Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
837
4
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Тоя Пангучев, вярва ли си на думите или просто трябва да прави врели-некипели "анализи"? Русия да признаела, че губи войната! И къде са тези "няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена"? Аланкоулу, не си играй на "развален телефон", както и списващата джурналиска!
836
15
 
25
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
Русия да загуби тая "война"? Май някой е прекалил със гъбите и тревата!
835
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по какви признаци Русия е загубила? Моля, разяснете.
834
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каква война губи? Със 120 хил.и оръжия за утилизация Мариопул бе превзет. Соледар също е превзет. Наред са Бахмуд/Артьомовск и Авдеевка. Те са почти обкръжени. Продължават по новините да твърдят, че Херсон е превзет от укрите. Руснаците по собствено желание сами го напуснаха без нито един убит войник и унищожена техника. Украинската армия вече няма дори числено преимущество. А руснаците завършиха обучението на 300-те хиляди резервисти.
833
19
 
10
 
! Отговори
д преди 1 година
Какво означава ядрена държава да загуби война?Украйна трябва да отстъпи Донецка и Луганска област иначе оня ще му избие народа.Тези две области са напълно разрушени. Расия никога няма да може да ги възстанови.Имат най-голямата територия в света.Колкото по-голяма става , толкова по трудно ще им бъде на рашъните да управляват. След войната Расия ще се разпадне !Важното е сега да се подпише МИР.
832
5
 
19
 
! Отговори
ЗЬН ЗЬН преди 1 година
Русия няма да загуби ако не падне управлените на страната няма как да загуби има ядрен арсенал колко всички други взети заедно и това няма да се промени няма как украина да влезне в русия може само да се защитава на своя територия ако на някои тьпан нему е ясно да си свери чесовниката кои век сме защо всички *** говорят за танкове одардия самолети това е отживелица след втората световна се едно да сравняваш сьс пьрвата световна и окопната воина само глупости се дрьнкат
831
18
 
1
 
! Отговори
АТОП ВОЙНА преди 1 година
ALO Warnings about OUR PLANET !!1 Воения терор срещу НАШИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ Охраняващи с живота и смърта много важен регион на планетата в Украйна се води от НАРОЧНО ПОДСТАВЕНИ НЕЗАКОННО НА ВЛАСТ АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИ НАЧЕЛО С ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ ВОВАТА?вижте досие 1936 Година Молдова..Окупирали Киев и Украйна 2014 година се позлват о т Американски наркомани за ОСтра конфронтация срещу НАркоманите окупирали КРЕМЪЛ 1999 .
830
15
 
36
 
! Отговори
Дребна забележка преди 1 година
Проблема на тези отчаяни драскачи е един - Русия няма да загуби. И всичкото оръжие да им дадат тя пак ще спечели. Защо ли - има достатъчно клипове в които ясно личи бойния дух на двете воюващи страни. От едната страна бягане от мобилизация, насилствено връчване на повиквателни и страх и ужас в очите на войниците. От другата - висок боен дух, героизъм и любов към Родината.
829
2
 
36
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Смешници...
828
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пангучев, мий си краката и си лягай
827
10
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
До мдаа ,колко цента получаваш на написан пост?
826
22
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
СВЕТА !!!-Дайте му я тая геритори на тоя *** и да се задави !!!
825
7
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
До Теодоро Що не ходиш на майка си Путина
824
19
 
40
 
! Отговори
ала бала преди 1 година
Глупости на търкалета!Русия няма да загуби войната,иска им се на някои да загуби,но няма да стане!Руснаците защитават отечеството си !
823
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колкото ми е известно около 20% от територията на бивша Украйна се контролира от Русия, а на бойното поле инициативата в последния месец е в ръцете на руските сили (дори самите украинци го казват). Как по-точно Русия е загубила в предвид горните факти?!?!?!
822
34
 
14
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 1 година
Русия ще загуби, защото Путин е нерешителен и иска хем със запада хем да угоди на генералите и отстъпва от червените си линии. В руската армия духът се срина по тези причини и това чак сега насърчава запада да въоръжи малко по-сериозно Украйна. Досега укрите със старо еуско оръжие и без авиация и ракети са равностойни. Русия по-тези причини е КАПУУУТ.
821
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на руснаците!Ура!
820
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Русия в сърцата Огън!
819
16
 
36
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
СЛАВА НА МАЙКА РУСИЯ!!!
818
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин! Истински държавник!