Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН

Германски танкове отново убиват руснаци, каза Небензя
23 фев 2023 07:00, Елка Василева
299
Западът се стреми да унищожи и разчлени Русия, заяви руският посланик в ООН
Снимка: архив, БГНЕС

Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи. Това заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, предаде ТАСС.

Още по темата
"Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи", заяви дипломатът.

По думите му Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме "специална военна операция" в Украйна, каза още Небензя.

"Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят", каза Небензя, цитиран от ДПА. "Германски танкове отново убиват руснаци", добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове "Леопард", които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
20
 
20
 
! Отговори
ВодкаНеПрощава преди 1 година
Русия сама се самоунищожава. С алчност, диктатура, насилие, лъжи и пропаганда.
209
16
 
14
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
А какво прави империята Русия, за да докаже, че не заслужава "разчленяване"?
208
7
 
19
 
! Отговори
Къде е новината? преди 1 година
За намеренията на Запада да унищожи Русия като държава и да я разчлени на една две дузини полуколониални територии чуваме не за първи път. Дори Соломон Паси навремето стана външен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски, след публикува визия за това на колко части трябва да бъде разделена Руската федерация. Това, което досега никой не е чул, е официално изявление от Запад за отсъствието на такива намерения.
207
21
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 214 - Да припомним на пишещите тук путинофили, че администрацията на Буш Старши беше тая която поведе инициативата бившите Съветски републики да предадат срещу гаранция за териториалната си цялост ядреното си оръжеи на Русия! Днес Украйна която 1994 имаше над 1900 ядрени бойни глави ясно усеща на гърба си руските "гаранции" - не струват и хартията на която са написани!
206
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но докато се стабилизираше Русия започна да си спомня за имперските си амбиции. и се превърна в това което е днес. Тия тезиси на Небензя са несъстоятелни.
205
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В началото и средата на 90те години когато след разпадането на СССР Русия беше в дълбока криза и нищо не функционираше както трябва, включително и армията, Западът можеше да я вземе с голи ръце, както се казва, но не го направи. Вместо това започна да помага с каквото може да се стабилизира Русия. Защото на никой не му е нужна огромна страна с многобройно гладно и озлобено население. Западът се надяваше, че Русия ще се превърне в надежден член на демократичното общество.
204
18
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Разбира се, Другарю Набезян! Един теоретичен въпрос - а руските танкове, кого убиват в момента? Що за извратена логика - агресора се оплаква, че го "избиват"? Какво търсите в Украйна въобще? И не, Запада не е подготвял Украйна! Инак щяхте да срещнете немските танкове още от ден първи на т.н.СВО. Въобще, калната ви съветска пропаганда освен за вътрешна консумация, се ползва само от българските путинофили. Подчертавам - путинофили, което не бива да се бърка с русофили.
203
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да унищожат Русия, защото тя продава военни технологии на Китай. А главната цел е да контролират Китай като Индия. Да бачкат и да правят айфони.
202
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, и акат в тоалетни на двора.
201
11
 
18
 
! Отговори
Watch преди 1 година
не мога да разбера защо американците искат да унищожат русия ..която уж е някаква западнала държава и която според многото тук професори е няква дупка,че са пияндурници и прочие!!!
200
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и добра страна на медала - на руските олигарси им вземаха парите и туристите ги няма по морето.
199
12
 
11
 
! Отговори
питанка преди 1 година
Кой ще тръгне да отрича , че Запада наистина не харесва Северноазиатската Империя на Злото??? Никой май, а ? Но главния виновник за "разчленяването" на Руската Империя ще е неговия самозабравил се лидер, който е тръгнал срещу целия цивилизаван и демкратичен свят! Този свят който му вкара стотици милиарди инвестиции, построи му хиляди модерни и технологични заводи и осигури работни места за милиони ватенки... Тръгнал е да си реже клона на който седи... , путин сам настройва срещу себе си ВСИЧКИ!
198
7
 
6
 
! Отговори
Забелязва се преди 1 година
някаква тенденция към ревизионизъм и реставрация на решенията от Ялта. Това ги боли руснаците - затова говорят за разпокъсване щото си искат СССР. Поляците пък си искат репарации от Германия, както и Гърците. Интересно дали и Русия ще се сети, че иска репарации или дори възстановяване на влиянието си в източна Европа и източна Германия.
197
6
 
10
 
! Отговори
черния преди 1 година
Западът със сигурност се стеме да унищожи Русия, ама нямаше никакъв шанс, докато путин не реши да му помага. И сега вече, връщане назад няма. Не може да спреш самоубиец.
196
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притрябвали са му на някого руснаците дето пият като за световно,така и дървените ви бараки!Европа не може да издържа толкова пияндурници! Дръжте си ги в Русия.
195
5
 
16
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Един немски сатерик си правеше майтап, че арабите са имали лошият късмет да населяват земи, в недрата на които са находищата на англосаксонския петрол и газ. Изглежда, че англосаксите считат, че и руснаците са се заселили върху полезни изкопаеми, които са англосаксонски и понеже не искат да им ги върнат доброволно, се налага да си ги отвоюват със сила както беше в Ирак, Либия и Сирия.
194
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът ви разказва играта, скапани кремълски бандюги!
193
7
 
19
 
! Отговори
999 преди 1 година
САЩ СЕ ЧУДИ КАК ДА ВЪВЛЕЧЕ НАТО ВЪВ ВОЙНАТА И МОЖЕ ДА ПРОВОКИРА УЖ НАПАДЕНИЕ НА РУСИЯ СПРЯМО СТРАНА - ЧЛЕН НА НАТО В ЕВРОПА, ЗА ДА ЗАДЕЙСТВА ЧЛ. 5. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО!!! ЧЕ МОЖЕ ДА Е ТУК ИЛИ В ПОЛША.
192
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински политически Telegram канали съобщават, че "Сирски продължава да прехвърля резерви към Бахмут,но това не променя ситуацията и градът продължава да бъде обкръжен. Основните боеве са за селата Берховка и Ягодно,чието превземане ще позволи на руската армия да достигне пътя Часов Яр-Бахмут и да създаде тактическо обкръжение, за да предотврати това фашистката *** укрепва отбраната в Богдановка.
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Wall Street Journal:"Американски и европейски служители смятат,че Пекин не е задължително да достави модерни оръжия, но най-вероятно ще компенсира това,което руските сили са загубили на бойното поле в Украйна,като боеприпаси или не са успели да произведат поради санкции,като електроника." Сега САЩ проучват възможността за разкриване на разузнавателни данни,които уж показват,че Китай обмисля въпроса за доставки на оръжие за Русия.