Ако иска да превземе Украйна истината е че трябва армията да мине по суша и да стъпче украинците а това е невъзможно вече. Всичко останало е последен стон на отчаян и в безизходица човек, времето на който изтича бавно но пък абсолютно сигурно.
107
2
 
7
 
! Отговори
Захарчето преди 1 година
Подслади живота на Путин така както никои не му го е подслаждал.
106
3
 
5
 
! Отговори
Иве иве преди 1 година
Ходи в руската армия. Там изпитват остра нужда от воин стени жени като теб. Ще останеш ако не доволна то поне задоволена