ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия

Трябва да продължи да отслабва военната машина на Путин
21 фев 2024 12:48, Елка Василева
96
ЕС одобри допълнителни санкции срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС постигна съгласие за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, съобщи Белгийското председателство на Съвета на ЕС с уточнението, че мерките ще влязат в сила до 24 февруари.

Още по темата
Решението е взето на равнище посланици на ЕС и предвижда най-широкообхватните мерки досега, пояснява председателството.

В санкционните списъци ще бъдат добавени близо 200 руснаци и руски организации, уточни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той отбеляза, че с това общият брой на санкционираните досега достига 2000, като те са уличени в дейности за заобикаляне на европейските решения, както и в действия за развитие на военното производство.

Трябва да продължим да отслабваме военната машина на (руския президент Владимир) Путин, посочи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Поддържаме силен натиск над Кремъл, ограничаваме достъпа на Русия до дронове, отбеляза тя. (кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Последното изречение е покъртително - Урсула щяла да им спре дроновете?! В Москва разнасят пратки с дронове. Урсула - спри им и пералните за да не могат да използват чиповете за ракети. Проблема не е в Урсула, тя е акушерка, няма как да имаме високи очаквания от нея. Ама кой я избира тази Урсула, кой е гласувал за нея? Тоя ЕС започва да ме плаши.
40
0
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
тия западняци хептен са се побъркали! икономиките им се сриват те пак се пънат! затова народа български ще ви каже: ВОЛА КАТО РИЕ, ХВЪРЛЯ НА ГЪРБА СИ.....запишете си го в дървените чу.тури!
39
1
 
14
 
! Отговори
Те преди 2 месеца
ЕС копаят дъното.
38
1
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Преди месец Медведев благодари на ЕС, тези санкции вдигат руската икономика на крак. Така че РФ благодари отново на ЕС за непрекъснатите им грижи.
37
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Страх и безпомощност това са санкциите срещу Русия.
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не мога да разбера защо ЕС не им наблъска всички възможни санкции веднага. Докато чакат някакъв ефект от смешните санкции, в Украйна умират хора. Като че Западът има някаква договорка с Путин да го играят скарани, а в същото време заедно удължават агонията на украинците.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ге й съюза бори "врага" с тезиси, лозунги, списъци и манифести. Това напомня ли ви на едни скоро отминали години и един друг социално-политически строй?
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тея *** така и не разбраха че санкциите вредят само на ЕС. Русия го доказа за 2 години че това не и пречи и дори икономиката им има растеж за разлика от Европа
33
0
 
1
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Къде може да се види този списък.Има хора,които се притесняват някое бивше гадже да не дойде оттам и да развали семейството им.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"...ограничаваме достъпа на Русия до дронове..." - - - Големи нещастници. То е като да ограничат достъпа на Русия до нефт и газ. Все по-отчаяни и самоизлагащи приказки и действия от страна на колониите на САЩ на изток от Атлантика.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Санкции на юруш одобряват мине не мине време. А мерки по укрепване на Ивропейската икономика? А нещо за подобряване живота на хората, че ги превърнаха в обедняващи невротици с простотиите, дето вършат.
30
1
 
11
 
! Отговори
---; преди 2 месеца
Санкции на евреите няма а?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навсякъде из страната са напечатали билборди "ЕС това си ти", а никой не ме е питал за одобрение.
28
2
 
9
 
! Отговори
До упс преди 2 месеца
Късно е вече. А и Украйна никога нищо сама не е решавала. Каквото й наредят от САЩ - това е.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СССР 27. Там са си къде да са ? Не значи че като са напуснали СССР са се преместили някъде.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия продължават смело и безотговорно да си режат сами клона. Пука му на някой за цирковете им - това рефлектира негативно основно и май само на юроGейци. За жалост ние пак сме в пробитата лодка.
25
7
 
7
 
! Отговори
СССР преди 2 месеца
КЪДЕ СА :УКРАЙНА, БЕЛАРУС, КАЗАХСТАН, УЗБЕКИСТАН, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, ЕСТОНИЯ, АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЕРБАЙДЖАН, КИРГИЗСТАН, УЗБЕКИСТАН, ТАДЖИКИСТАН, ТУРКМЕНИСТАН....????.... БЕГАЙТЕ С 200....
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Санкциите не са съгласувани с ООН и по тази причина са незаконни според международното право. Ние сме във война с РФ от момента на налагане на първата санкция. Горещата точка на войната се премести от Грузия към Украйна. Следващата точка може и да е Прибалтика. Информационната война на Запада срещу Русия започна 5 минути след като Путин стана президент на РФ за пръв път. И няма изгледи скоро да приключи. Украйна е просто една, и то малка стъпка в по-голямата война.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашите голювци нали щяха да налагат окончателни санкции на Русия какво стана ?
22
3
 
7
 
! Отговори
упс преди 2 месеца
Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат нейните въоръжени сили, ако Съединените щати не са в състояние да предоставят военна помощ на Киев. Това заяви на брифинг заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх.Ако искането за допълнително финансиране не бъде одобрено (...) Украйна ще трябва да направи избор и решения относно това кои градове може да задържи с ресурсите, които имат сега, и с това, което партньорите им ще продължат да ги снабдявам, каза тя.