Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН

Германски танкове отново убиват руснаци, каза Небензя
23 фев 2023 07:00, Елка Василева
299
Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН
Снимка: архив, БГНЕС

Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи", заяви дипломатът.

По думите му Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме "специална военна операция" в Украйна, каза още Небензя.

"Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят", каза Небензя, цитиран от ДПА. "Германски танкове отново убиват руснаци", добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове "Леопард", които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито запада, нито Украйна започнаха войната. Няма никакъв вариант някой да нападне държавата с най-много ядрени оръжия в света. Ясно е кой е агресора.
189
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полската медия Wirtualna Polska съобщава:"Полша изпрати отряд от професионални полицаи в Украйна за секретна операция по разминиране поради недостиг на сапьори в украинската армия." Изпратени са отдавна, занимавали са се с разминиране около 5 месеца, участвали са около 100 души. Интересно дали ще има публикации за полски наемници?
188
13
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
" Русия нападна Украйна..." НЯМА ПО- ГОЛЯМА ЛЪЖА ОТ ТАЗИ. ИЗТОЧНА УКРАЙНА ВИНАГИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ РУСИЯ. ГРЕШКАТА НА ХРУШЧОВ КОСТВА МНОГО ЖЕРТВИ НА РУСИЯ. Това е Истината, която НЕ харесва на Сащ.
187
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Youtub:Каналът на Артемий Лебедев беше блокиран заради проруски настроения.Благодарение на отрядите на САСа ОСПА, каналът на шизофреничния русофоб "Камикадзе Ди",който изповядва радикална антируска позиция и е екстремист е окончателно блокиран.Премиерът на Испания Педро Санчес пристигна в Киев.Според съобщения в медиите той трябва да посети Ирпин и Буча,както и да се срещне със Зеленски. Продължава поклонението до местата на сценични и военни престъпления на киевския режим.И тези същества постоянно се опитват да обвържат символизма с действията на руските власти.
186
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически канали в Telegram смятат, че "Залужни събира основните сили в Запорожие и Днепър за пролетното контранастъпление,те включват най-мотивираните части на фашистката *** и craH обученa на Запад.Канцеларията на президента настоява ГЩ да започне контранастъпление и изисква първият етап да започне през април за да демонстрира на САЩ способността на и3MeTTa да завладее руският Крим.За струпването на фашистка *** близо до границата с ПМР-за съжаление Киев наистина се готви за нахлуване.
185
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито запада, нито Украйна започнаха войната. Няма никакъв вариант някой да нападне държавата с най-много ядрени оръжия в света. Ясно е кой е агресора.
184
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Угледар и околностите:Боевете се водят между Павловка и Николски,а руснаците се опитват да атакуват и от посоката на мина Южен Донбас.Руската артилерия работи активно в района на Угледар.Евгений Пригожин обяви днес,че проблемът с боеприпасите е решен:"Днес в 6 сутринта те съобщиха,че започва доставката на боеприпаси.Най-вероятно влакът е тръгнал.Засега на хартия,но както ни казаха,основните документи вече са подписани.Бих искал да благодаря на всички,които ни помогнаха това да се случи.Вие спасихте стотици,може би хиляди животи на момчета, които защитават родината си,дадохте им възможност да ж
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МО на Рф:"Киевският режим подготвя въоръжена провокация срещу Приднестровието,която ще бъде извършена от части на фашистката ***,включително забранения в Русия полк Азов. Като претекст за нахлуването в ПМР Киев планира да организира предполагаемо настъпление на руските войски от територията на Приднестровието.Руското МО следи отблизо ситуацията на границата между Украйна и ПМР и е готово да реагира на всякакви промени в обстановката.Основният интерес на укронацистите и Запада са огромните складове със съветски боеприпаси,разположени в района на село Колбасна.
182
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според информация, която все още не е потвърдена, украинците на военна възраст,които искат да заминат през Латвия,Литва,Естония за Русия,както и от Полша за Беларус,са принудително върнати в Украйна по искане на Киев,където са мобилизирани в украинската армия.
181
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главатарят на военна група,ръководена от международни терористи(той нарича себе си генерален секретар на НАТО) каза,че съюзниците трябва да помогнат на Украйна да победи така че историята да не се повторя по-късно.Той също така избухна,че след година на конфликт вместо да се готви за мир, Путин "се готви за нова война".И това след увеличаване на доставките за Украйна, съобщения и подготовка за доставки на настъпателна техника и ракети с голям обсег?Евронацистите се борят за титлата "най-отвратителния лицемер".
180
6
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ПРОТИВ ВОЙНАТА СЪМ. НО ПРОЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА НА ГР. ЗАПОРОЖИЕ ПРИМЕРНО И ВИЖТЕ, ЧЕ ТОВА Е БИЛ ВИНАГИ РУСКИ ГРАД. СЪЖАЛЯВАМ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА. НЕ Е БИЛ УКРАИНСКИ НИКОГА.
179
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военният кореспондент Александър Котс смята, че са необходими допълнителни резерви за стратегическа офанзива дълбоко в Украйна:"Няма да има голяма офанзива без втора вълна на мобилизация. Междувременно не виждам да се готви голяма офанзива."
178
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят на комитета Джеймс Комър:"Надзорната комисия на Камарата на представителите на САЩ поиска от МО,Държавния департамент и Агенцията за международно развитие да представят доклади за изразходването на 113 милиарда долара,отпуснати за помощ на Украйна." Републиканците се дразнят,че такива суми минават покрай тях.Предполага се,че те градят политическа кампания срещу демократите около това, така че Байдън спешно се нуждае от победа в Украйна нещо като т.нар. Приазовско сражение.
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бахмут вагнерите в района на Месопреработвателния комбинат напреднаха по улица Заречная,изтласквайки фашистите от позициите им.Фашисткото командване изтегля резерви за да забави настъплението на десантните части.На югозапад в района на Собачевка руските сили успяха да прочистят няколко блока от жилищни квартали по улица "Гогол". В покрайнините на Красное щурмовите отряди на ЧВК Вагнер се приближиха близо до магистрала Н-32,свързваща селището с Часов Яр.
176
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут, Соледар и околностите:В района на Соледар консолидираните руски части изтласкаха фашистката *** от укрепения район в покрайнините на Весели.И3MeTTa се опитва да забавя настъплението на руските витязи,използвайки бпла и ДРГ.На северозапад от Бахмут Вагнер се окопаха в центъра на селището Берховка,разширявайки зоната на контрол.Руските части водят ожесточени битки в Ягодно:и3MeTTa няма да предаде селището без бой и прехвърля резерви, за да удържи фронта.
175
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията в Лиманския сектор не претърпя значителни промени. Руските ДРГ търсят цели за унищожаване на артилерия и бронирана техника в тила на фашистката ***. Донецко направление: Боят продължава в Маринка на булевард Дружби в центъра и близо до завод за ремонт на гуми на юг. Въоръжените сили на Руската федерация активно използват танкове и самолети за нанасяне на огневи поражения по установени концентрации на фашистка ***.
174
11
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия" -- Казва го, сякаш е нещо лошо...
173
5
 
11
 
! Отговори
хахах преди 1 година
тея след ковида напълно са изперкали, а толкова добре започнаха да се развиват,повиши им се стандарта доста заводи се бяха изнесли там , притежават 1/8 от територията на земята и още искат, направо се самозабравиха
172
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно вярно. И ще го направим! Сибирската кочЕна няма място в цивилизования свят.
171
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин иска, завладява и анексира Украинските земи почти целия свят помага на жертвата.