Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН

Германски танкове отново убиват руснаци, каза Небензя
23 фев 2023 07:00, Елка Василева
299
Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН
Снимка: архив, БГНЕС

Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи", заяви дипломатът.

По думите му Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме "специална военна операция" в Украйна, каза още Небензя.

"Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят", каза Небензя, цитиран от ДПА. "Германски танкове отново убиват руснаци", добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове "Леопард", които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
13
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Тттт - а така! Значи - Путин зи "засели" Крим с "вежливи зелени човечета", направи си после "референдум", създаде си после ЧВК Вагнер и анексира в разрез с всички международни норми Крим, защото "не можел да оперира в Черно море"?! И това ти е обяснението? Гениално! Русия имо още доста точки по акваторията, но.. Имперска Русия иска Крим. А и Газпром - заради газовите залежи в акваторията. Не измисления референдум на Путин. Но ти благодаря за "обяснението" - гледната точка на Москва!
229
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тттт - На гусина Лаврентия нищо не можеш да му обясниш. Той е с чугунена глава, ни предава, ни приема, каквото му е заложено, това е. Като радиоточка, излишно е да се дискутира с него.
228
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТтттАз ще чакам тук, да дойде совеЦката армия да ме освобождава.Веднага ставам оператор на Джавелин.
227
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Анонимен 227Кой бръсне тоя немоглик Шойгу за нещо бе?Цял свят му се смее вече на смотания еленовъд.
226
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ми супер!Дано запада да успее в това начинание!Мордор трябва да бъде разрушен.
225
8
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 227 - ми той Шойгу малко тъповато стои след година копане на едно място. Пардон, след тея "3 дни" за които щеше да е в Киев. Те украинците вече цяла година си говорят с него. А вие путинолюбите цяла година бълвате жлъч тук. Що сега като са толкова "могучии" Медведев, Лавров, Захарова и др. реват като дръти шведки на Женския пазар колко немските танкове щели да ги убиват? Да бяха взели Киев за 3 дни и да приключат, а :-)))
224
9
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 226 - аз ясно съм написал фактологията. И не, хич не си путинофил - ти си хард путинофил което личи по тона ти на изнервена шведка от Женския пазар. За какво е "говорил" Путин, като преди 2014 не е имало никакви насилия между руснаци и украинци? Те започнаха от 2014, което ти е добре известно. Така че, обери си малко тона моля. Не съм те обидил ни най малко. Говоря само с факти.
223
3
 
3
 
! Отговори
Речта на руснака преди 1 година
е прелюдия към речта на китаеца и неговия мирен план, който иска да се " спазва хартата на ООН". Звучи прекрасно, но всъщност означава да се върнат споразуменията от Ялта между САЩ, Русия и Великобритания с очертаните там зони на влияние включително разделянето на Германия, защото тази харта тогава е написана от победителите точно с такава цел - опека върху територии.
222
13
 
6
 
! Отговори
Ачик преди 1 година
Колкото по разчленени, толкова по разчленени! Мед ми капе!
221
0
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Вижте какво, я си стегнете куфарите и отивайте на Венера и там се оправяйте!Оставете нормалните хора тук, да си гледаме работата!Писна ни от вашите ракети и комети, които са направени с наши пари, това беше важно!
220
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не искате да говорите с Лавров, ще говорите с Шойгу.
219
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия - Айде, стига с обидите, като нямаш факти, веднага обиди. 2014, ами до тая година Путин на колко форуми говори, говори, ама няма кой да слуша. Ами, като не чуват, той действа. Не съм путинофил и ненавиждам войните, но тая е предизвикана. Не е толкова трудно да си обективен, ама по-лесно е да лаеш и да обиждаш.
218
1
 
5
 
! Отговори
А дано преди 1 година
Ама надали.
217
25
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 222 - забрави! Русия първа наруши ВСИЧКИ международни норми, като анексира Крим! По модела "вежливи зелени човечета" отработен вече в много бивши републики. Да припомня Абхазия, Грузия. Русия е Агресор! Дори и чисто времево - Русия "гарантира" целостта на Украйна 1994 година. И 2014 - само 20 години по късно откъсна Крим. Руския империализъм не можеш да оправдаеш, колкото и да виете газиците вие путинофилите.
216
15
 
5
 
! Отговори
Абракадабра преди 1 година
Хибридната Днес, пак заема пропагандно рашистка поза. Внимавай драги читателю!
215
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия - По същия начин Русия усеща минските споразумения, страхотна гаранция! Не става, като не спазваш едни споразумения, да искаш да спазват твоите.
214
3
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Меркел го каза ясно: Украйна не беше готова за война. Трябваше да подпишем Минските споразумения, за да подготвим Украйна за война!
213
15
 
8
 
! Отговори
Срам преди 1 година
От партия възраждане се *** и пише в подкрепа на рашиста русия.
212
19
 
17
 
! Отговори
Ася преди 1 година
Колкото по скоро се разпадне империята на злото,толкова по добре за целия свят.
211
22
 
8
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Гледам някакво Tp0лчE се е активирало яко и пуска пост след пост с абсолютни лъжи. Време е днес-а да направи някакъв начин за удостоверяване на коментиращите за да се спре това Tp0лEHE с абсолютни лъжи и пропаганда на фашистка русия.