Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"

Той е бил близък на Дмитрий Медведев
Обновена: 9 яну 2023 17:03 | 9 яну 2023 17:03, Нели Христова
218
Още един руски магнат падна: Магомед Абдулаев е бил блъснат от "Нива"
Снимка: БГНЕС

Още една мистериозна смърт бе прибавена в дългия списък на руски бизнесмени, които загубиха живота си по един или друг начин след инвацията на Владимир Путин в Украйна. Този път 61-годишният Магомед Абдулаев, бивш премиер на богат на петрол регион, загина, след като бе блъснат от кола.

Абдулаев е бил близък бившия руски президент Дмитрий Медведев, съобщават от Daily Mail. След инцидента той е бил хоспитализиран, но е издъхнал от тежки наранявания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна.

Абдулаев, който е и бивш ректор на Дагестанския държавен педагогически университет, пресичал улица "Магомед Гаджиев“, когато бил блъснат от автомобил Нива. Съобщава се, че шофьорът е на 55 години, но не се съобщава дали е бил задържан или арестуван. Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят докладите.

Той беше премиер на богатия на петрол регион Дагестан от 2010 до 2013 г. и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - близък съюзник на Путин и войнствен блогър за войната в Украйна, го е познавал откакто са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, твърдят източници на изданието. 57-годишният Медведев в момента е заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е наричан негов най-близък политически съюзник, оглавявайки неговата партия "Единна Русия".

Русия е засегната от редица "подозрителни“ смъртни случаи – много от които са свързани с енергийния сектор – след ескалирането на напрежението преди инвазията на Путин в Украйна през февруари 2022 г.

Богатият политик Николай Петрунин - известен още като руския "Gas Wonderkid", беше само на 47 години и беше в кома от месец, когато почина през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е починал от усложнения, свързани с тежък COVID. Той беше заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и верен на Путин, и "политическо протеже“, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия гигант на Кремъл Газпром - който сега лишава Запада от руски доставки заради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един доклад се казва, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит“, преди да бъде "изхвърлен от прозореца“, но това не е потвърдено официално, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин ги трепе един по един. После идва ред и на Путин и тогава идва истинската диктатура в Просия...не че и сега нещата са розови, ама ще стават много по-зле.
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово падат олигарси от малцинствата. Няма нищо подозрително. И на фрона няма нищо подозрително масово татари, чеченци, буряти, дагестани, башкири, затворници. Кво да кажеш. Иначе русофилите си мислят, че Русия е нещо по-различно от САЩ. Двете страни на една и съща монета. Не бих се учудил въобще САЩ, ЕС и Русия да работят заедно в тази "война".
105
3
 
13
 
! Отговори
Гаргоеб Загазаев преди 1 година
Брех таа крива Нива.!.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The cleaver one, doesn't want to be millionaire. The more and more money, the more and more troubles. Това е факт!!!
103
4
 
3
 
! Отговори
Гошо...тъпото преди 1 година
До ЯМБОЛИЯ - Кога ще започне Кукерския фестивал в Ямбол Кукерландия. Фен съм му,ще го посетя.
102
9
 
11
 
! Отговори
П. Панайотов преди 1 година
До Бре! 113. Не ме интересува какво става в Русия, но нашите ком. жърналисти всеки ден ни информират какво правят путинците.Ами убиват постоянно.Това правят.
101
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен-2 преди 1 година
До Анонимен 114 - А какво стана с Киев за три дни, Украйна за една седмица? А след една година през Ламанша и на Острова. Впрочем след 10 месеца напредване явно са превзели Берлин и Лисабон. Така че не се притеснявайте!
100
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна."----------------Украйна първо да си погледне собствената ко чинка. Всеки ден в нета изникват видеа как властите в Киев отвличат украинци посред бял ден от улицата и ги пращат на фронта.
99
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Още едно изСричение,сглобени с тружески индиански усилия от Блеевски,БиБиМутрикинг и Слави ТриPHONОFF.Таласъмщина навред и сплетни сърбо-турко-руски от'секъде. Моля,не аз,а текста ми доказва "стенанията". "Абдулаев е бил близък бившия руски президент Дмитрий Медведев, съобщават от Daily Mail." Дами и господа,не Великите Братя и Сестри Евреи,а простаците уптавляват България.Аз искам просто да ги изкормим.Нали сме съгласни? И между другото,що ли тоя руснак с толкоз турско вонящо име! Моамед Будала
98
2
 
3
 
! Отговори
Преди години преди 1 година
един чеченец беше скочил при лъва в зоологическа градина! Да провери Алах ще го спаси ли.....
97
3
 
1
 
! Отговори
Who wants to be a преди 1 година
милионер. 'Ху дазън'т уонт ту би а милионер?' That's the question.
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Foreign Policy: Крайно време е да се подготвим за колапса на Русия. Това, което прави е потенциалът от колапс и разпадане на Русия, пише в коментар за Foreign Policy Александър Й. Мотил. До дни, дори до часове Русия ще колабира и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
95
5
 
9
 
! Отговори
Значи преди 1 година
Георги Марков - рицинова съчма, след това радиоактивен полоний, последва Новичок, скокове от балкони и джамлъци, падания по стълби, застреляни перед Кремъл, а сега и блъснати от кола. Интересно, няма ли да вземат да скачат от самолети без парашут или да се самовзривяват?
94
3
 
9
 
! Отговори
Бюреков преди 1 година
Тоя е бивш магнат, след като са заблокирали сметките му на запад, му се налага да ходи пеша. Също се е разбягала и охраната му. Все още малкото останали истински руски милиардери имат частни армии и ще е трудно да ги пипнат без голяма патаклама.
93
3
 
7
 
! Отговори
Стани богат преди 1 година
Как ще се помине следващият магнат?
92
9
 
12
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Добри новини. Свидетели сме на разпадането и скорошната смърт на Русия.
91
6
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
в тоталитарните държави е така! Виж нека путин да се учи от ким чен ун! и директно да ги връзва на оръдията и така да ги гърми!
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен - 2 преди 1 година
До Анонимен 99 - Така стана и нашите момчета от ВИС, Руснака, Иво Карамански и останалите от плеядата, които се самозабравиха и скочиха срещу бащите си (създателите), за да ги учат как се правят деца. Знаете какво се получи...
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският Листопад...не беше ли турски сериал???
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе приятел се върна от германия скоро - бая народ с двама работещи неможе да си позволи топло- и то при най-топлата зима - ако застудее незнам на къде отиваме- ама нови милиардерчета се пръкнаха - от тия пусти цени на газа