Путин: Всичко, което Западът измисля, създава опасност от ядрена война

Според него руснаците са били жертви на така наречената "русофобия"
Обновена: 29 фев 2024 19:08 | 29 фев 2024 12:37, Нели Христова
667
Путин: Всичко, което Западът измисля, създава опасност от ядрена война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин започна годишното си обръщение към руския парламент.

Путин говори днес пред двете камари на Федералното събрание - Държавната дума и Съвета на Федерацията, половин месец преди президентските избори в Русия на 17 март, на които се очаква да бъде преизбран на поста за нов мандат до 2030 г. Той заяви, че неговата реч е "поглед към бъдещето".

Държавният глава заяви, че има проблеми за "решаване" за развитието на страната. Той е разговарял с руснаци в цялата страна, включително учители, доброволци и войници. Без да споменава конкретно Украйна, Путин говори за подкрепа на "нашите братя и сестри и тяхното желание да бъдат с Русия".

Путин нарече жителите на Донбас и Севастопол (в Крим) герои и каза, че "въстанието е повод за гордост". Тези украински територии били незаконно заграбени и анексирани от Русия.

Президентът заяви, че руският бизнес е изпратил милиарди за благотворителност през последните две години. Той допълни, че хората изпращат пакети на фронтовата линия в подкрепа на войниците, биещи се в Украйна, показвайки, че "цялата страна е с тях".

Както е обичайно в обръщенията на Путин, той използва възможността да критикува Запада.

Западът искаше да създаде "декадентска държава", но вместо това загубиха, каза той, а след това продължи да хвали Русия и нейния народ.

"Всичко, което Западът измисля, създава реална опасност от ядрена война. В крайна сметка те трябва да разберат, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Създават реална опасност от конфликт с използване на ядрени оръжия и по този начин от унищожаване на цивилизацията", заяви Путин.

По думите на Путин Русия е стълб на демокрацията и той няма да позволи никой да се меси във вътрешните й работи.

Руският президент заяви, че хората трябва да се обединят, за да се борят за суверенитета на Русия. Той призна, че е благодарен на всички борещи се за интереса на "отечеството", добавяйки: "Прекланям се пред вас".

Путин описа руските войски, които се бият в Украйна, като "минаващи през мелницата на войната". След това призовава за минута мълчание.

Откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия в Украйна, отношенията между САЩ и Москва се влошиха значително. Путин заяви, че през 2018 г. Русия е представила предложение за ядрено споразумение между двете страни, но САЩ са го "торпилирали".

Путин каза, че САЩ се интересуват от преговори само, когато има ясна полза. Преди предстоящите избори в САЩ - които ще се проведат по-късно тази година - той заяви, че американските политици искат да покажат на избирателите, че "те все още управляват света".

Той обвини САЩ, че искат в крайна сметка да победят Русия и "да ни въвлекат в надпревара във въоръжаването".

Путин също така заяви, че руснаците са били жертви на така наречената "русофобия". Той нарече това "безсмислено", добавяйки: "Без суверенна, силна Русия не може да има стабилен световен ред".

Владимир Путин говори за семейните ценности, които той съсредоточава около раждането на повече деца и „умножаването на нашата мултиетническа нация“.

"Ние избираме живота, Русия остава стожерът на традиционните ценности", каза той и бе прекъснат за кратко от  аплодисменти.

Путин заяви, че през следващите шест години Русия трябва да осигури "стабилен растеж" на раждаемостта, за да "подобри качеството на живот" на семействата.

"Бъдете търпеливи, аз едва сега започвам", добави, като продължи да говори за своята визия за вътрешна политика и че трябва да се обърне специално внимание на младите семейства

Той казва, че руското правителство влага огромни суми в програми, които ще намалят данъците за семействата и ще плащат на майките, които имат повече деца.

Ще има значителни данъчни стимули, когато едно семейство има трето дете, каза Путин и добави, че ще се увеличи размерът на парите, изплащани на майки, които са родили второ дете.

Какво още каза Путин вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
4
 
12
 
! Отговори
Баланс преди 2 месеца
Съвсем справедливо е Русия да почисти от лицето на света държавите, чийто правителства се намесят в Украйна с жива сила. Обърнете монетата и ще видите, че САЩ биха предприели същото, ако можеха.
525
6
 
18
 
! Отговори
Безспорно преди 2 месеца
Путин е личността на 21-ви век. Светът разчита най-вече на него да отстои традиционните човешки ценности и да пребори Злото, зад което се спотайва сатанинският неолиберализъм. Ние му вярваме.
524
15
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Та така българи, трябва да избирате. Или да целувате цял живот руски подметки като илиана йотова, или да бъдете унищожени от руско атомно оръжие.
523
3
 
