Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
36
 
38
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
Украйна...Велик и Свободен Народ,спечелил уважението на прогресивният Свят,превърна се в символ на борбата за Свободен и Справедлив Свят,Слава на Украйна!!!Украйна води войната на...Божията война води...битката на Доброто срещу зЛото,Слава на Украйна!!!
309
29
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
не мисля че запада ще участва в какито и да е преговорите. Украйна замина, това е, хвърлиха я на кучетата!
308
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам, ама много хора още ще измрат и други ще страдаме заради бидоновата тръба през окрайна.
307
9
 
13
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Да млъква !
306
21
 
28
 
! Отговори
Joker преди 1 година
Тия руснаци, тотално превъртяха играта! Върнаха света 100 години назад! Те самите не знаят какъв си го вкараха, така са наиграха, че правнуците ще плащат! В 21 век, да го играеш на мутра е много, много жалко!
305
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев се надява,а Москва се ужасява от "корейски вариант"
304
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е смешно едната да е Украйна както си е,а другата Рускрайна на което върхушката видимо не е съгласна.
303
23
 
28
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Бъркате другарки и другари! Сценарият ще е либийски!! Руснаци ще влачат мъpтвoто тяло на джyджeто по улиците на Москва...
302
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той медведa с това темпо няма да е жив докато лилавата армия стигне границата с Полша.
301
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един доле го беше писа, кат гледам единствения с мозък из тия 300+ комвнтара - се некой ша тряя да плати сметката на Украйна, а ако няма Украйна нещата стават....сложни и еврейна се е наебал. Та даже 4 Украйни ще има ако трябва и ще рубуват на Американците следващите поне 500години.
300
21
 
41
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Тъжно ми е за руснаците. Цяла година нападения, събаряния на сгради, трепане на цивилни и не са мръднали с войските си на повече от 4 километра от тяхната граница. За какво превземане иде реч? Най-напред да превземат Одеса и Киев, да стигнат до границата на Полша и Молдова, че тогава да им кажем ашколсуун машаллах, а до тогава - мечти и само мечти, селца, колибки и превземане на заводи за 3 месеца. Так держать!
299
31
 
14
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
След химарсите)),... Русия бе принудена да си прибере 4 области, сега постъпват краварски ракети със 150 км обсег, Лавров каза че трябва да се предвиди географията,...т.е мин 5 области още))
298
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците откриват нови фронтове. Ще режат лентата на фронта при Москва! Да им е по близо на мобилизираните до майките си и родните гpo6ищa!
297
34
 
14
 
! Отговори
Новата опорка преди 1 година
На Киев-Може да загубим половината държава, но ще бъдем по богатата и робска половина като Южна Корея
296
35
 
21
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Киев: Моля ви руснаци,оставете ни поне западната част,да запазим поне малко достойствоРуснаците:Не може.Вие нямате достойство.Фашисти сте.
295
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
VPN работи та пушек се дига!
294
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
04100
293
21
 
12
 
! Отговори
До 322 преди 1 година
По скоро стена са не ме бяга месото дето трабва да го прати на фронта в месомелачката! Днеска хванали 13 души искали да бягат от мобилизация през Карпатите към Румъния ;)
292
8
 
29
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
Медведя само се прави на лош! Когато иска може да бъде много нежен!
291
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски ще зазида Русия с берлинска стена да не бегат руснаците в Европа и ептен ще подивеят!