Шефът на руското разузнаване отсече: Навални е починал от естествена смърт

Сергей Наришкин също заяви, че вървим към ръба на ядрена война
6 мар 2024 08:15, Нели Христова
75
Шефът на руското разузнаване отсече: Навални е починал от естествена смърт
Снимка: БГНЕС

Началникът на руското разузнаване снощи заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални е починал от естествена смърт, предаде Асошиейтед прес. Коментарите му изглежда отразяват усилията на Кремъл да успокои международното възмущение от смъртта на най-яростния враг на президента Владимир Путин, отбелязва агенцията.

Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване, направи това изявление в интервю, излъчено по руската държавна телевизия. Той не назова причината за смъртта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония, нито даде други подробности. Информацията е на БТА.

"Рано или късно животът свършва и хората умират", каза той. "Навални е починал от естествена смърт", добави Наришкин.

Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп, в Ямало-Ненецкия регион, на около 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

Руските власти все още не са обявили официално причината за смъртта му на 47-годишна възраст и много западни лидери обвиниха за нея Путин - обвинение, което Кремъл гневно отхвърли, отбелязва АП.

Наришкин каза още, че коментарите на френския президент Еманюел Макрон относно евентуалното изпращане на войници на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на ядрена война, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Макрон повдигна възможността европейските страни да изпратят войски в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус. Съединените щати и ключови европейски съюзници впоследствие заявиха, че не планират да изпращат сухопътни войски в Украйна.

"Това показва високата степен на безотговорност на европейските лидерите днес, в случая - на президента на Франция", заяви директорът на руската разузнавателна агенция.

"Това, разбира се, е тъжно да се види, да се наблюдава и да разберем, че способността на настоящите елити в Европа и Северния Атлантик да водят преговори е на много ниско ниво. Все по-рядко се случва те да демонстрират изобщо някакъв здрав разум. Но тези изявления са изключително опасни. Те вече ни водят до ръба на ядрена война", добави Наришкин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
12
 
! Отговори
Голем страх преди 2 месеца
НаМишкин го е е страх да не падне от високо без да иска. И сега плещи глупостите на Жужету
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Когото и да изкараш на разходка при -30 градуса, ще ритне камбаната" ---------------- ами то се мисли преди да предлагаш услугите си на чужди разузнавания.. хихи. Днес се продаваш за милиони, утре се разхождаш по бански на -30... c'est la vie.
23
3
 
3
 
! Отговори
tcvetcho преди 2 месеца
когато този свят реши да не търси вирусите между хората, а да ги използва за решаване на проблема със застаряващото население и многото болнави хора се появиха и хора , които разбраха как да използват вирусите за елиминиране на неудобните .Смъртта на Навални е поредния пример за успешно използване на вирусите за бързо елиминиране на неудобните, като се приписва на естествената смърт умишленото заразяване в затвора. Такива заразявания се случват всекидневно в училищата, болниците и дискотеките.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веселата вдовица Навалная сега обира парсата- полага и се! Планира лятото да поднесе цветя на съпруга си, ако не възникне нещо по-важно! А западните елити не знаят как да преговарят, защото не им се е налагало досега- ако някой се опъне пращат самолетите и ЧВК НАТО. Само че тука ще боли... И затова ще трябва да преговарят. Докато има за какво. Иначе според Зеленски, украина е на крачка от победата!
21
7
 
4
 
! Отговори
Мсйорс преди 2 месеца
Бслкото е видни управленци нс Русия да се оправдават за смъртта на най вростният противнк на Зпутин! А може би и неудобните му олигарси , отишли си при странни обстоятелства ,също са починали от естествена" смърт! Това е света на диктаторите страхуващи се от всеки и от всичко!
20
7
 
12
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Международно възмущение??? Не усетих такова освен в дежурните "тръбачи" от пуделите на САЩ. По света тук там някакви рехави сбирки с цветя и портрети. А! И вдовицата май не тъгува много много. Та така...
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когото и да изкараш на разходка при -30 градуса, ще ритне камбаната! Да не говорим какво ще се случи, при такива климатични условия , с един изтощен човек, какъвто беше Навални! Естествено ще умре!
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Много Какво очакваш да каже Буданов ,че този тромб е от експерименталната течност на пфайзер срещу Ковид? Няма как да стане щото доставките на оръжие ( до колкото все още ги има) спират на момента. Така че карай по някоя друга опорка.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ... "Много са забавни Копейките, като ни цитират за достоверност" -------------- а сентаджиите дори не сте и забавни.. че не вярвате на рашките, това ясно, ама кажи сега що не вярвате на храбрите хохали? Викаш вЕрвате, че са избили 136 милиона руснаци, 39874 самолета, 287600 танка, 938 кораба, 376 самолетоносача и 38 делфина, но като кажат "нахални умре от естествена смърт" и "АУ ЛЪЖА!"
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,американофенчета сега кой лъже руснаците или урките за смърта на предателя нахални?
15
5
 
6
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Много са забавни Копейките, като ни цитират за достоверност Буданов, а не ...Наришкин! Значи и те самите не му верват ! И не се набирайте, всички знаем кой е убиецът на Навални!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Много "И Навални е бил руски националист" ---------- мхм, руски националист, който предлага да организира цветна революция, мейдан или там какво му се вика на мероприятието в зямана на няколко милиончета от ми-6 и амбасадата. Хвала такива националисти готови да жертват сънародниците си в името на личната облага и Ценностите! Честно казано съм изненадан как не е сдобил "естествена смърт" много по-рано!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Много 16. Не съ прей на улави не си измисляй бе не минаваш твърде си глупавичък. Ади въри прочети какво е казал и си ела пак.
12
6
 
4
 
! Отговори
Много преди 2 месеца
...забавни Копейките,като ни цитират Кирило Буданов! Той потвърди че е тромб, но не каза каква е причината за този тромб! И Навални е бил руски националист, та не очаквайте от шефа на украинското ГУР добра дума за него!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Комунистите никога не лъжат, не пропагандират и не всяват страх." ------------------ ами вярвай на окраинското разузнаване бе! Те казаха същото! А те окраинците са най-почтените и искрените назис... пардон - евроатлантици на света и никога не лъжат. Нали така?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако бяхте питали мене щях да ви кажа какво ще отговори Наришкин. И за Макаронката щях да ви кажа какво ще каже. Изключително информативна статия - не кава абсолютно нищо, но пък шараните са се събрали на папото от голи кукички.
9
5
 
3
 
! Отговори
Барселона преди 2 месеца
Защо ядрена война бе Наришкин...нали имате безаналогови...единствени...карайте с конвенционални...ама като знаеш какви са Ви конвенционалните....по добре с ядрени...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
колко хора умряха естествено от чай, гъби, паднали естествено от 16-я етаж
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Крим не е руски "обикновено всички против Путин умират от естествена смърт,катастрофа с самолет или паднал от терасата случайно..ха.ха ха" ---------------- дааа, друго си е като в щатите да се удавиш в легена в банята или пък в локвата пред гаража.. някак си едно такова демократично е.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тея па от руското разузнаване да не чуят нещо.. окраинското това го казаха още преди дни.. руснаците пак изостават. Слава хохаина!