Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия

Единствените танкове били от Втората световна война
10 май 2023 15:00, Стела Стоянова
286
Британското разузнаване: Парадът на 9 май показа слабостите на руската армия
Снимка БГНЕС

Денят на победата в Москва, с който се отбелязва поражението на нацистка Германия във Втората световна война, е показал слабостите на руската армия, предаде ДПА, позовавайки се на британски разузнавателни експерти.

Петнадесетмесечната руска инвазия в Украйна постави предизвикателства пред руснаците по отношение на военната техника и стратегическите комуникации, се казва във всекидневната сводка на разузнаването, разпространявана от министерството на отбраната.

В доклада пише, че участие в парада са взели над 8000 души, като по-голямата част от тях са били от спомагателните войски, паравоенните сили и кадети от военните учебни заведения. Британското разузнаване отбелязва, че единствените танкове, участвали в парада, са били Т-34 от Втората световна война.

"Въпреки тежките загуби в Украйна, Русия можеше да заложи на повече бронирани машини", се казва в британския доклад.

Руските власти вероятно са искали да избегнат обвинения в страната, че са дали приоритет на парадите пред военните операции, казват анализатори.

В украински медии публикациите за доклада излязоха със заглавия от типа „Британското разузнаване се присмя на парада в Кремъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване все намира кусури... В чуждото око дирят сламки, но не виждат греда в своето. Тези смешници разглобяват единия си самолетоносач, за да вадят части за другия, понеже и двата са безнадеждно дефектни. Шефът на армията им преди месец каза, че положението им е такова, че ако влязат в реална война, силите ще им стигнат само за два дни, после ще капитулират. В същото време британското разузнаване публикува хуморески всеки ден.
193
1
 
13
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Който се смее последен, най-добре се смее
192
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да го обясниш на шнорхели,че танковете и техниката трябва да са на фронта при военен конфликт.Ама те и колите си карат в дясното платно все още и едва ли ще схванат за какво става на въпрос.Както и на урките дето пълзят тук,че трябва да си защитават Украйната на фронта щото с писане на глупости по сайтовете няма как да я защитят.
191
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия няма слабости има прекомерно много сили и мощ. Всеки може да се убеди в думите ми като види единственият руски танк Т34 на парада в Москва. Англосаксонците не разбират от силна армия.
190
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Абре Експерти не забелязахте ли следните неща: 1. Изхарчени са минимално количество пари 2. Личния състав е драстично по-малко 3. Няма никаква верижна техника а Т-34 реално се е движил само 2км в околностите на Червения площад(останалата част от пътя на трейлер като експонат). Армията не е плащала на Община Москва за разбити улици от верижни машини както предишните години 4. Пехотата се натовари на транспорти и не задръсти половин Москва при изхода на парада...
189
2
 
11
 
! Отговори
Жжээф преди 1 година
Това Джеймс Бонд ли ви го каза?
188
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе неудачници намерете си жени бе кво висите в тоя сайт по цял ден или вие не си падате по жени щото сте атлантици
187
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес фашизмът е в Русия
186
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето всички се кланяха на Русия като им даваше евтини горива ,сега всички са против Русия,заради новите фашисти
185
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копчето на Путин вече е в кабинета на Байдън. На телефона Путин му вика yes sir. А Байдън кима с глава, като на домашно кученце.
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добре де трябвало сервиз ,а на украинските танкове не трябвали също.А да те и не могат да осигурят такъв щото им трябват части ,а тях ги произвежда Русия.И за германските и британските трябват сервиз,ама не виждам кой украинец може да го осигури.И като стрелят с различни снаряди не може единия да даде на другия.Трябва всички да са на различни позиции от различните страни.С други думи танков зоопарк.
183
7
 
4
 
! Отговори
истината преди 1 година
Парад парад но и сервиз трябва. Който не знае 100км. И сервиз те за това не са превзели цяла измислена Украйна.
182
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека ние Българите не забравяме от къде точно идва това разузнаване - от тези, които смятат че София трябва да бъде изравнена със земята и на нейно място да бъде картофено нива!!! Пикая на вас!
181
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 192 Объркал си тук не е Бандерия.
180
8
 
8
 
! Отговори
ШЕНАСИТО преди 1 година
Има ли тук русофили в нужда от утеха?
179
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е къде ги ги видяхте два милиона бе болни мозъци.Руснаците със 155000 армия и още 300000 мобилизирани мачкат 300000 обучена украинска армия от НАТО и още 700000 мобилизирани.И с тоя милион се крият в градовете щото ,ако излязат на открито знаят какво ще им се случи.А те вече украинците са колко руснаците де .може и малко повече.За това целия запад пише глупости.Ама празната глава е като празната тенджера.Колкото е по празна толкова по-силно дрънка.
178
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей колко пъти трябва да обясниш на кирливия украинец ,че тук е България,а не бандерия тя е във война и да ходи там да си успокоява вдовиците.А като свършат украинците Европа на украинките ще прави украинци.
177
17
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Парада на Позора свърши...иииии...дойде могилиzацията на 2 милиона души. Малкото човече в кремъл е лyд....дано руснаците се събудят!
176
10
 
7
 
! Отговори
БАЙ САНДО БАСТУНЯ преди 1 година
60 годишен, материално добре осигурен, атлетичен, надарен, благ характер! Утешавам русофилски вдoвички, съпруги, дъщери, сестри и мaйки! Имам уютен терен! Сандо убавеца!
175
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин до там докара нещата че от Русия вече нищо не зависи. Съдбата на Русия се решава в кабинета на Байдън.