Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН

Германски танкове отново убиват руснаци, каза Небензя
23 фев 2023 07:00, Елка Василева
299
Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН
Снимка: архив, БГНЕС

Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи", заяви дипломатът.

По думите му Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме "специална военна операция" в Украйна, каза още Небензя.

"Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят", каза Небензя, цитиран от ДПА. "Германски танкове отново убиват руснаци", добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове "Леопард", които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Правят се на жертви преди 1 година
В 1992 година Молдова решава сама да нападне себе си и да даде на Русия Приднестровието! В тази година Грузия решава да не изостава от Молдова и също сама нападна себе си и дава Абхазия на Русия! В 1994 година хората в Чечня решават, че живеят много скучно 😁 и е нужно да вземат пример от Молдова и Грузия, и също нападат себе си! В 1999 на това изкушение не устоя Дагестан и също нападна себе си!😁 В тази същата година Чеченците решават да играят Вабанк и повторно нападат себе си!В 2008 година Грузинците се засегнаха заради Чечня и си викат-Ние да не сме по-прости от Чеченците и
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долното мнение което уважавам но не споделям. Ние българите сме на картата на света благодарение на Русия и в известен смисъл сме им задължени. Ако сме неблагодарни към Русия то и НАТО няма да ни уважава.Разберете го това.
248
5
 
3
 
! Отговори
Леонардо преди 1 година
Мечта ми е Русия да се разпадне. Не заради хората, имат страхотни таланти руснаците... Но искам да се разпадне заради типа управление и см*шния комунизъм да се затрие, тая налагаща се неистова любов към пс*хопата маняк Путин, който иска да е център на внимание. Като не може с иновации, показа само зъбки да го види света що за ****йка е! Време е да изчезне, не става. България винаги е била дърпана назад от проруски управници и агенти, които са изнасяли БВП и ДДС извън милата ни родина!
247
5
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Дженерал асембли оф дъ Юнайтед нейшънс прие резолюшън Фашиска Просия да напусне окупираните територии. Със 141 гласа ЗА срещу 7 против. Това означава, че 141 държави, вкл. ***, са готови да пожертват нещо свое, за да видят Фашиска Просия ОБЕЗВРЕДЕНА.
246
6
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Този сайт си се държи като рупор на путинизма и това си е... Но да, след като започна и Трета световна война (а Първата и Втората също са започнати от нея), Просията трябва да бъде ОБЕЗВРЕДЕНА.
245
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
На Европа й е виновна единствено Европа.
244
4
 
1
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Докато се "бият" Русия и САЩ, Европа ще стане китайска колония.
243
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, САЩ напуснаха позорно Афганистан, зарязаха снаряжението си, сега изтребват славяни, нали са 46 милиона укри
242
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
И никой не споменава че украйна е исконна българска земя - на Кубрат и брат му Кий, основател на Киев, носещ името/прякора му
241
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОМИТИ МОЗЪЦИ СМЕЕМ СЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ, ЧЕ СЪРБИТЕ СА ИМ ПРОМИЛИ МОЗЪЦИТЕ,НО ТЕ ПОНЕ ВЕЛИЧАЯТ ЗЕМЯТА СИ,А НИЕ.....НИЕ...НА АГРЕСОРА КАЗВАМЕ ОСВОБОДИТЕЛ. РАДВАМЕ СЕ, ЧЕ СЪБАРЯТ ДОМОВЕТЕ И УБИВАТ ДЕЦАТА НА ЕДИН НАРОД, ИСКАЩ ДА ИМА СВОЯ ДЪРЖАВА .СЛЕПИ ГЛУХИ ЗА ЧУЖДА МЪКА. НАРОДЕЕЕ
240
4
 
2
 
! Отговори
Ми преди 1 година
И кво като се разпаднат.. Там има различни нации...като искат да се развиват без психиатрията от кремъл!
239
5
 
4
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Че какво необичайно има в това. Правилно са осъзнали джуджаците, че след СеСеСеРето е ред на Рассия.
238
12
 
18
 
! Отговори
Морския преди 1 година
Вече една година откакто САЩ нападна Украйна,и така се опитва да разруши Русия!Германия, Люксембург, Сан Марино и марсианците имат май същите намерения като САЩ . А няколко години преди това Грузия също нападна Русия ,и даже анексира Южна Осетия и Абхазия и т.н.т.Бедната Русия ,та тя е толкова мила и добронамерена !
237
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно го е казал човека!
236
15
 
13
 
! Отговори
До 241 преди 1 година
Не искат в майка Русия ръководителите на държавите, защото са купени и монтирани от сащ. Както Кирил Петков и Борисов. Хората искат да са в добри отношения с Русия, както сме и в България. САЩ са много хитри и са уловили как да манипулират властниците чрез блокиране на парите им в американски банки
235
10
 
6
 
! Отговори
Небезня Обезянов преди 1 година
Искат да карат наши москвичи и тараканит нашу Дусю.Заграбит нашу мизерию тоже
234
9
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 243 - е не, човека е направил много точен анализ в два реда. Аз бих добавил и постигнатото от Екатерина Велика. И не, не можеш да сравниш желанието на Зеленски да се обвърже с ЕС и НАТО с безумната Путинска идея да създаде отново Съветския Съюз с цялото му Имперско величие в 21 век. Някак са несъпоставими.
233
8
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
А най "странно" и "необяснимо" е, как така всичките бивши съветски републики някак изведнъж започват неистово да се дърпат от тая "Майчица" Русия и всячески търсят спасение в тая пуста Америка и НАТО?! Че и бившите Източно европейски колониални руски владения? Всички пусто "купени"! Сал група дръти Путинолюби "виждат" истината с руската "добрина" и "благородство". Направо да паднеш!
232
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мюмюне има един друг по малък човеки но с много по големи амбиции и от него е всичкото зло и тая ужасна война от неговата горделивост и наглост !
231
9
 
13
 
! Отговори
Мюмун преди 1 година
Да си кажем честно. Путин такъв си го наби с тази война че който го извади ще го кръстят крал Артур. И това което Петър първи създаде, той ще го погребе. Злините в света са дело на малки хора с големи амбиции