Захарова: САЩ да признаят дали те взривиха газопроводите на „Северен поток“

Белият дом заяви, че публикуваната информация е "абсолютно фалшива"
8 фев 2023 20:28, Йоана Цонева
366
Захарова: САЩ да признаят дали те взривиха газопроводите на „Северен поток“
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи заяви, че САЩ трябва да отговорят на въпроси за своята роля в подводните експлозии на газопроводите "Северен поток" миналата година, предаде "Ройтерс", съобщи БТА.

В свои коментари относно публикувана по-рано днес информация, че САЩ са замесени в експлозията, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Белия дом да коментира така представената информация. Агенция "Ройтерс" посочва, че не е успяла да потвърди информацията, публикувана в блога на американския разследващ журналист Сиймур Хърш, в която се твърди, че САЩ са замесени в експлозиите.

Белият дом заяви днес, че публикуваната от Хърш информация е "абсолютно фалшива и пълна фикция". Москва, без да предоставя доказателства, многократно е заявявала, че Западът е отговорен за експлозиите, които миналия септември засегнаха тръбопроводите "Северен поток" 1 и 2. Западни официални представители отрекоха обвиненията.

Още по темата
"Белият дом сега трябва да коментира всички тези факти", написа Захарова в своя публикация в "Телеграм", в която също така резюмира основните твърдения на Хърш за предполагаемото участие на САЩ. Разследващи от Швеция и Дания – в чиито изключителни икономически зони се случиха експлозиите – казаха, че взривовете са били в резултат на саботаж, но не посочиха коя страна смятат за отговорна. Москва заяви, че те "имат нещо за криене" и умишлено не позволяват на Русия да участва в разследването.

Строежът на "Северен поток" 2, който по проект щеше да удвои количествата газ, които Русия да може да изпраща директно в Германия, приключи през септември 2021 г., но газопроводът така и не заработи, след като Берлин отказа да го сертифицира само няколко дни преди Москва да изпрати войските си в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане се оказаха прави, американските фашаги са го взривили
170
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво значение има кой го е взривил? Нали война? Това трябваше да се направи още в първата седмица от инвазията в Украйна.
169
9
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Айде холан, жужетата ще ми говорят за съвест и морал, дето едни други се избuвaт, кой с Полоний, кой с Новичок, кой паднал през прозореца, друг през парапета на яхтата, трети се търкулнал по стълбите, а главното жуже от страх се е зврял в бункера и не смее да си покаже носа че да не го свитне някой от своите.
168
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз по принцип не си падам по плоски и грозотии, ама на Захарова много яко го вдигам!
167
4
 
9
 
! Отговори
сайта BIG5 преди 1 година
Как Америка отстрани газопровода Северен поток пълно скандално разследване на американски журналист (част 1)....През декември 2021 г., два месеца преди първите руски танкове да влязат в Украйна, Джейк Съливан свиква среща на новосформирана работна група мъже и жени от Обединения комитет на началник-щабовете, ЦРУ и Държавния департамент и Министерството на финансите ...ЧЕТЕТЕ......
166
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна руския рев! После сълзи, сополи... и купони за храна!
165
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците да организират един хубав удар по инфраструктурата на сащ. После и китайците да ударят сащ заради аеростата. Иранците вече треснаха американската база в Ирак, ама още може.
164
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовските мишкари молиха през туитър Мъска в края на дните си шизофреникка сещаш ли се или трябва да те навра в пещите на кремиковци и теб и да си сричаш там опорките на някоя американска социалка
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен повече ме интересува НСО ще успее ли да опази всичките които са за смъртна присъда? Мисира атлантик, я кажи къде живее спас гърневски и ще можеш ли да му пратиш дансуитю като охрана. Или киро канадеца. Или костов или нейнски. Или пешо стоянов коня. Или христо пинокиото или кунева или лойко или прокопиев или георг георгиев или андрей ковачев или славов или хаджигенов или рада дълбоката или наркомана христо...
162
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова, ако те набарат смелите украинци така ще ти цепнат газопровода, че
161
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е минало, в момента се доиграва партията. Сащ знаят че са загубили обаче искат да нанесат ущърб на Русия като жертват всеки фашизиран промит главоч. Само че руснаците имат техника която да порази сащ и след сразяването на разните леопарди.
160
6
 
17
 
! Отговори
долу сащ преди 1 година
Хърш е носител на Пулицър, за русофобите не е руска награда, и Хърш е евреин, но явно от нормалните, каквито вече няма....
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 205 - Багдад сериозно иска да си поговори с теб :)
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Но вот что вспомнилось Почти 39 лет назад, 11 октября 1983 года, США совершили налет на нефтехранилище в порту Никарагуа Коринто, где подорвали пять нефтехранилищ, в которых хранилась бо́льшая часть нефтяных резервов страны. Спустя три дня, 14 октября, в порту Пуэрто-Сандино был подорван подводный трубопровод", - написал он в своем Telegram-канале.
157
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Джуджане , нали сафетците ти гащ-ници щяха за 3 дни да са в Киев ?" Те стигнаха. Приблемът беле, че не искаха да извърлат геноцид, а Украйна реши, че ще ае буе. Украйна няма да може да се възстанови и след 50 години. Ако Русия загуби, няма да има с какво да плаща репарации.
156
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само иZроди могат да взривяват пътнически самолет с невинни хора, да взривяват, болници, училища и жилищни сград, да стрелят с танкове по домове на хаоса, строени с поколения! На тези зверства са способни единствено озверялото джудже и безмозъчните иZроди от хунтата на пригожин и онзи *** брадат коч! Нои техният ред ще дойде!
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замруководителя Совбеза России Дмитрий Медведев после беседы с президентом Никарагуа Даниэлем Ортегой вспомнил события 1983 и 1984 годов, когда в порту Пуэрто-Сандино был подорван подводный трубопровод, а потом воды трех никарагуанских портов были заминированы силами США, и провел параллель с нынешними событиями.
154
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова, американците не взривяват подобни неща, те са патент на руските диваци!Но виж, твоя газопровод биха го взривили!
153
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите заедно с техните верни добермани англичаните са го взривили.Путин да се вземе в ръце и даде урок на кучетата.
152
9
 
8
 
! Отговори
Абе Захаросанова преди 1 година
Само като си помисля вие колко неща имате да си признавате..... .... !!!