Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона

Над 1000 души са се събрали край църквата в Москва
Обновена: 1 мар 2024 13:12 | 1 мар 2024 12:58, Елка Василева
122
Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона
Снимка: БГНЕС

Кремъл обяви, че неразрешените събирания на хора за траурната церемония за покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални днес са в нарушение на закона, предаде Ройтерс.

Още по темата
В разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да даде оценка на Навални като политическа фигура и каза, че няма какво да каже на семейството му.

"Само напомняне, че имаме закони, които трябва да бъдат спазвани. Всякакви неразрешени събирания са в нарушение на закона, а тези, които участват в тях, ще бъдат държани отговорни, отново в съответствие със закона“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Навални, който е най-популярната опозиционна фигура в Русия, почина внезапно на 16 февруари в арктическата наказателна колония „Полярен вълк“, където излежаваше над 30-годишна присъда.

Екипът на Навални съобщи, че катафалката, превозваща тялото му, вече е пристигнала в църквата, в която ще се състои опелото. По-рано говорителката на покойния опозиционен лидер Кира Ярмиш заяви, че траурната церемония е планирана да започне в 14:00 часа (13:00 ч. българско време).

По оценка на сътрудниците му над 1000 души са се събрали тази сутрин пред църквата в Москва. Те призоваха хората от другите руски градове да се съберат в негова памет тази вечер.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални се опита да се направи на Нелсън Мандела, като се бори с Путин от затвора. Докато Мандела се превърна в политик от световна величина и постигна падането на Апардейда в Ю. Африка, Навални е "Герой" само и единствено за западните медии и политици. И поради тази причина скоро ще бъде забравен. Руснаците НЕ искат либерализъм. Те нито го искат, нито го разбират. Държавата им винаги е просперирала под твърдата ръка на Владетеля. И те искат умен и способен владетел да ги води, не демокрация.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А свободната преса уведоми ли ни за Джефри Епщайн, за Давид Кели - защо бяха ликвидирани?
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жената на Навални дали ще присъства, или само майката? А внучето на Геро Грозев, "разследващият журналист" Христо Грозев, дали ще присъства или заедно с булята ще дрънкат глупости в ЕС, който им плаща хотела в Брюксел?
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки Навални за три дни. Тъжно е, разбира се, но очевидно кон чи ната му няма да промени нищо. А и това ли е тоталитарната държава, която позволява на хората да се събират заради *** на човек, пък бил и той предател на Родината си за няколко пачки долари ?
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свещениците в църквата, в която е опелото, са ярко изразени националисти и подкрепят СВО с пълна сила - както и самият Навални!Защо това не се споменава открито и как ще реагират проукраинските по ми я ри?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е. Според законите на Путин събирането на едно място на повече от трима антипутинисти е грубо нарушение на закона и се наказва с дълги години наказателна колония зад полярния кръг. То затова нашите русофили толкова много обичат Русия и Путин.
35
7
 
1
 
! Отговори
ХР.ГРОЗЕВ из ЛОНДОН преди 2 месеца
ЗАЩО - ТЯЛОТО БЕ ПРЕДАДЕНО НА МАЙКАТА , А НЕ НА " СЪПРУГАТА " / НАЛИ БИЛИ ПРЕКРАСНО СЕМЕЙСТВО / !?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро ще има изгаряния на клада!
33
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А къде ще живеят Навална и Христо Грозев , в Англия в секретната секция , или в х-америка , като комшии на Е-ленски ?
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези 200 не са само от Москва. НПОтата са докарали участници в мероприятието от цяла Русия.
31
1
 
12
 
! Отговори
Питам преди 2 месеца
На кой закон бе из-ро-ди ?Путин ще се нареди в историята да Хитлер. Разликата е че Хитлер е бил с по висок интелект от късия.
30
1
 
11
 
! Отговори
Баси преди 2 месеца
държавата! И погребенията забранени!?
29
3
 
0
 
! Отговори
11 септември преди 2 месеца
До 3.МАРТ. не знам на кой е по-голям?
28
2
 
6
 
! Отговори
3.МАРТ. преди 2 месеца
ОПЕЛОТО НА ШИПКА ЗА РУСКИТЕ ЖЕРТВИ - СЪЩО ЛИ Е НАРУШЕНИЕ НА РУСКИЯ ЗАКОН?
27
7
 
2
 
! Отговори
Свети нахални преди 2 месеца
Атлантягите марш на поклонение и да не забравите да си вземете свещичките и мокрите кърпички, ще има много рев и со..пол!!!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уж русофили а пък са против Руснака Навални.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мики Маус/путин/ антихриста и сатаната не е казвал нищо днес за ядрено оръжие чака ли на копчето не че нещо се заяждам ама на него само кръв,разплакани семейства,дронове,танкове,ракети ,автомати,мини, подводници,анексиране гранати, най-новите ядрени бомби от сателита са му в главата като на баджанак му ким чен ун то няма лошо де всеки си има хоби.
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо пише закон, а не Вагиненгин не иска.
23
4
 
3
 
! Отговори
Пропагандичка преди 2 месеца
нашите тука ползват и умрелите да си гонят целите.
22
3
 
9
 
! Отговори
Darko преди 2 месеца
Уплаши се кремълската хунта :))), така трябва. Едно джудже се е скрило в мухлясалия си бункер и си брои сандъците със злато, пък хората гладуват. Щом го убиха Навални, значи ги е страх от него, истината ще излезе наяве. А джуджи ботокса ще бъде обесен, както и останалите му подръжници - и не цивилизования колективен запад ще направи това, а руския гладен народ.