Пригожин предложил на Украйна да разкрие позициите на руските войски

Украинските власти били отхвърлили предложението
Обновена: 15 май 2023 16:34 | 15 май 2023 10:45, Стела Стоянова
6
Пригожин предложил на Украйна да разкрие позициите на руските войски
Снимка БГНЕС

Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин е предложил на украинското правителство да разкрие позицията на руските войски.

Войниците на Вагнер са в челните редици на кървавата руска офанзива за превземането на град Бахмут. В замяна на това, че Украйна ще изтегли войниците си от района, през януари Пригожин предложил на разузнавателната ѝ служба да ѝ съобщи позициите на руските сили, съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на изтекли документи на американското разузнаване.

Още по темата

Според вестника Украйна е отхвърлила предложението.

Пригожин, близък съюзник на руския президент Владимир Путин, публично заплаши да изтегли наемниците си от района около Бахмут, където те са в авангарда на руската офанзива, ако не получат така необходимите им боеприпаси. Той заяви в аудиопослание, че той и хората му ще бъдат смятани за предатели, ако напуснат района.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес около 3.30 часа сутринта Киев беше под въздушна атака от север, изток и юг. 6 руски МИГ 31К изстреляха 6 аеробалистични ракети Кинжал. 9 крилати ракети Калибър бяха изстреляни от руски кораби в Черно море. 3 ракети Искандер бяха изстреляни от руски наземни бази. Всички 18 руски ракети бяха посрещнати във въздуха от украинската ПВО ПротивоВъздушнаОтбрана и унищожени. Всичко това благодарение на техническата, финансова и морална подкрепа на Запада и високият дух и професионализъм на Украйна.
4
2
 
4
 
! Отговори
сдфсдф преди 11 месеца
Той предложил ама те отхвърлили...абе кви са тия дебилниписания бе....щял да издаде положението на руските войски...а нали ще свърши в Сибир...:-)))))))))))))))))))))))))
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ланскнехтите като надушат а те първи надушват кога са на губещата страна обръщат плаща като нищо ще видим вагнер да се сражава за Украйна
2
0
 
1
 
! Отговори
генерал смърт преди 11 месеца
дража михалови4 2.0 осеща 4е е смъртник
1
2
 
9
 
! Отговори
аууууу, само преди 11 месеца
как си измисляте разни статии, ама вие вярвате ли си изобщо или чели ли сте си написаното.