Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила

Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво
1205
Единственият изход от войната бил Русия да признае, че е загубила
Снимка: БГНЕС

Очевидно има съгласуване на ниво НАТО за начина, по който трябва да се адресира продължаващата криза в Украйна и по тази причина решенията за изпращане на танкове за Киев от няколко държави неслучайно съвпада във времето. Продължаването на конфликта увеличава рисковете от пренасянето му на друго ниво, защото развръзката му очевидно не може да дойде по линия на двете държави, които са участници в него. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването "Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

„Крайно време е на този конфликт да бъде сложен край и да се търси решение оттук нататък”, каза Панчугов.
През изминалите седмици видяхме няколко анализа в самата Руска федерация, които поставиха под съмнение възможността тази война да бъде спечелена и започна да се говори за изхода от войната, който носи със себе си огромен политически риск  и за Владимир Путин, и за управляващата в момента класа в Русия.

„Това според мен е тест на това как ще мине подобен тип разрешаване на конфликта както в Европейския съюз и в НАТО, така и в самото руско общество и тестът се нарича „Автономност за Източна Украйна и гарантиране на буферна зона между Руската федерация и евентуалното разширяване на НАТО и Европейския съюз. Това като че ли започва да изглежда приемливо за Руската федерация решение”, посочи Панчугов.

По думите му единственият възможен траен изход от тази ситуация минава през признаването на Русия, че е загубила тази война и че е направила огромна грешка, влизайки в Украйна.

Използването на тактическо ядрено оръжие би катализирало процес на отговор от Запада, който би бил доста диспропорционален на фона на това, което виждаме в момента. Използването на такова оръжие няма да промени изхода на войната или потенциала на Русия да доминира в тази война. От тази гледна точка няма никаква логика в използването на този тип въоръжение, подчерта Панчугов.

Никой няма интерес от президентска република в България, отбеляза събеседникът, коментирайки намеренията за свикване на референдум на тази тема. Тук става въпрос за подкопаване на устоите на демокрацията и ние виждаме това като руска стратегия много отдавна. Целият скандал около изборите в Съединените щати и руската намеса в изборите в САЩ, скандалите около финансирането на европейски политици през изминалите няколко години  - те нямат за цел истински да променят тези системи, но самото усещане за това, че някой друг може да се намеси във фундаментите на демокрацията е пагубно и разрушително, изтъкна Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
877
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия щеше да спечели войната и да превземе света, ако не беше Украйна!!!Слава на всички борещи се по света срещу агресорите! Украинците показаха как се брани родна земя. Но си имат Президент.
876
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се моля, Украйна да се върне в Русия, където им е мястото и родината и няма да им налагат нацизъм и насилие, Русия им строи и нови жилища, болници, училища, пътища и квартали на украинците, тези хора в Украйна, много страдаха от фашистката Киевска власт и се издеваваха над тях и заслужават след толкова години на страдание, мир и нещо по-добро ! Вярвам, че това ще се случи, макар и след толкова много пролята кръв и страдания!
875
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автономност за Източна Украйна--много закъсняхте драги натовец русия ви чака 8 год.накрая украина стана усраина е такива като теб цели 8 год убивахте децата и жените на републиките изгоряхте ги живи в одеса нема какво да плачете само смърта ще ви спаси от неонацизма путин ще ви помогне
874
4
 
