Зеленски: Русия цели да изтощи Украйна с продължителна атака с дронове

Срещата на върха ЕС-Украйна ще се състои в Киев
224
Зеленски: Русия цели да изтощи Украйна с продължителна атака с дронове
Снимка: БГНЕС

Русия планира продължителна кампания от удари с ирански дронове, за да изтощи Украйна, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„Имаме информация, че Русия планира продължителна атака с дронове Шахед“, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Още по темата

„Тя вероятно разчита на изтощението. Да изтощи нашите хора, нашата противовъздушна отбрана, нашата енергетика“, каза той.

По думите му Украйна трябва да „действа и да направи всичко, така че тази цел на терористите да се провали, както всичките им останали“.

Противно на първоначално съобщеното, планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел, заяви украинското президентство, цитирано от ДПА.

Промяната на мястото беше обявена след телефонен разговор между украинския президент Володимир Зеленски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На обявената от ЕС среща, планирана за 3 февруари, няма да присъстват лидерите на страните от общността, а само Фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Това беше съобщено от говорител на Мишел през декември.

След като сега стана ясно, че срещата ще бъде в Киев, се слага също така край на спекулациите за възможно ново посещение на Зеленски в чужбина след изненадващото му пътуване до Вашингтон миналия месец. /Илиян Могиларски, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам на тоя повече да му виждам мутрата !
170
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ака воюваше с друга държава никой нямаше да го погледне !
169
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
На тоя му помага цял свят и все пищи и иска още и още !
168
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 1 година
ГЪРЦИТЕ са най-древният индоевропейски бял етнос но това важи само за континента Европа.........Хетите от азиатската държава КОСАРА и белите Иранци от Азия може би са по-древни а вероятно и други.........Омир си измисля Данайците за да съюзи гърците с Древен Египет и вероятно си измисля и Олимп и Зевс но още преди това ГЪРЦИТЕ ги знаели в целият Близък изток................главният проблем на древните римляни бил че евреите,араби и прочие ги обявили за: Кой си ти бе?
167
0
 
2
 
! Отговори
Рюте Евронюз преди 1 година
Расизмът на Бялата раса е създаден неволно от индийци и пакистанци издигнали незнайно защо Божествен култ към Белия човек в техния Индуизъм..............При индианците е било същото......Испанските конкистадори завладяли мирно най-многобрйните измежду индианците АЦТЕКИТЕ които имали древна легенда за Белият Господ а ацтеките прибавили в риалити животното Божеството КОНЯТ.............Когато лъжата на испанските конкистадори се разпаднала настанали КЪРВИЩА
166
0
 
1
 
! Отговори
Уелс,Чърчил,Оруел преди 1 година
Синият Гелзенкирхен футболен отбор с който Адолф Хитлер визирал Хърбърт Уелс преведено на български език е ФК" Миньор" от споменатото малко германско миньорско градче и не е "Миньор"Перник........Споко
165
0
 
1
 
! Отговори
Просто за простите преди 1 година
Синият миньор "на" Гелзенкирхен Хърбърт Уелс посетил за първи път Руската монархическа Империя през 1914 непрекъснато го преследвали ислямоюдеистки Марсианци и по открити документи на Гестапо и ЕС бил неотменно в първата десетка за разстрел когато Адолф Хитлер завладее Англия..........Уинстън Чърчил 1874.....Оруел умрял само на 47 години ..........Истинският свръхЕЛИТ разгромил Адолф Хитлер
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашисти, девет години стреляте, не се ли уморихте да убивате хора и собственото си население, а руснаците, които пристигнаха на помощ на населението, са ви виновни?
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Научния фантаст от Чехословакия Петер БОГАТИ написал книгата "Последния човек" явно е ЧЕРВЕН поляк от Чадаев Червената армия договора към калъфката ЦСКА и Доналд Тръмп посредника Христо Стоичков и Папа Франциск се съюзили да изтребят всички Римокатолици в Западна Европа,Северна и Южна Америка и сие Уест за да пребъде червената римокатолическа ферма Полша на изнасилвача педофил от Полша холивудския режисьор Роман Полански.....Анджей Вайда Вагенщайн чадаевци червени
162
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Зеленелски,капитан Кид ти праща много здраве.
161
2
 
4
 
! Отговори
Руси преди 1 година
Ще ви изколят за една нощ. Много се надува този човечец. Добре си върши работата, но повечето му изявления са просто трагични!
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, ти си масов убиец и рекетьор на 52 държави, къш!
159
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Зеленский призвал главу Еврокомиссии выделить Украине первый транш на3млрд евро уже вянваре" , алчните лами, които ограбвате Украйна и забогатявате от нещастието на хората и пращате оръжия за Украйна и убивате украино-руското население, трябва да си получите заслуженото и от същата манджа и касапница, която сътворихте!
158
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
хм!..Малко...щекотлив факт,не ли?..-Зеленясалия се развява навсякъде,включително и при срещи с президенти,примерно,наденал зелена тениска..Това май е малко странно като знаем,че цветовете на Украйна са синьо и жълто...Но тоя НЕ е украинец,така че явно си има СВОИТЕ си мотиви за това..
157
1
 
10
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Господин Андрешко още ли има хора който ти вярват!!!!
156
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано се получи
155
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия печели войната в украйна -- видео в ютюб от преди 20 минути, Скот Ритер.
154
3
 
17
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Зеленски унищожи Украйна, Урсула успешно унищожава ЕС!
153
6
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Няма наистина свършиха сега дава СУ30 в замяна на Иранските дронове и ракети !
152
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Русия и дронове ли има? Не свършиха ли още с ракетите преди десетина месеца? Нищо де, колко могат да навредят дронове с чипове от перални... Със сигурност по-малко от Урсулите и Зеленчовците.