Путин иска руските банки да работят в окупирана Украйна

Говори и за бързото им интегриране в руските държавни структури
1 фев 2024 15:08, Елка Василева
102
Путин иска руските банки да работят в окупирана Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова банките в страната да започнат работа в анексираните украински територии, предаде ДПА.

"Това, от което те (банките) се страхуваха в миналото, а именно санкциите, отдавна се е случило", заяви Путин по време на среща, посветена на социално-икономическото развитие на анексираните територии.

Още по темата
Путин призова кредиторите да почнат по-активни операции в тези региони, допълва ТАСС.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г. След пълномащабното военно нахлуване в Украйна през 2022 г. Москва обяви за руска територия и украинските административни области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон в нарушение на международното право. Руските войски контролират част от тези територии.

Руските банки бяха предпазливи по отношение на бизнеса си в Крим заради санкциите. Те също така са слабо представени и в другите анексирани региони.

Путин говори още за бързото интегриране на териториите в руските държавни структури. Той заяви, че 2 милиона души вече получават редовни пенсии и други плащания. До 2025 г. броят им трябва да достигне 5 милиона души.

В действителност обаче окупационните власти според някои изплащат пенсии на живеещите там украинци, ако те приемат руски паспорти.

Путин заяви още, че до 2030 г. анексираните територии, които според него исторически принадлежат на Русия, трябва да достигнат средния жизнен стандарт в страната.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин е наредил на руските стриптизиорки да работят в окупираните територии.
42
5
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До Анонимен (26): E тогава наистина с русия щеше окончателно да е свършено и то още след опита й да "изравни" първия по-голям украински град. 'баси!...
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 41 Е те украинците с водка плащат като не им стигат кинтите от тия дето са изпросили
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е руснаците плащали пенсии,а украинците що не плащат еми просто е щото нямат кинти и са бедни като църковни мишки,те и за територията,която не е под руски контрол не им стигат пък камо ли за всички.После това било онова било и що хората не я искат тая Украйна
39
9
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
Да въведе плащане в единица - бутилка водка. Банките ще плащат с каси водка. Като има търсене ще е конвертируема валута.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз искам да си взема едно шимпанзе и джудже и да ги карам да се бият. Ще вземам залагания и ще направя световна лига за бой между шимпанзета и джуджета. Владимирчо е джудже-джудист, ще бъде поканен и ще огромни шансове да стане световен шампион.
37
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лош чичко Вова, бий укропа.
36
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя жужак в ковчега ли си ще ги носи тия пари? Живее сам в бункер, няма семейство, приятели, не общува освен с придворни, заради него умряха половин милион души, параноик който подозира всеки....това ли е нормален човек? Даже и Костя не е толкова зле, все още!
35
9
 
12
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До Възраждане (12): 'айде с кумира си и *** си се присъединявайте по-скоро към рф. България не е ваша и не сте за тук.
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия всъщност можеше да имат добър стандарт, но те предпочетоха 5000 човека да са свръх богати, а останалите 130 милиона супер бедни. Същото като в България. Резулатът е един и същ. И двете са закотвени здраво на дъното.
33
7
 
20
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
Няма такова нещо като руска банкова система. Някой помни ли ище прехвалената руска система за разплащания и кредитни карти "Мир". Преди 2 години копейките по форумите обясняваха как руската система ще убие до дни SWIFT, Виза и Мастер кард. Днес 2 години по късно има точно 4 страни, които я ползват Русия, Иран (донякъде) и Бангладеш и Мианмар обещаха , че ще я ползват, но друг път. Турция и Китай я изхвърлиха, а турски и китайски банки масово отказнат да откриват сметки на руски субекти
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ и Япония на Запад ли са от Раша? Те са по близо от Изток!
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единствения успех на Украйна се от цялата контраофнзива се състои в:- Напреднаха в Роботино и го превзеха от начало(тоя славен хутор с 800 човека население)- удариха руснаците с Atacams, за което последните не бяха подготвени и им изкараха 15 хеликоптера от строя. Също така удариха два кораба к един катер на сух док.- Преди няколко дни стъпиха на левия бряг на Днепър, за което руснаците само могат да им благодарят. Ограничени, без логистика, и с 5 залпа цялата територия, която контролират става на мармалад(за по красиво може и два ФАБ-9000).През това време русите сигурно са произвели п
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И накрая ще излезе, че милиардите евра и долари буквално са изгърмяни за пиратки и фойерверки. Шумно и зрелищно, но резултат нулев. Е, и десетки или стотици хиляди човешки жертви. А всичко можеше да приключи много отдавна.
29
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя операцията на Русия свърши отдавна. Не й трябва друга територия. Само си освободи нейните части.
28
8
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 3 месеца
Лъжа от първата до последната дума, това сте копейките, дезинформация и простотия! ,,Западът", ами поне завърши средно!
27
12
 
11
 
! Отговори
до 17 преди 3 месеца
Събирай куфарите и беж да ви няма с наркомана. Разбрахме че краварите са ви приготвили имение във Флорида. Там при мексиканците ще ви е добре а Украйна ще се оправя следващите 100 години.
26
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То е Русия един жизнен стандарт, стандарт на крепостни роби!
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разширяването на НАТО беше грешка и Русия не може да бъде победена на бойното поле - New York Times. Американският вестник отбелязва, че САЩ е трябвало да "направят повече" за включването на Русия в световния ред след разпадането на СССР и че разширяването на НАТО доведе до конфликт. Сега, както се отбелязва в статията, Украйна не е в състояние да си върне загубените територии и САЩ трябва да я принудят да премине в отбрана. Изданието вижда шанса на Киев да се върне към предишните си граници само в резултат на преговори, а не на бойното поле.
24
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая война можеше да свърши много бързо само за 2-3 седмици.Големите градове трябваше да бъдат изравнени както правят Англосаксонците : Масирана бомбардировка на големите градове , разрушаване на цялата инфраструктура и нещата бързо се решават.Но Путин е милостив, а и по-голямата част от Украйна е населена с руснаци и той ги пази.