Русия обяви, че е поела контрола над украинския град Соледар

Това е "решаваща стъпка" заявиха от министерството на отбраната
13 яну 2023 13:51, Нели Христова
228
Русия обяви, че е поела контрола над украинския град Соледар
Снимка: БГНЕС

Русия твърди, че е поела контрола над украинския солен град Соледар след продължила месеци битка, наричайки това "решаваща стъпка".

Победата ще позволи на руските войски да отрежат украинските сили в близкия по-голям град Бахмут, каза министерството на отбраната.

По-рано Украйна заяви, че нейните сили все още се бият и че е имало активни боеве през нощта.

"Вечерта на 12 януари приключи превземането на град Соледар, което е важно за продължаването на успешните настъпателни операции" в Донецк, заяви министерството на отбраната.

Боевете около Соледар са едни от най-кървавите през войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат та се късат.
200
2
 
4
 
! Отговори
Лaйнoмeт преди 1 година
*** съм ви на вагнер-овците! *** съм ви на руската армия! *** съм ви на знамето! *** съм ви на герба! *** съм ви на Червения площад! *** съм ви на мавзолея! *** съм ви на мyмиятa в мавзолея! *** съм ви в ycтитe pycopoби!!!
199
12
 
5
 
! Отговори
.?. преди 1 година
Бе не знам, но вече 2-ра поредна седмица тоя град го превземат путинофилята тука! Сега за кой път пак и отново го превземате тоз град!? Не за друго ми вие вече унищожихте 72 HIMARS комплекса, от само 16 доставени! И преди да почнете да ми ревете тука путинофили, ще ви кажа, че това число не го казвам аз! вашето главокомандване го казва в официалния си саит! :)))))))))))))))))
198
16
 
4
 
! Отговори
Като чета и гледам-- преди 1 година
---около 40 000 затворници са се съгласили да бъдат жив щит на Вагнер при атаките ! Гледам по тв-то украйнски бойци описват боя като самоубиствени атаки следващи една след друга което разбира се ги изтощавало ,а и те давали жертви ,но буквално пандизчите вървели при атаките върху трупове, а вагнеровците след тях огънеш ли се коршум отзад ! Украйнците може и да отстъпят ,ама и затворниците свършват и тогава при тази самоубиствена тактика други ще са отпред !
197
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да престъпниците от руските затвори са превзели Соледар. Няма ли вече Руска редовна армия?
196
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАСПАЛ СУРОВИКИН И СЪНУВАЛ, ЧЕ СА ПРЕВЗЕЛИ СОЛЕДАР...СЪБУДИЛ СЕ И ВЕЧЕ НЕ Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА В УКРАЙНА. УКРАИНЦИТЕ ДЪРЖАТ СОЛЕДАР И БАХМУТ. РУСНАЦИТЕ ГУБЯТ ПО 1 БАТАЛЬОН НА ДЕНОНОЩИЕ.
195
10
 
8
 
! Отговори
Село Соледар преди 1 година
Толкова е зле руската армия, че Вече и на превземането на най-обикновенни село се радват *** като деца на захарно петле.
194
16
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА ХА преди 1 година
ЗАСПАЛ СУРОВИКИН И СЪНУВАЛ, ЧЕ СА ПРЕВЗЕЛИ СОЛЕДАР...СЪБУДИЛ СЕ И ВЕЧЕ НЕ Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА В УКРАЙНА. УКРАИНЦИТЕ ДЪРЖАТ СОЛЕДАР И БАХМУТ. РУСНАЦИТЕ ГУБЯТ ПО 1 БАТАЛЬОН НА ДЕНОНОЩИЕ
193
8
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Те урките и след седмица ше казват, че се бият в Соледар. Все пак откъде да знат - там няма техни, а само поляци и друга натовска ... маса.
192
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бaxтu освободителите. След тях камък върху камък не остава и на всичко отгоре заливат всичко с труповете си.
191
9
 
5
 
! Отговори
Великая армия преди 1 година
На 11 месец от войната,жътвената армия води кървави битки за Донбас,който от 2014г 50%е руски. БахмутЯмбол и СоледарПровадия са атакувани от великата армия вече 6 месеца.Спринтовете от Киев,Чернигов,Змийний,Харковщина,Лиман,Херсон(единствения превзет областен град),ще ги приемем за организирано изтегляне.Хахаха!
190
3
 
13
 
! Отговори
пак медийно! преди 1 година
До Алекс: Точно така! Трябва да си по още по 'Соледар-ен' със жълто-зеления планктон! ХА ХА !
189
10
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Пак ли? Вече загубих бройката на "превземанията".
188
8
 
19
 
! Отговори
Укроармията преди 1 година
Подземната укроармия се е увеличила с няколко стотин тия дни. На всички е раздадено обещаното: парцел 2х1 метра и украински флаг!
187
9
 
11
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
Русофобите, свиквайте ... Вадете си пак партийните книжки, и започвайте да трениреате за новите си изказвания - Русия е велика, никога не сме се съмнявали в нейната мощ.... Такива беха бащите и дедовците ви ... Такива сте и вие, кой плаща винаги е господар.
186
1
 
8
 
! Отговори
ДЕНАЦИФИКАЦИЯ докрай преди 1 година
До Давайте посмотрим!: На война като на война - но щом ти е интересно това, сигурно си гледал и съответния брой подобни клипчета и от другата страна? Иначе каво толкова урките държат в Соледар като нито могат да влязат, нито да излязат оттам?
185
1
 
5
 
! Отговори
имат волята преди 1 година
И това с какво променя трагичното им положение?
184
5
 
11
 
! Отговори
УкроФейк преди 1 година
фабриката за фейкове -- Укрите лъжат всека секунда... за минута - 60 фейкове... Да не ги сметаме за 24 часа. Колкото до Тубата и прочие всичко е фейк или не се публикува...
183
6
 
7
 
! Отговори
Давайте посмотрим! преди 1 година
В Соледаре идут тежельlе бои!https://youtu.be/7dBb7vvX_dQВот и настоящий бой!Украинците досега не са излъгали за превзет или загубен град за разлика от фабриката за фейкове.https://youtu.be/7dBb7vvX_dQ
182
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Язе Да де,и въпреки това никой украинец не говори за поражение и за предаване.Точно защото всичко е леш и хората мизеруват заради рашките,те имат волята да продължават да се бият за страната си.