Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
897
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че к'во Русия да признава загуба, като полекичка настъпват, а всеки ден зиленият реве за помощ от запада и пак нищо, та чак стигнаха до танкове и самолети. :)) Смешници. Западът все още заблуждава зеления, че ще побеждава, но явно вече кроят планове как да го зарежат и да приемат по-малко унизителна загуба, като го обвинят, че той не се е справил въпреки "огромната" помощ от стари ламарини. :)))
896
2
 
2
 
! Отговори
СОКРАТ преди 1 година
До бум ВСЯКА ВОЙНА Е НЕСМИСЪЛ! ВСИЧКИ, КОИТО Я ПРЕДИЗВИКВАТ СА ДУШЕВНО БОЛНИ! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКСПОРТИРАНИ В КОСМОСА БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ЗАВЪРНАТ НА НАШАТА ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА! НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ПАЦИФИСТИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ СПОКОЕН И НЕЗАСТРАШАВАН ЖИВОТ!
895
2
 
1
 
! Отговори
СОКРАТ преди 1 година
До Анонимен ВСЯКА ВОЙНА Е НЕСМИСЪЛ! ВСИЧКИ, КОИТО ПРЕДИЗВИКВАТ ВОЙНА СА ДУШЕВНО БОЛНИ! ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКСПОРТИРАНИ В КОСМОСА БАЗ ПРАВО ДА СЕ ЗАВЪРНАТ НА НАШТА ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА! НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО ПАЦИФИСТИ, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ СПОКОЕН И НЕЗАСТРАШАВАН ЖИВОТ!
894
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще неще... фашистка Русия ще трябва да напусне територията на Украйна позорно...
893
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, щом *** чак го казва това...
892
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аре стига бе !!!Русоробите сте на ужасни наркотици. 1 година мина, тия Киев го помирисаха само от стотици километри, изгубиха си половината техника. Само закоравели наркомани виждат успехи в безсмислените действия на Русия.
891
11
 
36
 
! Отговори
хаха преди 1 година
циркаджии! Русия ги мачка по всички фронтове, европа я чака като минимум икономическа катастрофа в следващите 5 години, тия политкоректни евроатлантически *** тръбят, че Русия трябвало да признава загуба!! Слънчасали сте, алоу
890
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пет милиарда долара - тази сума споменава помощник държавният секретар по външната политика на САЩ Виктория Нюланд в разговор с американския посланик в Киев на 28 януари 2014 година - само седмици преди свалянето и бягството на Янукович. Нюланд освен това разсъждава по въпроса кои хора от опозицията трябва да влязат във властта - така, сякаш това зависи от самата нея. Тези факти излязоха на бял свят, понеже разговорът е бил подслушан" - ето от къде започна войната.
889
2
 
17
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Не съм чувал огън да се гаси с бензин
888
9
 
23
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Единственият начин да се спре СВО(войната, според Христо) е, Украйна да признае, че е загубила.
887
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москвичите ще победят когато на лудия им вожд му цъфнат налъмите в банята
886
1
 
2
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
90% коментари на български ***!
885
8
 
32
 
! Отговори
12324 преди 1 година
каза Христо Панчугов, политолог----- поредния мега специялист хахаха . Като русия е взела 1/3 от украина как ще се си признае ,че е загубила ???
884
25
 
9
 
! Отговори
? преди 1 година
Чета коментарите и се чудя, руснаци ли живеят в България, или българи? Бих попитала "руснаците", ако един ден Турция нахлуе в България, защото си иска Смолянско и Кърджалийско, недай Боже, кого ще защитавате - Турция, или България?
883
18
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До Никола СтефановНещо сте се объркали. Досега бандата на ботоксовото джудже основно цели присъединяане на територии и това прави вече 15 години
882
22
 
9
 
! Отговори
Каква Буферна зона? преди 1 година
В резултат на тази война(Не специална операция) зоната на досег с НАТО не само ще намалее,а ще се увеличи многократно,имайки в предвид заявеното твърдо желание за членство в НАТО на Финландия и Швеция!Защо изобщо тогава беше нужна тази война?Тя не само,че не намали,ами УВЕЛИЧИ конфликтните точни и ще ПРИНУДИ Русия да отделя много по-голям ресурс от досегашния!Що за лудост е това?
881
5
 
32
 
! Отговори
ЛГБТ НАТО преди 1 година
Тоя професор първо да каже по колко взима от "Нацисти за България" .Всякакви луди са по медиите,крайно време е да се отвори Карлуково
880
7
 
40
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Имайки предвид, че бавно, но методично, руснаците унищожават както живата сила (украинци+западни наемници) така и техниката на противника си, защо да признават че са загубили. Все пак основните цели са демилитаризация (унищожаването на боеспособната техника) и денацификация (унищожаването на военния персонал) на Украйна, а не завземане на територии (това е второстепенна цел и руснаците го смятат за бонус) - харесва ли ви или не, в тоя тупаник руснаците печелят.
879
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин е глупав и за това ще умори русия окон4ателно преди да избяга с откраднатото
878
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофили трябва да бъдат мобилизирани. Правят се списъци. Също така трябва да им се дарят пенсии или заплати, за руската армия или там каквато е по народност.Копейката е обещал да изпраща на фронта поддръжниците на Путиновия режим, за да докаже колко е лоялен.