Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона

Над 1000 души са се събрали край църквата в Москва
Обновена: 1 мар 2024 13:12 | 1 мар 2024 12:58, Елка Василева
122
Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона
Снимка: БГНЕС

Кремъл обяви, че неразрешените събирания на хора за траурната церемония за покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални днес са в нарушение на закона, предаде Ройтерс.

Още по темата
В разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да даде оценка на Навални като политическа фигура и каза, че няма какво да каже на семейството му.

"Само напомняне, че имаме закони, които трябва да бъдат спазвани. Всякакви неразрешени събирания са в нарушение на закона, а тези, които участват в тях, ще бъдат държани отговорни, отново в съответствие със закона“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Навални, който е най-популярната опозиционна фигура в Русия, почина внезапно на 16 февруари в арктическата наказателна колония „Полярен вълк“, където излежаваше над 30-годишна присъда.

Екипът на Навални съобщи, че катафалката, превозваща тялото му, вече е пристигнала в църквата, в която ще се състои опелото. По-рано говорителката на покойния опозиционен лидер Кира Ярмиш заяви, че траурната церемония е планирана да започне в 14:00 часа (13:00 ч. българско време).

По оценка на сътрудниците му над 1000 души са се събрали тази сутрин пред църквата в Москва. Те призоваха хората от другите руски градове да се съберат в негова памет тази вечер.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
17
 
5
 
! Отговори
на едно преди 2 месеца
място пишеше стотина. За една Москва стотина души е едно ГОЛЯМО НИЩО
80
0
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 2 месеца
Ти, онзи оръжейния специалист ли си???
79
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно подкрепям Песков, сега има ковид а тия са се набутали като опашка за олио
78
1
 
4
 
! Отговори
Юри Никулин преди 2 месеца
Песен про зайцев
77
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До до Боби - Мариино, Борисовско гробище. Цялото е наобиколено от хиляди. Пecoвете на путлето даже са разположили металдетекторни рамки, колкото могат да забавят поклонението. Хората се събудиха, а това бе идеята!
76
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Алекс Ще има опело/поклонение/погребение на което се очаква да дойдат повече от нормалното хора. Тоест граничи с Масова Проява/Митинг. Елементарно подава се заявка/уведомление в общината за възможна масова проява. Де Юре не са уведомили ОФИЦИАЛНО Властите - Властите могат Де Юре да разгонят тълпата. Уж са борци за законност, а не спазват закона...
75
0
 
19
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
До Анонимен 59 ,,Вчерашната реч на Путин е предавана във всички киносалони!,, Напълно безплатно".БРАВО това събиране може ,а,,Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е НАРУШЕНИЕ на закона,, що ли?
74
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разведени са. Навална живее от няколко години с Христо Грозев в Лондон. Сега осребрява смъртта на бившия си съпруг да прави пари.
73
3
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Изглежда в Русия има и граждани,не са само крепостни.Въпреки риска от репресии на погребението се събира множество.
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В русия, имало закони.... Муахахахаа
71
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860 Кремъл(Кремлин някои го произнасят) е старинна дума за КРЕПОСТ и то по-точно за най-вътрешната крепост от няколко концентрични защитни стени/съоръжения.
70
2
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 2 месеца
Разведени са от 2017 година.
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 62 Путин има голям късмет, че все още американците не му обръщат достатъчно внимание и го оставят да се прави на зъл песс, да се зъби и лае истерично, но в момента в който се опита да хапе ще му строшат зъбите.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Кирил Гундяев, какво казва?
67
3
 
6
 
! Отговори
Дони преди 2 месеца
До Бай Дрън Байчо, толкова си зле, че и името не можеш да ми напишеш правилно. А какво пишат ли - хората скърбят, по няколко хиляди поста в минута. За разлика от теб, ***, говоря свободно Руски! Аз съм голям почитател на руския дух, което ме прави русофил, а ти си просто зле платена ...!
66
5
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 2 месеца
Къдя?
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 68 Каква вдовица. Те са разведени от години.))) От коя година, като жена му пътуваше заедно с него в самолета когато той направи грешката да се върне в Мацкве.
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква вдовица. Те са разведени от години. И някак си премълчахте как майка му я кълнеше. Е още малко ще го използват, и край на проекта невални.
63
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Копейците, изтрещехте! Там има десетки хиляди горди и смели руснаци!
62
3
 
17
 
! Отговори
Чудно преди 2 месеца
Това че Руската царска армия ни е освободила , не значи че трябва да подкрепяме сегашната агресивна руска армия и из-вер-га Путин.Пепел над очите му.