Лондон: С 60-годишни танкове Русия покрива загуби на бойното поле

Те ще действат заедно с най-модерния тип Т-14 "Армата" от 2021 г.
6 мар 2023 15:40, Елка Василева
504
Лондон: С 60-годишни танкове Русия покрива загуби на бойното поле
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, позовавайки се на разузнаването, че Русия използва 60-годишни танкове, за да покрива загубите на бойното поле в Украйна, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В последната си сводка за войната в Украйна министерството на отбраната посочва, че руската армия продължава да попълва загубите си на бронирана техника, като разполага в театъра на бойните действия танкове Т-62, които са произведени преди 60 години.

"От лятото на 2022 година около 800 танка Т-62 са били изкарани от складовете, като някои са получили модернизирани системи за наблюдение, които вероятно ще подобрят ефективността им през нощта", се казва в сводката.

"Въпреки това тези ретро танкове ще бъдат много уязвими на бойното поле не на последно място заради липсата на подходяща реактивна бронезащита на този тип модели“, се посочва също така.

Очакванията са танковете Т-62 да оперират заедно с най-модерния тип от следващо поколение Т-14 "Армата" поизводство 2021 година.

Междувременно британският министър на отбраната Бен Уолъс съобщи, че Великобритания и Германия ще участват за първи път в съвместни въздушни операции над Естония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
13
 
22
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Другари болшевики,къде са ВДВ,Спецназ,танковите дивизии,Армата,Циркон,Су57.Какво става тук другари???Все прапили?
407
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смееха се на Леопард 1, ама сега още по-смешно става :)
406
13
 
1
 
! Отговори
Warnings about преди 1 година
Експерти да огледат движението на ПУТИН и БАЙДЪН по време на ПИАР срещи и представления.. ДВамата се следят с едни и същи модели микро импланти в стомашно чревен тракт ..МИкро импланти,микро чипове,нано скенери и нано роботи се проследяват с 6G digital holographic scanners.. ПОлзват искуствен интелект на манипулиране и моделиране на презобени с спец наркотици подставени на власт..
405
17
 
14
 
! Отговори
Тодар Тагарев преди 1 година
ГЪРЦИЯ ИМА 500 ТАНКА ЛЕОПАРД 1 , КОЙТО СА ПО-ДОБРИ ОТ Т-90 дори новата му вердия Пррорив...ГЪРЦИЯ има 300 БРОЯ леоп.2, има Патън модернизирани с активна броня = 800 единици.., има и още над 650 други верижни единици и МЛТБ-та .....ДАНО ДА ДАДЕ НА УКРАЙНА поне 400 модернизирани ПАТЪН !
404
10
 
3
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Експерти да огледат терорист номер 2 Шойгу във вертолет на път за МАриопол..Вертолета се следи през американски сателити чрез нарочно инсталирана дигитално холограмна обемно прецакваща техника ..Подобни се засичат във всички важни обекти вкл ядрени подводници..Щетите причинени на Украйна и руската федерация от подставени на власт в КРемъл нарочно наркоманизирани вкл през дланите на ръцете /вижте захарова,Путин и другиСА за десетки трилиони долари..
403
15
 
7
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Братския народ на Украйна през 2012 година живееше перфектно.. Окупацията на Киев и Украйна 2014 бе проведена с отравяне на населението.Ползваха черни пси генератори за манипулиране на отровени с зомби пиво на МАйдана. Сллед окупацията на Киев 2014 опупаторите пратиха 60 000 армия за масови убииства срещу Источна Украйна.НАркоманите подставени на власт в Кремъл се ползват за нов особенно жесток терор срещу народа на Украйна ..ДА СЕ ДОКЛАДВА КОЙ КОМАНДВА НАРКОМАНИТЕ в Кремъл.Всички се следят
402
9
 
28
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Вие английски *** избрали индиец да ви бъде премиер защо тогава не подарите някой танк от вашите на Путин щом толкова много ви е грижа за него? Путин има танкове и ракети да разкатае фамилията на целият запад а с подводници ви е обградил от всякъде.Изходът от войната *** е ясен и на лудите и хунтата в Киев няма никакъв шанс просто Путин ги пържи на бавен огън до като им окапят месата.
401
5
 
