Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна

Целта сега е производство на по-евтини танкове и оръжия
5 мар 2024 09:04, Елка Василева
371
Най-новият руски танк „Армата“ е твърде скъп за войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Според производителя най-новият руски основен боен танк "Армата" е твърде скъп за използване във войната срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"От гледна точка на функционалността му той е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп и затова армията едва ли ще го разположи сега", заяви ръководителят на държавния оръжеен холдинг "Ростех" Сергей Чемезов пред държавната новинарска агенция "РИА Новости".

"Армата Т-14" беше представен за първи път пред обществеността през 2015 г. на ежегодния военен парад в Москва. Според съобщения в медиите танкът все още не е влязъл в серийно производство поради различни технически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава руските въоръжени сили са приели "Армата" на въоръжение, заяви Чемезов, близък довереник на руския президент Владимир Путин. Разходите обаче са твърде високи за разполагане им в Украйна.

"Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по възможност по-евтини", каза Чемезов.

Ето защо е било целесъобразно да се закупят по-евтини танкове Т-90 за настоящия конфликт. Първоначално "Армата" е била предназначена да замени Т-90, отбелязва ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАХЪРЕТЕ СЕ ЗА НАШИТЕ ТАНКОВЕ ДЕТО ГИ НЯМА !!!! КАКТО ВИЖДАМЕ РУСИЯ И С ЛОПАТИТЕ С КОИТО СЕ БИЕ И С ЧИПОВЕТЕ ОТ ПЕРАЛНИ ПОПИЛЯ НАТО В УКРАЙНА
334
1
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Тая война ще се спечели, споко. Русия имат 13 загуби досега, без да проим Студената война. Тази ще е 14та.
333
1
 
1
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Новият танк е прекалено хубав, но само на картинка. :)Русия все някога ще го произведе и ще му падне цената. А когато им дойде акъла, ще започнат да правят частите с 3D принтер и скоростта на производство рязко ще нарастне, когато пуснат 20 принтера да работят едновременно. Същото и за дроновете, и за артилерийските снаряди. Но трябва да им идва акъла навреме.
332
1
 
1
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Абе какво стана с професионалистите от Колумбия, които щяха да попълват украинската армия, къде отидоха? Загубиха се по пътя заради дрога ли, какво? Айде че Зеления си чака стоката! ........Или това беше поредната укробутафория.
331
0
 
1
 
! Отговори
фъш преди 1 месец
Е то си има име за тази работа - "Музеен експонат" !
330
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли тука фенове на Азис ?
329
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре че ейбрамс е на разпродажба
328
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха-маха, отиде коня у ряката... или по-точно - отиде котов при флагмана масква, там където са и другите корабчета, барабар със самолетчетата А-50, всяко за по 400 милиона долара
327
13
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
До Руснаците губят-Съвсем си изкукал, дженди!!!Уссрайнината вече сгъна ,барабар с цялото келяво НАТО и великите кравари от ФАЩ.Укрофашистката пропаганда е увредила болния ти евроатлантически мозък.
326
6
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
Сбабичосаната укрофилка Олена Василенко е изсмукала от дебелите си пръстчета поредната статия.Дебелата бабичкера се е загрижила за руските разходи ,вместо да види какви ги вършат укропитеците-дезертьори по нашите курорти и за наша сметка.
325
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази война не може да се спечели. Но Русия ще се възстанови бавно и има шанс за източна Европа. Запада ще загине. Сори.
324
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 336 - Защ си мислиш, че Украйна дава по-надежна информация от Русия? И вете страни имат много ад спечелят,ако им повярваш.
323
3
 
11
 
! Отговори
Кораби трябва да преди 1 месец
Си строят руснаците че не останаха
322
2
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Да си го държат във витрината тогава
321
4
 
7
 
! Отговори
Путин-Вликан преди 1 месец
Поредните партенки. Някой да е чувал че Терминатор 2 вече е на фронта и дупчи брадлита?
320
3
 
8
 
! Отговори
Хи хи монголоидите преди 1 месец
имат 5 бройки от джелезото...
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството, че само някакви кампании се водят. Имат третир март - Босфор ТВ тръби проти "псевдопатриотщината", като изкарва всеки, който прави нещо повече от това, да каже "честити Трети март" (не Освбождение, не неее ....) го изкарва едва ли не Бай Гъня, ама на стероиди... После думнаха някакви Ейбрамси и сга статии, как па руските ХЕПТЕН не ставали ... да има баланс.
318
7
 
9
 
! Отговори
Познахте преди 1 месец
Танкът е скъп и го пазят за военните паради на руската армия в Париж и Лондон след две години.
317
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 329 не лесно да си *** нали приятел !!!! я погледни какво става на фронта кой бяга на запад ? е такива тъпири като тебе първи ще ги мобилизират и ще ги пратят за пушечно месо
316
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да съобщя на русофилите, че рекламираните от Путин Сармати, Буревестници и Посейдони са много по зле от танка Армата и Су57 които поне ги има в опитни образци, докато онези ги има само в главите на Путин и пияндето Медведев.