Главното за Путин е армията и победата в Украйна

Журналисти: Изборите в Русия са далеч от демокрацията
18 мар 2024 14:08, Анисия Иванова
102

"На предишните избори Владимир Путин взе 76,7%, а сега са повече. Избирателната активност на предишните избори беше 63,5%, а сега върви към 74%. Една от причините е, че страната му е във война и обикновено в такива случаи обществото подкрепя своите лидери. Това се случи през 2004 г., когато Буш-младши победи Джон Кери", каза журналистът Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че без значение кой управлява Русия, властите се стремят към външно разширение - увеличение на величието на Русия: "Те са подпомагани от населението доброволно. Въпреки че това население е подлагано на страшни изпитания и страдания, то подкрепя своите ръководители".

"Външното разширение е свързано и със запазване на статута на клана на Владимир Путин и хората около него, със запазването на богатството му. Той заради това започна и войната. По повод думите, че изборите в Русия били най-демократичните в света, а не като в САЩ, където пречели на кого ли не, отново можем да заключим, че трансформацията към връщане на Сталинско-съветския съюз е извършена", коментира колегата му Чавдар Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му трудно може да се каже колко от населението на окупираните територии от Русия е останало.

"Дали е живо, или емигрирало - или се използват старите украински данни, когато там имаше към 4,5 млн. души население. В Одеса бе обявен двудневен траур в началото на руските избори, защото повече от 20 души загинаха при ракетен удар на Русия срещу гражданските обекти в Украйна", подчерта журналистът.

Стефанов е на мнение, че Путин ще остане известен като "убиеца на Навални".

"Според проучване на агенция 20% от населението в Русия подкрепя опозицията, а 80% подкрепя Путин. Склонен съм да вярвам. Има и други проучвания, които пък казват, че около 60% подкрепят руския президент истински, а останалите 20%, които го подкрепят, се страхуват да не гласуват за него. Твърдението му, че изборите са демократични, е несериозно. Важно е оттук нататък какво следва. Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник", добави Огнян Дъскарев.

Той припомни, че тепърва предстои да видим дали Западът ще признае изборите в Русия.

"Главното за Путин е армията и да победят в Украйна, друго не го интересува. Той ще построи фашизъм в Русия. Има симулация на демокрация. Това, което иска да направи Путин в момента, е да си подобри отношенията със САЩ. Ако Тръмп се върне на власт, ще бъде непредвидим като руския президент", категоричен е Стефанов.

Дъскарев припомни, че Макрон направи изявление, в което каза, че очаква войски на Франция да влязат в Украйна: "На 5 ноември предстоят президентските избори в САЩ, които са от огромно значение. Много голямо значение има какво казват Франция и Германия, но най-голямо значение има какво казва Америка. Ако Тръмп дойде на власт, може и да започнат преговори".

Той смята, че руският президент ще гради и нов елит.

"Ще има натиск от Вашингтон, но зависи каква ще бъде позицията на ЕС - съюз, който все още отстоява своите интереси. Доколко ще успее да промени позициите, доколко ще осъзнае, че след 60-70 години без война в Европа войната чука на вратата на всеки. А България трябва да се подготви за мигранти от Русия", посочи Чавдар Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шапшалът гледал с какви темпове напредва Червената армия, а не вижда очевидното, че за 2 години Государят демилитаризира не само бендеро-нацисткия режим, но всички негови отановски съюзници. Пари, няма, оръжия няма, боеприпаси йок.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ве мен, той си живее в собствен свят, дето рашките са арийци, а не крепостни селяни, мисли се за велик :)))
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ще има ли превземане на Украйна когато и било?
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пусти имперски мераци. Ще му изядат главата. Ще се нареди в учебниците по история редом с мракобесниците Сталин и Хитлер. Ама егото му е по-силно от акъла. Вари го, печи го.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е те мисирките добре знаят какво е демокрацията, едни ора разправят да ги изберем да ни спасели от мафията дето управлявала държавата, па като ги избрахме влезоха у мафията да ни управляват. Абе арно си е европейската ни демокрацийка, дайте нещо за Русията да пишем и бърборим.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ще има ли контраизтъпление това лято?
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглосаксонците след като изтрепали северноамериканските индианци започнали масово да разпространяват демокрацията си по света
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с настъплението? Превзе ли набързо Украйна.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно. Руснаците ги ползва за електорат и торище.
28
4
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
България трябва да се подготви за мигранти от Русия", посочи Чавдар Стефанов.Русия като запука атомно бомби ще видим едни мигранти. Много *** анализ на този ***.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато е завземе тази Украйна, може да умре от старост, като гледам с какви темпове напредва "непобедимата" му армия, направо резил :)))
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Име. Да. Демокрацията в България е само на хартия!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали ,да не се кандидатира за следващите Избори ?!И за по-следващите ?!И ,за онези ,след тях ?!
24
4
 
4
 
! Отговори
Опашката преди 1 месец
за гласуване пред руското посолство опроверга всякакви измислици за недемократични избори. Тук путин го няма, за да ги подбере с калашника към урните.Да не споменаваме, че хората от опашката казваха, че ще гласуват за него.
23
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИЗБОРИТЕ ПОКАЗАХА, ЧЕ ПРОБЛЕМА ИЗОБЩО НЕ Е РЕЖИМА НА НЕЛЕГИТИМНИТЕ ПУТИН!!! ПРОБЛЕМА Е САМАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ В КОЯТО ОПОЗИЦИЯТА ПОЛУЧИ ЕДВАМ 10% ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ИМАЩИТЕ ПРАВО. МОРАЛА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ГО НЯМА НИКАКЪВ С КОЕТО ЦЯЛАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАМИНАВА СТАВА БЕЗМОРАЛНА А ЩОМ НЯМА МОРАЛ ЗНАЧИ НЯМА И ДОСТОЙНСТВО НЯМА И ВЯРА. ИЗВОДА Е, ЧЕ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ УМРЯ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОКАТО Е НЕЛЕГИТИМНИЯ ПУТИН НА ВЛАСТ.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страната на Владимир Путин била във война и обикновено в такива случаи обществото подкрепяло своите лидери. На тази логика не се довери Зе-удавникът, който забрани изборите в Украйна от страх, че ще загуби властта.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако войната не приключи скоро, ще се наложи НАТО да праща войски в Украйна
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин умря отдавна - тоя там е негов четворник - щото дори и дойника го смениха
18
5
 
2
 
! Отговори
хляб и масло преди 1 месец
Пушки или масло? Ако всичко се похарчи за пушки, няма за хляб и масло. А без хляб и масло не можеш да направиш много пушки! А Русия има изобилно и масло, и хляб и пушки. Има всичко за да живее спокойно.