ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия

Трябва да продължи да отслабва военната машина на Путин
21 фев 2024 12:48, Елка Василева
96
ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС постигна съгласие за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, съобщи Белгийското председателство на Съвета на ЕС с уточнението, че мерките ще влязат в сила до 24 февруари.

Още по темата
Решението е взето на равнище посланици на ЕС и предвижда най-широкообхватните мерки досега, пояснява председателството.

В санкционните списъци ще бъдат добавени близо 200 руснаци и руски организации, уточни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той отбеляза, че с това общият брой на санкционираните досега достига 2000, като те са уличени в дейности за заобикаляне на европейските решения, както и в действия за развитие на военното производство.

Трябва да продължим да отслабваме военната машина на (руския президент Владимир) Путин, посочи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Поддържаме силен натиск над Кремъл, ограничаваме достъпа на Русия до дронове, отбеляза тя. (кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
14
 
! Отговори
Пакета преди 2 месеца
Накрая за ЕС ( в това число и за нас) ще остане пакета на Кончита Вурст.
20
1
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
..и инфлацията се вдига в Европа
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само в гореща война да не ни набутат. Иначе колкото пакета санкции искат да си гласуват. По-малкото зло е да съсипят икономиките, което те и без т.нар. "санкции" си правят.
18
1
 
17
 
! Отговори
Бурлеска санкция преди 2 месеца
Толкова отслабиха Русия, че иде поредното съкращение на хиляди работници в Германия.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Интересно.Още по интересно е ако Русия спре износа на тези елементи от Менделеевата таблица които липсват на санкционерите...Но нещата не са черно-бели. Реват санкциии санкциии а всъщност си търгуват помежду си каквото им трябва. Зрелища за масите.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо не плаши Путин,видяхме че повече от 80 държави и сащ и ЕС дават оръжия и милиарди ,и нищо лек по-лек без да използва оръжия за масово порязяване превзема гад след град ,както видяхме парламента на Украйна и с укази приеха марихуаната и канабиса тия ми наркомсниш се бият с Русия!!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е за санкции и върху тоалетната хартия. Не може така, всички руснаци са се посрали от страх от санкции, но не може така свободно да си бършат гзовете...
14
1
 
23
 
! Отговори
Интересно преди 2 месеца
Как се отслабва икономически държава, която има цялата Менделеева таблица на територията си?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да ги бяхте раздали тези 'санкции' по 20-30к на всеки работещ европеец
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"ограничаваме достъпа на Русия до дронове" - Как? Русия сама си ги произвежда. В Москва дронове изпълняват функциите на куриери-даставчици.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-добре е ЕС да наложи забрана за достъп на въздух до Русия и тя ще се предаде.
10
2
 
21
 
! Отговори
Ivan преди 2 месеца
Отслабвате им онази работа на руснаците! Европа под диктовката на слабите си политици и САЩ върви стремително надолу
9
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТОВА СА ГЛУПОСТИ!!! ОСНОВНИТЕ ПРИХОДИ НА РУСКАТА ФЕДАРАЦИЯ СА НЕФТ, ГАЗ, ЗЛАТО И ВЪГЛИЩА! ГАЗА НЕ Е ЗАБРАНЕН, НЕФТА ГО ПРЕВЪРТАТ ПРЕЗ ИНДИЯ И КУПУВАМЕ ОТ ИНДИЯ ГОТОВИ НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ И ТОВА НЕ Е СПРЯНО. ЗЛАТО СИ ПРОДАВАТ В КИТАЙ И ИНДИЯ , САМО ВЪГЛИЩАТА ДА СА НАМАЛИЛИ! САНКЦИИТЕ НЕРАБОТЯТ!
8
1
 
21
 
! Отговори
Кукумяу преди 2 месеца
Ограничавате достъпа на Русия до дронове? Кво? Русия си произвежда дронове, а които не произвежда, внася от Иран. Как точно ги ограничавате? ЕС вече влиза във фазата на всеобщия делириум - ограничаваме достъпа на Русия до нещо, върху което нямаме никакъв контрол. Санкциите станаха с пожелателно мислене.
7
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Те не бяха така единни след изцепката на меркел, нямаше пакети санкции срещу наплива на ор.ди, които застрашават целия ес. Явно германия никой не я пипа и може да прави каквото си иска. А европара-зити нямат си друга работа освен да измислят пакети.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха... Краварите още не са предложили санкциите, тия вече са ги приели..
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Трябва да продължи да отслабва военната машина на Путин" - Заявленията на Акушерката си приличат със заклинанията на врачките срещу уроки, но последните са милион пъти по-евтини.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напънала се планината и родила мишка.
3
0
 
23
 
! Отговори
Шефрет преди 2 месеца
Урсула скоро време самите немци ще я обесят гола с главата на долу като Мусолини . Сорос избра най умствено ограничената акушерка да му прокарва идеите и да затъне ЕС.
2
0
 
23
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Да приготвят репарациите, да не ги ошамари Мечока и тях, кат укрите... Ко, си мислят, че това даване на оръжие, ще им се размине ли... ===)))