Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия

Апелът е това да стане незабавно поради риск от задържане
13 фев 2023 09:08, Елка Василева
216
Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На сайта на дипломатическото представителство е публикувано предупреждение гражданите на САЩ да се въздържат от пътуване в Русия заради „непредсказуемите последици“ от конфликта в Украйна, а живеещите в страната или пътуващи из Руската федерация американски граждани трябва незабавно да си заминат заради „риск от задържане“, пише още в предупреждението.

Още по темата
Посолството отбелязва, че руската страна може „да откаже на граждани на САЩ признаване на двойно гражданство, да ги лиши от достъп до консулска помощ, да ги мобилизира, да им попречи да напуснат страната и/или да ги призове за военна служба“.

САЩ многократно предупреждаваха своите граждани да напуснат Русия. За последен път предупреждение беше издадено през септември, след като президентът на Русия Владимир Путин нареди частична мобилизация.

Руските сили за сигурност арестуват граждани на САЩ по фалшиви обвинения, взимат на прицел американски граждани в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на справедливо и прозрачно третиране и ги осъждат на процеси при закрити врата или без представяне на достоверни доказателства, посочва посолството на САЩ в Москва.

Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани, които се занимават с религиозна дейност.

През януари руската Федерална служба за сигурност обяви, че е образувано наказателно дело срещу гражданин на САЩ по подозрения в шпионаж, припомня Ройтерс.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ще има украински подаръци от въздуха в скоро време?
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125 ми тя специалната операция се превърна в икономическа война между Русия и запада а Украйна е просто материал.
97
2
 
14
 
! Отговори
Да... преди 1 година
И България напуснете и посланика си вземете и *** също.
96
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера западното лицемерие. Защо изобщо държат посланници в Русия след като водят война с нея. Особено САЩ и Великобритания. Хайде другите страни те са зависими от САЩ като например Германия и Полша.
95
19
 
16
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 1 година
Ами тя рассия има какво да помни...трябва да помни как Специалната военна операция която трябваше за 3 дни да превземе Киев и да денацифицира Украйна, го докара до окопите на Донецк и Луганск...да помни как в анексираните със зелени човечета украински градове, пак се вее украинско знаме, трябва да помни как безаналогият и военен скрап задръства пътищата на Украйна с ръждиво желязо, трябва да помни как гордостта на Черноморския и флот крайцера-маскава стана подводница и так далее..и так далее
94
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ многократно предупреждаваха своите граждани да напуснат Русия. Някои ги послушаха, но повечето - Не. Продължават да си живеят необезпокоявани при спазване на едно задържително условие. Да не си шпионин-диверсант.
93
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е знак че рашка много скоро ще бъде набита .
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт ти бе хохъл на кого викаш марш бе в собствената му страна бе.Да не тръгнеш за бандерия по бързата процедура.
91
18
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Айде марш в Рассия - там заплатите са високи, а горивата евтини. Не знам що никой не иска да ходи там, а всички бягат наобратно. Може ли някой рубладжийче да ми го обясни? Мерси.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тука има едно дете с такова име самия сатана и други сатани има деца.
89
0
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
до 112. Украинските военни твърдят, че Русия нямала да прави повече мобилизации, защото не й достигала техника и офицери за нова мобилизация. Твойта теза се бие с тезата на украинските военни. Не четете ли украински новини?
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До факт ми тя в Украйна не е спирала.Те самите си казват,че са мобилизирали близо милион и сега,са се окопали в села и паланки.
87
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Краварите винаги са искали да унищожат Русия.И преди това СССР.По време на втората световна война даваха огромни количества оръжие на СССР.Войната се проточи 4 години и загинаха най малко 20 милиона руснаци.Ако не им бяха дали толкова много оръжия нямаше да има толкова жертви.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До факт е ти щом го правиш за гривни значи 100 % другите го правят за рубли нали.
85
15
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Очевидно в Рассич се задава нова мобилизация, т.е. пушечното месо от предната явно е на свършване.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103 Обаче много бързо се познават,даже се правят на българи,но не знаят,че има начин да се разбере,че са хохли.
83
5
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Украинския министър на външните работи е заплашил, че на 24-ти щели да се случват велики събития, които Русия щяла да помни. Това донякъде е успокояващо, защото щом украта казва, че Русия ще помни значи Русия все пак ще я има и то дълги години, щом ще помни. Руснаците сега се чудят какви ли велики събития ги чакат на 24-ти и един от руските сенатори Владимир Джабаров е предположил, че сигурно на 24-ти Украйна ще обяви капитулация пред Русия.
82
13
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
До рубладжичетата дето пискат тука - идете вие в любимата ви Руzzия, да видим какво ще ви се случи.
81
5
 
4
 
! Отговори
Алеша преди 1 година
Давно трябва пркъснать все връзки с този враги на славянство и православие, то есть всички страни коллективная запада!У нас дъстаточно друзья приятели в Китай и остальном светът!
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КУРтев Задържания - Е как понравилос?