Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
14
 
5
 
! Отговори
До На крива демокрац преди 7 месеца
Някой ги накара насила да нахлучт в чужда държава и да започната война? Те горките руснаци никога за нищо не са виновни.Все запада им е виновен....както и на нас.
158
14
 
3
 
! Отговори
ПУТИНЕ,,,,, преди 7 месеца
НАТО е на силната военна организация в света....не е здравословно да се и се репчиш....
157
8
 
6
 
! Отговори
До 200 преди 7 месеца
Швеция е в ЕС...но не бе в НАТО....Путин сам я вкара там....
156
3
 
7
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
Да бе не принуждавани! А що никого не пускат в еврогейския съюз ако преди това не е в срато? Отнася се основно за източноевропейските колонии!!
155
13
 
5
 
! Отговори
До "А, права ли преди 7 месеца
Жириновски казваше и че "българите трябва да им пълзят в краката" / на руснаците /. Така ли трябва да правим? Впрочем, не си спомням нашата Църква да е налагала схизма на руската, да сме бомбардирали руското Черноморие, да сме организирали атентати и метежи на руска територия, да сме им обявявали война, да сме нахлували с армия на руска територия, да сме им избивали интелигенцията или да сме им взимали златния резерв...
154
3
 
16
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 7 месеца
Поредната изкукуригала бабка от партията на Баидън -не са демократи а деменциократи!Тръмпм и го доказа че не става тя за нищо!
153
2
 
18
 
! Отговори
Полша се сети преди 7 месеца
ВНЕЗАПНО че ракетата отнесла трактора и двамата полски фермера е била украинска! Я! Изненада!
152
3
 
22
 
! Отговори
сами виновни преди 7 месеца
В Канада си поканиха автентичен нацист на 98 години в парламента - да се види за кого е подкрепата. Сега дават на заден!
151
4
 
14
 
! Отговори
На крива демокрация преди 7 месеца
все руснаците и виновни!
150
5
 
11
 
! Отговори
А права ли е? преди 7 месеца
До Ами, права е: "Преди 2 години по това време кой очакваше Швеция и Финландия да са в НАТО?" всъщност Жириновски преди 9 години го каза че това е плана на пакта. Така че се е знаело и очаквало.
149
2
 
4
 
! Отговори
натоовците преди 7 месеца
после да не се чудят защо са пред кланницата - те сами ще си го предизвикат!
148
1
 
5
 
! Отговори
Не само преди 7 месеца
швеция и Финландия ами и на Украйна и е дадено принципно да за Нато
147
5
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 7 месеца
Владимир не ви играе по свирката като нашите убавци и ще го обвините във всички грехове на СВЕТА.Не успяха да вземат руските природни дадености и поробят руския народ.
146
2
 
7
 
! Отговори
Ами, права е преди 7 месеца
Преди 2 години по това време кой очакваше Швеция и Финландия да са в НАТО?
145
20
 
5
 
! Отговори
Путин стана за смях преди 7 месеца
по целият свят . И държавите от Брикс даже му се смеят . Те и затова искат да се разширят още за да махнат Русия от Брикс . Един Иран сега ще е достатъчен да замени Русия в Брикс . Въобще голяма излагация за Русия откакто нахлу в Украйна
144
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази стара курица още ли мърда?
143
4
 
20
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 7 месеца
Хитлъри отново плямпа глупости!
142
14
 
5
 
! Отговори
Путин вече преди 7 месеца
Го взема всеки за мезе и никой не го бръсне за слива . Направо е жалка картинка
141
3
 
16
 
! Отговори
По тази логика преди 7 месеца
Килъра сама предизвика появата на Моника!
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Не съм 166 - Благодаря ти, че ми даде този съвет! За съжаление, когато страдаш от дислексия и ХРНВ, особено като възрастен, не можеш да си позволиш "разширен спектър". Честъ е 9 и има среща след няклко минути. Беше ми притно, да си говорим. Към номер 166 мога само да кажа, че ако се изисква 10 години образование и опит, за да имаме право да дискутираме финанси и политика, то би трябвало всички да мълчим и да оставим на "знаещите", да ръководят. Видяхме, докъде ни докара това 89-та година.