4
 
! Отговори
мислител преди 2 месеца
И Русия и Европа трябва да осъзнаят, че именно оттук са тръгнали и двете световни войни. Европейските и руски народи изглежда са специалисти да не осъзнават какво правят. Толкова милиона загиват и само седемдесет и осем години по-късно отново сме на ръба на световна война! Има нещо, което аз не разбирам, но е твърде взривоопасно тук...
522
3
 
4
 
! Отговори
До 553 преди 2 месеца
Отивай на психиатър, параноята те е приключила
521
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен_89 преди 2 месеца
Точно така!!! Поредните силни думи на един истински разумен президент, който отказва да се продаде на колониалната западна нео-нацискта и фашистка диктатура, основана предимно от репитилии и от тяхните последователи като разни илюминати и масони!!! Всички те ще горят в Ада!!!
520
0
 
7
 
! Отговори
Коджабашев преди 2 месеца
Явно в гените на алчната част от човечеството е заложено да се смоунищожава. Племената по островите си живеят по колибите в природен баланс десетки хиляди години. Ние за около 200 години го докарахме на ниво да има вариянт за края на цивилизацията- при лошо стечение на обстоятелствата... Може би затова религиите са били против просветлението- за да не светнем в купом ....
519
14
 
12
 
! Отговори
Бягай бе преди 2 месеца
Даже няма да прочета какво е казал путинк. Те една шепа хора окрали Русия, обикновения човек в чудо се вижда, защото най-богатата на ресурси държава не може да му осигури нормален живот и сега пак се търси виновен. Всеки който иска може да слезе с Гугъл в някой град, различен от Петербург и Москва и да види Каспичан, но по руски образец ....
518
16
 
9
 
! Отговори
Калоянов преди 2 месеца
Има само един човек в света ,който води човечеството към ядрена война и това е Путин ! Той нахлу вероломно в суверенна Украйна,той я плячкосва,той я унищожава...Чудовище !!!
517
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин си дрънка от години едно и също. Все Запада му е виновен. По-интересно бе днес да се наблюдава публиката, която го слушаше. Гледаха като отровени, липсваше ентусиазъм, личи им, че вече две години не са ходили по гнилия Запад. Мъка бе изписана на лицата им. Имаше и такива дето си дремеха, щото хич не им дреме какви нелепици бълва оглупелия цар-батюшка, вече по-скоро дедудшка!
516
7
 
11
 
! Отговори
Ужс преди 2 месеца
Сигурно 90 процента от руснаците са потресени от мисленето на тоя Куко, ама какво да правят и те хората...
515
7
 
8
 
! Отговори
Ненормалници преди 2 месеца
Тези , Русофилите наистина си мислят , че Байдън постоянно ги дебне и всичко е някаква световна конспирация целяща тяхното унищожение, това си е болестно състояние вече
514
7
 
8
 
! Отговори
Xax преди 2 месеца
Тоя е обсебен от Западът, сигурни на всяка крачка му се предвижда запад
513
10
 
8
 
! Отговори
Тоя мижитурник преди 2 месеца
Ще му се свиди всичко само до копчето да отиде, Западът не само ще нападне, а ще пробие грозната расия на две, на такъв *** трябва да му се даде урок в зурлата, после ще го замъкнат в Хага, ще го осъдят, наеват и заровят на 100 метра за да е сигурно, че завинаги ще е пукнал изверга
512
4
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 2 месеца
Не човек който си елиминира конкуренцията и е в постоянна параноя , как да му се вярваш. Оня другия медито, още чака да спре топлото на Европа и да мрем от студ
511
8
 
6
 
! Отговори
Offf преди 2 месеца
Путинк обърка , Западът с Украйна в бахмут и Авдеевка. За него е по -добре да не разбира как се воюва с НАТО , че те не са Грузия и Чечня ....
510
7
 
6
 
! Отговори
Най-голямото джудже преди 2 месеца
Е Путин. Как ли стига бутоните на ядрения куфар
509
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Алкохолик Ми нека да слага край на цивилизацията. Щом цивилизацията за тебе е целуването ная руски подметки като орангутана илияна йотова.
508
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 533 Е то това е целта на фашиста путин. Първо да е конфликт между русия и Украйна. После да е конфликт между русия и Молдова. После - между русия и Естония. После - между русия и Латвия. После между русия и България. И никой да не се намесва.
507
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин Никого не заплашва! Путин напомня,какви точно и как стоят нещата! Фифти Фифти без Тън Мън! Хубаво е да се напомнят Фактите!-:) Някой казваше от ЕС,че " видите ли Путин" защото е " Пред избори", и за това " Заплашва"! Ами не мисля че Заплашва! Напомни по скоро,че в този конфликт е между Русия и Украйна! И никой не Бива да се Меси ! Сподели го на много Разбираем език!!! А Украйна вече трябва да се замисли! Скоро Зеленски ще Бъде,Не Легитимен Президент! И нещата ще стават все по Сложни!