22
 
! Отговори
СОЛОМОН преди 1 година
Русия , след като oтвъди даже и в зародиш , мераците на бaндеровците за лизaне на крaварски тoпки и подсигури западната си граница - да се признава за победена . Казах.
873
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малеее, то повече коментари тук отколкото на антиваксърите преди 2 години бе! Спокойно! И кол с руското знаме да си заврете отзад, на никого не му дреме дреме за вас. Не се пънете, здравето е по-важно!
872
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отнеха ви земите в Скандинавието, отнеха ви и други земи и ги асимилираха, измислените Литва и прибалтийските , да се прибират в Русия и без това умират от глад и студ , откакто ги откраднаха от Русия и си пазарят стоки пак в Русия и Белорусия. Трябва да има северен и южен път между европейските държави(включително и Русия), единия отгоре през сегашна Литва , която е бивша руска територия, другия отдолу през руския град Одеса, за да не се прекъсва връзката с Русия и между европейските държави!
871
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой плаща за да я изливат тая пропаганда навсякъде?
870
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мушмоло мека и заспала, сега да не им паднеш на колене на тези хиени? Твърдо "не" им дай и си искайте своето руското, което ви отнеха! Няма ли твърдо "не" и тактичен или сериозен отпор, ще ви разиграват като маймуни непрекъснато.
869
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха публикейшън, в стил Бени Хил, бог да го прости.
868
7
 
24
 
! Отговори
бум преди 1 година
Две бомби по-късно и киев така ще загуби че няма и да го намерим повече...
867
6
 
26
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Христо Панчугов...?Къв е тоя мушморок ,че трябва да знаем за мнението му?Панчуговци бол.Мнени3ето на подобни влечуги не значат нищо.Войната няма как да завърши със загуба на Русия.По-скоро живота на Земята ще изчезне.Само безполови краваролизци могат да пишат подобни безсмислици.Първата ядрена сила в Света НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА ОТ НАТОВЦИ-***.
866
4
 
28
 
! Отговори
баце преди 1 година
Този сайт стана по-жълт от блиц и пик. Все пак в Пик и Блиц има около 50% истина , а тука и 1% истина няма.
865
1
 
8
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
До Анонимен 950 Не полиран мозък ами направо циментиран!
864
7
 
30
 
! Отговори
до Сороския боклук преди 1 година
До ЗЬН ЗЬН: нищожество 3-тополово, 300 замразени милиарда са предимно държавни облигации на САЩ, които Русия не може да продаде, тези хартиики и САЩ не може да продаде защото тези 300 милиарда са вече похарчени от САЩ. Второ: в Русия има западни инвестиции за около 1 трилион долара - Русия може да ги конфискува когато си пожелае. ПОБЕДАТА ЩЕ Е ЗА РУСИЯ !!!
863
7
 
19
 
! Отговори
Президентска Републи преди 1 година
НАРОДЪТ има полза от президентска република !!! Щом Франция, САЩ и пр. могат да бъдат президентски републики и България може. Силните държави се управляват от президент, само колониите се управляват от назначени от посолството на САЩ министър-председатели
862
9
 
6
 
! Отговори
ЗЬН ЗЬН преди 1 година
русия никога не продавала газ в европа това което беше продавала 20години беше тези 300 миларда долара които и взеха така че дали е имала шанс не нямала е дали има избор да има ограмен сега може да прави каквото си поиска защото няма с какво да я уграничат и узаптят а гладна и бясна мечка може да направи много бели и ти без да се замисли това в украина е още само подбутване портата
861
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавие на вещество с полиран мозък!След него няма какво да се чете!Ха-ха-ха!
860
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен има по-логично и реално решение. Може би Мексико трябва да признае, че е загубило войната, Аржентина да бъде обявена за победител, а Гана да го играе рефер хахаха ... С такива заглавия ме развеселявате. Кой побеждава в дадена война не е въпрос на признание на едната от двете страни, а по-скоро на обективни факти. Обективните факти са, че Русия е превзела някаква част (да не спорим колко) от Украйна т.е. докато е така, Украйна няма как да е победител. Не е чак толкова сложно...
859
2
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Многократно беше заявявано, че Русия няма да използва ядрено оръжие в Украйна, защото там са техните. Ако се стигне до употребата му, то ще бъде насочено натам, от където могат да му отговорят със същото. Но на запад не си дават сметка за това, така че г-н Христо Панчугов от къде да знае?
858
5
 
25
 
! Отговори
Севда преди 1 година
То бива бива америкаска пропаганда но това минава всякакви граници.