Русия въоръжава подводниците си с хиперзвукови ракети

На служба в руските ВМС в момента са десет типа подводници
17 мар 2023 14:25, Елка Василева
38
Русия въоръжава подводниците си с хиперзвукови ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военноморски сили възнамеряват да въоръжат своите подводници с модерни хиперзвукови оръжия, предаде ДПА, като се позова на ръководителя на руските ВМС.

Още по темата
"Нека никой не се съмнява, че ще го направим", заяви ръководителят на руските ВМС адмирал Николай Евменов в интервю, публикувано във вестника на руските въоръжени сили "Красная звезда". Адмиралът не посочи конкретна дата за превъоръжаване на подводния флот с новите ракети.

Евменов уточни, че на служба в руските ВМС в момента са десет типа подводници. Модерните управляеми ракети "Калибър" са били тествани на подводници от второ поколение, каза той "и днес всички подводници на служба могат да бъдат въоръжени с тях, включително стратегическите подводни крайцери". Следващата стъпка след това би била те да бъдат модернизирани с хиперзвукови ракети, добави Евменов.

Русия досега е представила три вида хиперзвукови ракети – "Авангард", "Циркон" и "Кинжал", посочва ДПА. В момента се смята, че и трите вида практически няма как да бъдат спрени от противовъздушни системи заради изключително високата им скорост. Ракетите "Циркон" са на въоръжение на кораби и потенциално могат да носят ядрени бойни глави. Засега обаче само един кораб от руските ВМС е въоръжен с тях.

(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цяла Европа идва Военен комунизъм. Вчера дойде Шефът да ни моли за оръжие. За нищо друго не ни е молил и е спирал всички важни проекти за нас. Ние сме важна черноморска сила във войната. На колене трябва да ни молят и искат прошка от нас, за еврозулумите си през историята. Бихме искали да направят спешно един документален филм за героя от Лайпциг - Георги Димитров, и другите двама българи, които бяха първите борци срещу нацизма. Северномакедонските им номера трябва да спрат.
14
6
 
10
 
! Отговори
НАТОматоНАСРАТО преди 1 година
Сакън...безсрамници !Ние не разрешаваме!Ще наложим нови санкции...спираме износа на моркови за Русия!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12. Тия пари да не са държавни бе че ги събираш ? Няма да видиш и стинка от тях. Всичко е частно и е пазарна икономика и капитализъм както ние го разбираме налки така ? Кво броиш чужди пари бе ?
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блицкрига стана Явашкриг. Никой не бърза. Нека се въоръжават, нас ни интересуват само парите, които ще спечелим и свръхпечалбите, които държавата ни ще прибере от американските и европейските пари. За да построим нещо полезно за нас. Продаваме им оръжие и събираме пари за 100 процента държавни АЕЦ Белене и 7 и 8 блок на Козлодуй.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9. Точно в Русия ли ? Как го измисли ?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7. Къф ти е проблема със сроковете на превоъръжаване на руските подводници ? Бързаш ли за някъде ?
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Индия чакат ядрената война между Белите, за да завладеят Русия. 140 милиона ще пратят веднага от селата и бездомниците от градовете.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5. Кви лазерни оръжия те бият по глъвътъ бе фантазьор ? Как е възможно да има такива хора без абсолютно никакви познания и да се напъват да се правят на интересни не ми е ясно
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмиралът не посочи конкретна дата за превъоръжаване на подводния флот с новите ракети /// Разбирай че до четвърт век може и да стане
6
6
 
19
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Само да не пушат около тях....
5
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям SCAM са тези ракети, вече излезе информация. Iris-T се гаври с тях. То няма какво друго да очакваме де- хиперзвуковата технология е използвана от НАСА 63та година. Докато едните правят лазерни оръжия и въоръжават F-35 с тях, другите си играят на хартиени ракетки.
4
10
 
13
 
! Отговори
От преди 1 година
Ех тая расия само хипер свръх мега итн за обиване а нещо хипер мега свръх итн за олесняване и спасяване на човечеството неможахте ли да измислите или то за това трябва акъл а рушнак и акъл къде си видел
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ракети имат само един недостатък! Летят където си искат, никой не знае, къде ще паднат!
2
3
 
15
 
! Отговори
Не може преди 1 година
Чуждия негативизъм и чужда война не ме интересуват .Които е войнолюбец да отива на фронта ако му стиска
1
15
 
16
 
! Отговори
Курск преди 1 година
Руските подводници като онази в баренцово море ли?