20
 
! Отговори
ПРАКТИЧНО! преди 1 година
Те ще действат заедно с най-модерния тип Т-14 "Армата" - тоест един модерен ще дава целеуказването - а другите ще са движещите се оръдия! МНОГО ДОБРА ИДЕЯ! А американците не сложиха ли крилца на старите бомби и ги прекръстиха на "планиращи"? Принципа е същия - повишена ефективност!
400
11
 
20
 
! Отговори
Стари ама ги има преди 1 година
Въобще даже няма да са уязвими , защото на колективния западен ежроджендърляк и краварите им свършиха всички боеприпаси и оръжия за даване. Време е да вадят на бойното поле мерцедесите и BMW-тата. Тогава вече ще се отвори бая работа на тези стари танкова защото джендърляка обича добре да живее а не да воюва и имат доста такива играчки.
399
5
 
22
 
! Отговори
Конфуций преди 1 година
Старите оръжия са много по добри от новите, една манлихерка от втората световна бие всякакви модерни пушкала по далекобойност и точна стрелба за надеждност да не говорим, пистолет Лугер - парабелум - най простият конструктивно автоматичен пистолет, немската картечница MG42 е все още на въоръжение в някои държави. То ако говорим за модерно въоръжение атомното оръжие е върхът на сладоледа, но не всеки е готов да го използва, нъл тъй другарЕ?
398
8
 
18
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Руснаците вече се бият с прави лопати. За танковете не знам.
397
4
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 433 Така е . То и новите москвичи нямат никаква електроника и са по добри от американските.
396
11
 
15
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
С.А.Щ. И АНГЛИЯ ВОДЯТ ВОИНА СРЕЩУ РУСИЯ.ТОВА Е ИСТИНАТА .КОЛОНИЯТА НА С.А.Щ. НАРЕЧЕНА Е.С. ВСЯЧЕСКИ ПОДЪРЖА ТАЗИ ВОИНА.ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ ВИЖДАТ ИМПЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ЗАПАДА И СА ПРОТИВ.С.А.Щ. И Е.С. НЕ СА СВЕТЪ.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ СА ПРОТИВ С.А.Щ. И Е.С.
395
11
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Ще дойде ред и на Т-34. Ние ги дадохме на Македония и те ги нарязаха за скрап. Можеше да ги подарим на братска Русия , като скрап за Зеленски.
394
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каво не е ясно? САЩ искаха да изтощат военно и икономически Русия. Ами няма да стане. Със старо оръжие, милиции, наемници и запасняци ще утилизират украинските армия и паравоенни формированияя подготвщни от НАТО за тази война. И ще си осигурят съответните териториални буфери. В това време редовната им армия и новите им оръжия остават непокътнати. Джефри Сакс да не би да е русофил и путинофил? И той се изказа за мръсните игри на САЩ в Украина и Сирия.
393
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги евроатлантици, само с коментари и лайкове няма да стане. До няколко седмици ще имате възможност да се включите във войната с Русия и да се запознаете от първо лице със руското въоръжение.
392
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми, 100 годишни са танковете им. и жулят яко секакви котки.
391
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, а какво представляват танковете на Лондон? Пълни таралясници! Единствения танк в модерните държави, който е с нарезно оръдие. При това на най-модерните им танкове добре е брониран само купола. Притежават най-скапания танк в НАТО, баче коментират руските танкове!
390
8
 
20
 
! Отговори
Надупиго Иръгуши преди 1 година
Руснаците имат много стара бойна техника.Танк с танк в наше време не могат да се сравняват като стари и нови.Но на Русия не и трябват модерни танкове.Ако един съвременен танк се бие с три стари танка,то руснаците ще му излезнат с пет,и пак ще го ударят.Руският войник ще влезе в окопа сам,и ще се жертва,западняка ..никога.Не подценявайте руснаците! Ако до сега се набират случайни бройки,то тогава когато някой стъпи на руска земя,всичко се умножава по 100. Поне 50% от руснаците са готови да умрат.
389
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия спечели, това е факт!