Путин: Политиката на САЩ в в Близкия изток е провал

Обвини Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на компромиси
10 окт 2023 17:04, Александър Попов
142
Путин: Политиката на САЩ в в Близкия изток е провал
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза днес, че рязкото нарастване на насилието между Израел и палестинците показва провала на политиката на САЩ, които според него са се опитали да монополизират израело-палестинските преговори, като същевременно са пренебрегнали палестинските интереси, предаде Ройтерс.

"Мисля, че много хора ще се съгласят с мен, това е ярък пример за провала на политиката на САЩ в Близкия изток", заяви Путин пред иракския министър-председател Мохамед Шиа ал Судани.

Руският президент добави, че САЩ са се опитали да "монополизират" международните усилия за установяване на мир в региона и обвини Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на компромиси, които биха могли да бъдат приемливи за всяка от страните.

Според Путин САЩ са пренебрегнали интересите на палестинците, включително необходимостта от независима палестинска държава.

Палестинците искат да имат своя държава на Западния бряг и ивицата Газа със столица Източен Йерусалим, територии, окупирани от Израел по време на войната през 1967 година. По-рано Кремъл съобщи, че е в контакт и с двете страни и ще се стреми да участва в разрешаването на конфликта между тях./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
19
 
2
 
! Отговори
Унижението идва преди 6 месеца
Унижението на Украйна тепърва предстои. В страната 404 вече се провежда тотална масова мобилизация! Всичко живо дето мърда от 18 до 60 години се лови по улиците и се вкарват в центровете за обучени. Разпратени са призовки чре посолствата включително и на избягалите украинци в чужбина. И тук ще бъде унижението защото Запада няма да ги пусне! Защото а ги пуснат, ще се сбогуват с бая кинти дето укрите харчат по курортите.
55
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха-ха-ха, кой говори за провали в политиката на САЩ ....? Ха-ха-ха! Най-проваления политик на 21ви век...
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По руските медии казаха, че щом Израел сривал със земята жилищни квартали, не можело тях никой да ги упреква и ако те бъдат принудени да действат така.
53
7
 
2
 
! Отговори
Фекален мирис преди 6 месеца
В Брюксел съм! И тук има фекален мирис! Усеща се навсякъде но особено около сградата на ЕП! Чакам малко да завали поне да отмие!
52
12
 
5
 
! Отговори
Мазни кравофили преди 6 месеца
Скоро целия Свят ще подгони подлите кравари обратно в обора!Само послушните евроджендъре и нашите прислужници ще сменят памперса на байДъна!На всички е омръзнала краварската агресия ,алчност и мазните им лъжи за демокрация.
51
6
 
10
 
! Отговори
Зеленски е прав преди 6 месеца
С половин уста Путин признава, че той стои зад атаките на Израел. Нашите *** да размърдат сивото вещество и сами ще стигнат до този извод.
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези украинци не могат да си го набият в главата, че Русия има ресурс да ги смачка със или без западните доставки на оръжия! Зелката да сяда на масата за преговори и да спре да се излага и да си избива народа! За какъв ч-е-п са му териториите с рускоезично население, които не искат да са част от Украйна?
49
8
 
4
 
! Отговори
Бутат ни в кинфликта преди 6 месеца
Междувременно САЩ ще набутат в конфликта техните приятели сред които и ние. Ще ни лепнат етикет Коалиция на Желаещите и ще влезнем по своя воля в Западна Украйна. Много от хората влезнали там ще се върнат по родните си страни в цинкови кутии.
48
7
 
3
 
! Отговори
До целуни екрана преди 6 месеца
Високите сметки плащаш заради протежетата на САЩ които те управляват. Радвай се че все още не са те пратили да ядеш гранати в Украйна. Сигурно и тогава би вярвал, че несгодите ти са заради въпросния господин.
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След забраната за износ на дизел и бензин , цените на горивата паднали до 95 стотинки за литър в Русия, а средната заплата в Москва била 1400 евро или 2800 лева. Значи тези бедните имат в пъти по висок стандарт от нас. Със средната си заплата купуват 2800 литра бензин.
46
3
 
10
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 6 месеца
Единствения опит на Блатная да го играе срещу исляма в Афганистан как завърши? С nocupaне до ушите и наследство с десетилетия САЩ да им оправят бакиите.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** е мегадeбил
44
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само руски тролчета тука и руски опорки
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето кой стой зад нападението над Израел!
42
12
 
7
 
! Отговори
Кефи преди 6 месеца
ме тука натовчетата как плюят Путин, а не виждат мизерията в собствената си ***. Путин и Русия са си добре и все по-добре стават и ще стават. Вие освен да мразите друго не можете. Вие сте си просто омраза, защото друго не знаете. Нацистка украйна е в руини и няма скоро да се оправи, защото парите за там спряха. Големите сили ще си я поделят като парче оглозгана ***. Който не е бил в Рисия, няма право да казва тук и думичка, защото не знае каква велика и необятна страна е Русия!
41
11
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
БАЙДЪНЧОВЦИ СА ПРОВАЛ , ПРИ ТРЪМП БЕШЕ МИР !!! СВЕТА ГО ОЧАКВА ОТНОВО КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ !!!
40
11
 
1
 
! Отговори
! преди 6 месеца
А вашата в Украйна и Европа просперира!
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пък вие, руски бедни голтаци, дето никой ви няма за нищо, сте цъфнали ахахахахахаахаха Бедняците с БВП на глава от населението наполовина на бедна България седнали да се правят на някакъв фактор.
38
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Политиката на русия ,не е провал а КАТАСТРОФА.ВКАРА 2 нови държави в НАТО, Армения загуби територия, загуби и тях, цяла Европа ви мрази, руския народ е беден като църковна мишка и ще става още по беден. Това му се вика ПРОВАЛ.
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз познавам само един българин дето отиде да живее в Русия, но то момчето не беше добре с главата, все дрънкаше че Земята е плоска....намери си дом!