Дрон се разби близо до Москва, насочен към гражданска инфраструктура

Няма жертви и разрушения, заяви в Телеграм Андрей Воробьов
28 фев 2023 19:36, Красимир Ангелов
73
Дрон се разби близо до Москва, насочен към гражданска инфраструктура
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително един, който се разби край село в Московска област, "вероятно" са били насочени към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински нападения в Русия.

"Няма жертви и разрушения ", заяви в Телеграм Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разбил близо до град Губастово, на около 100 км югоизточно от Москва.

По-рано във вторник руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че се опитва да атакува гражданска инфраструктура чрез безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

"Киевският режим се опита да атакува с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея", се казва в изявление на руското министерство на отбраната, цитирани от БГНЕС.

Безпилотни летателни апарати са "неутрализирани

Същевременно руският президент Владимир Путин подписа днес закон за временно спиране на участието на Русия в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, предадоха ТАСС и ДПА, като се позоваха на Кремъл.

Договорът, известен още като "Нов СТАРТ", е единственото останало голямо споразумение между Русия и САЩ за контрол върху въоръженията. Той ограничава ядрените арсенали на всяка от двете страни до 800 пускови системи и 1550 бойни глави в оперативна готовност.

Споразумението, подписано през 2010 г., също така предвижда Вашингтон и Москва да обменят информация за стратегическите си ядрени арсенали и да правят годишно до 18 посещения за проверка на място.

Руският президент обяви решението в своето обръщение към нацията миналата седмица. Той подчерта, че това не е излизане от споразумението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Русия излезе от договора " Нов Старт " ? Има анализатори които предполагат че с показването на ядрените заряди на място ще покаже истината за тяхното неподдържане и за това че може да се приключи с последният им коз - ПЛАШЕНЕТО .
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 ми е любимото число искам да слжа плюс на копегата но не се хваща..
36
12
 
14
 
! Отговори
Г-л Чапаев преди 1 година
Товарищи, май ще е трудно да превземем Киев. Викам дали да не се насочим директно към Вашингтон? Като по пътъ опаткаме Берлине и Лондоне, тъкмо са ни на пътя?
35
10
 
10
 
! Отговори
До Анонимен до 15 преди 1 година
Аха, дори и Гиргин признава, че Бахмут не си заслужава жертвите от руска страна. Вагнер практически е занулен. Споделя, че и от тактическа гледна точка няма смисъл. Анонимния от фотьойла твърди че е различно!
34
2
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 година
"Истината е в самата цена на опитите за разполагане на F-16 в Украйна: дори ако кажем, че няма нищо по-важно от тези оръжия, и изразходваме цялото си време и ресурси, опитвайки се да постигнем това, в най-добрия случай ще бъдем в състояние да достави на Украйна няколко оперативни F-16 за една година или може би за осем месеца, ако бързаме", цитира Си Ен Ен Адам Смит"
33
11
 
14
 
! Отговори
Троцки победи преди 1 година
Прави ми впечатление, че доста от коментиращите са се объркали къде е комунизма. Ето няколко жокера: таван на цените, забрана на вражеската пропаганда, ниска температура в жилището, празни рафтове в магазините и лимит на количеството храна, което можеш да си купиш.
32
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 година
"Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ заключи, че изпращането на изтребители F-16 "няма да бъде разумно използване на ресурсите", необходими на Украйна, за да спечели войната с Русия, каза конгресменът Адам Смит, най-високопоставеният демократ от Комисията, цитиран от Би Би Си."
31
12
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Украйна е като пациент в клинична смърт и лекарите чакат единствено съгласието на роднините за да изключат поддържащите живота апарати.
30
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес дронове, утре ракети! Русия ще бъде смачкана.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медията " Блиц" осведомява повече от вас! Вие като захапете едни " теми" та цял ден се " мъчим" с вас! Бавно ли " идват" новините при вас или следвате своята " политика"?!-:)
28
23
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Русоя още не е запопчнала войната.Започне ли я,то ше хвърчат ромски глави до облаците.Напред,Русия !
27
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво чакат още , да ги пускат тия ядрени бомби и всичко да си дойде на мястото , кат ще е гарга да е рошава .
26
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен до 15 преди 1 година
Понеже въобще си нямате представа какви колосални жертви дадоха ВСУ на Артьомовск защото на военните карти е вече така. Та на Артьомовск преобладават наемниците от НАТО, Украинците са по малко затова казах НАТО. А обкръжените Натовски войници са в паника говори се на полски, английски има много Украински войници които се предават. Както писах 8 години са строени тези отбранителни линии Бахмут е ключова отрязва се пътя за доставки на много направления.
25
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са два комара, който дразнят мечокът.
24
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империалистическа и капиталистическа Москва няма шанс срещу Великия Европейски социалистически съюз и Непобедимата натовска армия. Долу руските кулаци, техните семейства, конфискация и национализация на кулашката едра собственост.
23
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Мъск взима по 4к копейки на месец.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БГ Днес! Ама този Украински дрон,се е разбил в ПОЛЕТО бре! Какви са тия " пожарникари"? Какво " гасят"? Леле леле!-:))))
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Я дай линк къде го е казал това Илон Мъск. Или си лъжем по навик или по руски.
20
11
 
18
 
! Отговори
усещам преди 1 година
че скоро ОТАН-овците пак ще напълнят гащите!
19
11
 
22
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Зеления терорист дърпа дракона за опашката! Ще бъде скоро изпепелен!