Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия

Апелът е това да стане незабавно поради риск от задържане
13 фев 2023 09:08, Елка Василева
216
Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На сайта на дипломатическото представителство е публикувано предупреждение гражданите на САЩ да се въздържат от пътуване в Русия заради „непредсказуемите последици“ от конфликта в Украйна, а живеещите в страната или пътуващи из Руската федерация американски граждани трябва незабавно да си заминат заради „риск от задържане“, пише още в предупреждението.

Още по темата
Посолството отбелязва, че руската страна може „да откаже на граждани на САЩ признаване на двойно гражданство, да ги лиши от достъп до консулска помощ, да ги мобилизира, да им попречи да напуснат страната и/или да ги призове за военна служба“.

САЩ многократно предупреждаваха своите граждани да напуснат Русия. За последен път предупреждение беше издадено през септември, след като президентът на Русия Владимир Путин нареди частична мобилизация.

Руските сили за сигурност арестуват граждани на САЩ по фалшиви обвинения, взимат на прицел американски граждани в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на справедливо и прозрачно третиране и ги осъждат на процеси при закрити врата или без представяне на достоверни доказателства, посочва посолството на САЩ в Москва.

Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани, които се занимават с религиозна дейност.

През януари руската Федерална служба за сигурност обяви, че е образувано наказателно дело срещу гражданин на САЩ по подозрения в шпионаж, припомня Ройтерс.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди много години гледах филм за една бездомна възрастна жена която беше почти насила вкарана в приют и беше подлагана на нечовешки унижения. Също и филмите Полет над кукувиче гнездо и Мълчанието на агнетата показват каква е тази страна от вътре без да има война кръгла 0.
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той шизофреникка ако разбере за няколко заклани грантаджии и веднага ще каже че е лично путин и даже няма да се сети че може и да е боби или аз, иначе си ги насосва. А в един момент няма да свари да си купува памперси и да се опитва дасе изнася гузен и страхлив.
117
6
 
41
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Краварските простотии и лицемерие не познават граници.
116
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ мине се не мине още от студената война показват загриженост за своите граждани в чужбина , но защо не се погрижат за гражданите си вътре в САЩ. Колко бездомници спят мод мостовете и колко много просяци има. Колко масови убийства непрекъснато стават в американските училища. Седнали да търсят кривиците на другите хора себе си не погледнали !!!
115
5
 
38
 
! Отговори
Що бре? преди 1 година
Фащ да не се готвят да пускат демократична атомна бомба този път срещу Русия,след Хирошима и Нагасаки?!? Не им ли стига, че взривиха тръбите на СП и обърнаха Гейропата срещу тях... Краварски ценности, баце!
114
4
 
27
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Не съм мобилизиран - просто няма какво да кажа. Мога да коментирам ЛИЦЕМЕРИЕТО НА САЩ - "Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани" - Значи САЩ може да отвлекат от трета страна Руски Гражданин и по собственото си законодателство да го осъдят за намерение (ПОВТАРЯМ НАМЕРЕНИЕ) да извършва действия срещу САЩ. А РФ не може да осъжда индивиди с САЩ паспорти... ама изобщо не трябва... в никакъв случай...
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ напраяо да си кажат че се притесняват да не стане и там земетресение
112
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До факт,а защо всичко живо избяга от Украйна и защо мислиш,че никой не ходи там.
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Боби да не е мобилизиран.
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 137 Ти ли ще казваш кой къде ще стои бе просяк .
109
10
 
7
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Извънземните идват, махайте се от Русия, Китай и други бастиони на мрака и на злото! Извънземните демократи и Ние земните такива стигнахме до съюз с който ще сразим тия последователи на Дявола! Спасявайте се, елате там където можем да ви опазим!
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт изчезвай да не получиш такъв шут,че на границата ще те спрат за превишена скорост.
107
21
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Айде бе рубладжийчета, питах защо всичко живо бяга от Рассия на запад, а вие не искате да ходите там. Май нема да дочакам отговор.
106
14
 
1
 
! Отговори
Факт-ФАЩ преди 1 година
Стой си в българия щом ти е мил живота. И гладувай !
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето някакви хора с първосигнално мислене им се привидя украинска атака.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 132 ми ако имаш малко ум в главата и сам можеш да се досетиш.Обаче на хохъла му пречи щото дса му промили мозъка.Пък шизофреник ще казваш на някой като си отидеш в собствената си страна .Например на *** на сина и.
103
19
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ми рубладжийчета много се пънете да докарате Рассия тука, въпреки че всички които имат повече от една мозъчна клетка бягат от там. По-добре за всички с малко мозък в главате е ще да се изнесете нататък, щом толкова ви харесва. От там следва мобилизация и ще свършите в някой окоп. Всички печелят - марш.
102
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 130Млъкни бе, руско изпражнение!
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 ми пробвай се.
100
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това цели да сплаше самите руснаци но както е известно мокър от дъжд не се бои. Руския народ вече разбира че Евроатлантическия алианс води война с него и че трябва да се защити дори да вижда че путин е допуснал грешка. Войната вече е отечествена за руския народ и мисля че той ще зе защити !!!