Шефът на руското разузнаване отсече: Навални е починал от естествена смърт

Сергей Наришкин също заяви, че вървим към ръба на ядрена война
6 мар 2024 08:15, Нели Христова
75
Шефът на руското разузнаване отсече: Навални е починал от естествена смърт
Снимка: БГНЕС

Началникът на руското разузнаване снощи заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални е починал от естествена смърт, предаде Асошиейтед прес. Коментарите му изглежда отразяват усилията на Кремъл да успокои международното възмущение от смъртта на най-яростния враг на президента Владимир Путин, отбелязва агенцията.

Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване, направи това изявление в интервю, излъчено по руската държавна телевизия. Той не назова причината за смъртта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония, нито даде други подробности. Информацията е на БТА.

"Рано или късно животът свършва и хората умират", каза той. "Навални е починал от естествена смърт", добави Наришкин.

Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп, в Ямало-Ненецкия регион, на около 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

Руските власти все още не са обявили официално причината за смъртта му на 47-годишна възраст и много западни лидери обвиниха за нея Путин - обвинение, което Кремъл гневно отхвърли, отбелязва АП.

Наришкин каза още, че коментарите на френския президент Еманюел Макрон относно евентуалното изпращане на войници на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на ядрена война, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Макрон повдигна възможността европейските страни да изпратят войски в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус. Съединените щати и ключови европейски съюзници впоследствие заявиха, че не планират да изпращат сухопътни войски в Украйна.

"Това показва високата степен на безотговорност на европейските лидерите днес, в случая - на президента на Франция", заяви директорът на руската разузнавателна агенция.

"Това, разбира се, е тъжно да се види, да се наблюдава и да разберем, че способността на настоящите елити в Европа и Северния Атлантик да водят преговори е на много ниско ниво. Все по-рядко се случва те да демонстрират изобщо някакъв здрав разум. Но тези изявления са изключително опасни. Те вече ни водят до ръба на ядрена война", добави Наришкин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
15
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
Като е естествена смърт, защо не допускат независими експерти?То, въпроса ми е риторичен.
44
3
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Да,Да верваме ти!!! А ти сам дали се верваш? И на ПУ тин му повярвахме като каза Русия няма да напада Украйна!!!!!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
на 47 мъж не почива лесно от естествена смърт. Единственото естествено е при тези обстоятелства е да има чужда намеса. 100%
42
3
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 2 месеца
Прегледай се русофил
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последно е бил на следобедна разходка. И не се прибрал . А не се прибрал защото е почина на разходката . Разбрали , че не се прибрал вечерта. На това му се казва починал от бяла естествена смърт.
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе всички пишете какво се е случило с Навални, сякаш сте били там! Щом хора живеят и на места с доста по-ниски температури значи може. При пълно безветрие през деня не е толкова страшно. Освен това, кой освен Грозев каза, че е бил навън при тези температури? Та човека си е имал ютюб канал, достъп до всички соц медии... Ако се е чувствал застрашен по какъвто и да е начин от смъртен инцидент щеше да има сигнали от негова страна. Фантазьори...
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е само Невални починал от естествена смърт . На север зад полярния кръг в Тюмен . Не сели прибереш на топло след два часа си умират от естествена смърт . После ги откриват замразени чак след шест месеца.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е естествено да измръзнеш до смърт на -30 и после да те ритнат в сърцето и то да спре. Често става в Русия явно и вече го броят за естествена смърт на всички, които някога са казвали виц за Путин или са критикували фашистката му диктатура последните 20 години
37
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
И този път заекваше и се чудеше дали ще доживее до довечера?
36
3
 
4
 
! Отговори
до размисъл преди 2 месеца
Айде сега, тая щастлива смърт не я заслужава баш Копейката.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наришкин, дето му се разтрепериха коленете пред Путин ли бе, по телевизията това?
34
6
 
10
 
! Отговори
ясно преди 2 месеца
пълъчът кацзва като му отрязох главата умря от естествена смърт
33
2
 
8
 
! Отговори
Остава само преди 2 месеца
шефа на ЦРУ да повтори и всички разузнавания ще се окажат на едно мнение.
32
7
 
13
 
! Отговори
Мечка преди 2 месеца
Само Русия иска ядрена война.
31
4
 
2
 
! Отговори
Майорс преди 2 месеца
До анонимен 32Блажени вярващите!
30
11
 
12
 
! Отговори
размисъл преди 2 месеца
Преди 2014 г. светът имаше перспективи---след Крим наш---Ковид, лудо джудже напада независима държава , на която е гарантирал границите, сега пак това лудо джудже---непрекъснато говори ,че ще унищожи света. Ако стане така, една молитва имам...Копейкин да остане последния оцелял и докато усеща как му се стича от радиацията кожата от гърба , сините му устни, поради ромската му кръв да мълвят---победа за нами....
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В последните 2-3 години доста известни личности получиха тромб и после се оказаха ваксинирани с експериментални течности срещу ковид.Вече като чуем тази диагноза си се знае от какво е.А кой знае колко са обикновенитв хора,за които се мълчи.Друг страничен ефект е,че при някои отключва рак както при принц Чарлз.При по-възрастните мъже е на простата.Дори да оцелеят се държат някои странно все едно са в мозъчна мъгла като Кирчо и Бай Дрън.Не помнят елементарни неща и докато говорят им увисва устата
28
11
 
9
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 2 месеца
терорист на Азия. търсен е от Международния Криминлвн съд за отвличане на хиляди деца.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Веселата вдовица Навалная" ----------------- е как няма да е весела след като "нашият навални" - местната труженичка на ми-6 и кой знае какви други чужди разузнавания ицето грозев се грижи вдовичката да не седи сама през тежките дълги нощи в петзвездните хотели.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Мсйорс "най вростният противнк на Зпутин" ----------------- ахахаахахха... ако "най вростният противнк на Зпутин" е някакъв бай ... дето едва събира 2% поддръжка от руския народ, то значи ПУтин ще управлява Русия поне 20 години след като го погребат!