Путин: Политиката на САЩ в в Близкия изток е провал

Обвини Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на компромиси
10 окт 2023 17:04, Александър Попов
142
Путин: Политиката на САЩ в в Близкия изток е провал
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза днес, че рязкото нарастване на насилието между Израел и палестинците показва провала на политиката на САЩ, които според него са се опитали да монополизират израело-палестинските преговори, като същевременно са пренебрегнали палестинските интереси, предаде Ройтерс.

"Мисля, че много хора ще се съгласят с мен, това е ярък пример за провала на политиката на САЩ в Близкия изток", заяви Путин пред иракския министър-председател Мохамед Шиа ал Судани.

Руският президент добави, че САЩ са се опитали да "монополизират" международните усилия за установяване на мир в региона и обвини Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на компромиси, които биха могли да бъдат приемливи за всяка от страните.

Според Путин САЩ са пренебрегнали интересите на палестинците, включително необходимостта от независима палестинска държава.

Палестинците искат да имат своя държава на Западния бряг и ивицата Газа със столица Източен Йерусалим, територии, окупирани от Израел по време на войната през 1967 година. По-рано Кремъл съобщи, че е в контакт и с двете страни и ще се стреми да участва в разрешаването на конфликта между тях./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние сме културен обединетел на Балканите, ние сме спасили арменци, руски белогвордейци и евреи! Без нас те нямаше да пишат! Тия аборигени не са ни освободили от нищо! Ние сме много повече от тях, че да ни освобождават!
75
7
 
8
 
! Отговори
Не, че е провал. преди 6 месеца
Но, най общо казано, САЩ се държат към всички държави, с изключение на Израел, Канада, Великобритания и Австралия, като към лека жена. Ухажват ги, дават им подаръци, получават каквото искат, после ги зарязват и даже отричат, че са ги ползвали.
74
5
 
9
 
! Отговори
путларах акбар преди 6 месеца
Путин щото е в мен зис та говори глупости.. ха ха ха братушките от палестина, чечня, Сирия и Иран му обръщат хастара на дъртия пърдялник..ха.ха
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най хубавото в Русия е табелата за България!
72
4
 
13
 
! Отговори
фекален мирис преди 6 месеца
В Москва съм. Тук от Москва река се носи лай- н-Ян мирис. Жужакът се е наакал и си е забравил старческия памперс. От тоя жужаков мирис не се диша . Чакам скоро снега да затрупа реката и жужако вия бункер и да се оправят нещата
71
3
 
9
 
! Отговори
3 дня излагация преди 6 месеца
а кола в задните части виждаш ли ги джудже нещастно..ха.ха ха хаха
70
8
 
10
 
! Отговори
Майка Русия преди 6 месеца
Давайте братушки, освободете ни от робията на кремълския фашистки режим. обесете Жужака на Червения площад - за да процъфтява съвременна Русия
69
4
 
12
 
! Отговори
Няма стойност преди 6 месеца
Каквото и да каже Кремълският терорист- търсен от международния криминален съд за отвличане на хиляди деца -няма никаква стойност
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
10.10.2023Адна рубла под един цент
67
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кремълското джyдже отдавна, вече е една голяма НУЛА в международната политика. Точно път той да говори за провали...
66
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Сега газа ни е по-евтин, откогато ни го "даваше евтино" фашисткия диктатор, а когато се оттървем и от руската собственост върху Лукойл и бензина ще стане по-евтин.
65
4
 
21
 
! Отговори
До вилнеещата копейк преди 6 месеца
Пали към Русия, че се задава нова мобилизация!!! Нужен си!!!
64
8
 
9
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Политиката на Щатите е взаимствана от Дребнобритания: "Разделяй и владей!" и допълнена от Клана Клинтън с: "Котролируем Хаос"! Резултатъ е ОчевАден!!!!!
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЦЕЛУНИ ЕКРАНА ..... да, бе... човека ви даваше евтини газ и петрол, ама вие не искахте... санкции му налагахте за това... сега дуйте таратора...
62
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На практика Путин обяви война на Израел.
61
2
 
15
 
! Отговори
смях 100 рубли 1$ преди 6 месеца
100 рубли 1 $, това е успех, но може и по-добре 200 рубли 1 $
60
17
 
2
 
! Отговори
Майка Русия преди 6 месеца
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира и Ицето Иванов грантояда. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
59
16
 
1
 
! Отговори
И в Украйна провал преди 6 месеца
Гледах видео как десетина Брадлита и Леопарди се бяха засилили да пробиват Руските отбранителни линии но попаднаха в минно поле. Лансетите ги засвяткаха яко! После артилерията! Нацистите излизаха с крясъци от горящите Брадлита, някои от тях горяха като факли. Един се натъкна на мина и се срина. Друг войник отиде да му помогне но мина му откъсна краката. От цял взвод хора дали и 10 оцеляха не знам.
58
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Светът отваря очи и с всеки изминал ден проумява къде е истината и кой се бие за правата кауза! Медийните була на ФАЩ и Фанглия не могат да скрият прогнилите разядени лица на сатанистките режими на Запад. Всичко се знае. Всичко се вижда!
57
13
 
1
 
! Отговори
Ще пищите преди 6 месеца
Евроатлантичета! Ще пищите по въжетата! А след това душите ви ще пищят по пътя към преизподнята. Там където принадлежат всички нац-исти, Ба-н-дер-овци и разни други сатанисти.