Окончателно: Отнеха вилата на съпруга на бившата жена на Путин

Оценката на вила "Сузана" е 5,4 млн. евро
18 апр 2024 14:52, Стела Стоянова
87
Окончателно: Отнеха вилата на съпруга на бившата жена на Путин
Снимка БГНЕС, архив

Окончателно бе отнета вилата на руския бизнесмен Артур Очеретни, съобщи Challenges. Той е съпруг на бившата жена на Владимир Путин - Людмила.

Вила "Сузана" се намира на брега на Бискайския залив до градчето Биариц. Тя бе конфискувана през декември миналата година след жалба на френския клон на Transparency International. Оттам поискаха да се провери произхода на средствата, с която е закупена.

Сега вилата е изоставена и никой не живее в нея.

Оценката на "Сузана" е 5,4 милиона евро. Тя е със застроена площ от 450 квадрата с осем спални, а дворът е 5000 квадратни метра.

За "Сузана" първо се заговори през 2017 г., когато журналисти Центъра за раследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP) пуснаха разследване на финансите на Очеретни. Според документите вилата е купена в края на 2013 г.

Владимир и Людмила Путини обявиха развод през същата 2013 г. Людмила не е обявявала втория си брак, но според разследванията тя се е омъжила не по-късно от 2016 г.

В близост до "Сузана" е и имотът на Катерина Тихонова, за която се смята, че е незаконна дъщеря на руския президент, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Русия
Навалная сред стоте най-влиятелни личности на списание "Тайм"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 3 седмици
Забрави да споменеш за плъховете и за бълхите. Хапят, не си играят.
32
8
 
10
 
! Отговори
Живея в Париж но преди 3 седмици
Осъзнах че съм в Русия!! Четох онзи ден новини по Западните медии за Русия. Ама съвсем не внушения, ами истински новини. Факти ви казвам! Народът бил протестирал, мразил Путин. Народът бил репресиран и унил, по улицата арестували хора заради протести или заради политическата им позиция. Ама страшна работа ви казвам. Държавата пред разпад била. Спрях да чета и погледнах навън през прозореца. Осъзнах че всъщност съм бил в Русия през цялото време! Добре че бяха тези медии да ми отворят очите!
31
3
 
7
 
! Отговори
Путин преди 3 седмици
До А Кабаева е мн яка - Всъщност имам 5. Обаче дали са мои? А ако ми го конфискуват и ги дадат на норвежците??
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Супер сега може ли снимката на съпруга да сложите?От време старо със това се е занимавала старата Европа .И сега продължават със същият бизнес да се мъчат,но отвъд океана го подобриха и не търпят конкуренция.До тука със фразата частната собственост е неприкосновена.
29
8
 
6
 
! Отговори
Западни вили капут преди 3 седмици
Има къщи в Русия, издържали по - дълго време без да бъдат превзети от немската армия отколкото беше превзета цяла франция. На Запад с тия лидери дето има пакет макарони наместо гръбнак, вили по-добре да не се купуват!
28
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е те това се казва демокрация,вие ми разправяте какво е правил навремето Народният Съд и как са конфискували имоти,но пред тия демократи нашите комунисти изглеждат като пионерчета....
27
6
 
6
 
! Отговори
А Кабаева е мн яка преди 3 седмици
Жена и половина. Бай Вова има 4 деца от Кабаева!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Пускай АТОМА Вова- то ще го пусне ама ще ти влезе отзад четвъртит
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Зельо английския кралски замък едва ли ще му го отнемат. Или пък да тръгнат проверки да правят как го е придобил. Може да му е направо подарък от английския крал.
24
9
 
8
 
! Отговори
Вилата на Буданов преди 3 седмици
С Циркончето. ПЛЯС! И бяха изпарени 4-5 сгради в Киев пълни с персонал на Тайните Украински служби. След тая случка джуджето Зе беше не на себе си, Буданов заекваше в някакво предаване и се кълнеше че няма нищо общо с Крокуса. Май им стана ясно че настъпиха мотиката
23
8
 
6
 
! Отговори
рендетУ преди 3 седмици
Ся, т::::::по:::::то "Матрял" съди по себе си! Малко логика: За къв му е на Путин да изнася капитали и да купува недвижимост в Чужбина, при положение, че всички "знайни и незнайни" Западни Служби начело с ЦРУ и ФБР от Години "слухтят и душат като х:::::рътки" да намерят банкови сметки и недвижимост на Путин извън територията на РФ??? Е, намериха ли, бе планктончета??? За ваш ужас - Не!!! Що???? Щоту Нема!!!!
22
9
 
7
 
! Отговори
Пускай АТОМА Вова преди 3 седмици
Вова, готови сме! Фърляй Тополката и да се приключва вече. От толкова евроатлантизъм не се живее.
21
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Както винаги, носителите на православни ценности, смирени християни и славяни си купуват вили за милиони в пропадналия Запад, където е пълно с гейове, а не искат да живеят и да си купят имот в рая, тоест Мордор. Където няма гладни и жадни и всички са усмихнати от щастие и благополучие и до един са хетеросексуални :)))
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Русия си има Анклав Камчия- благодарете на другаря Станишев- продаде я на Московското кметство за жълти стотинки!
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно! а когато прибираха парите, не се съмняваха за тяхния произход.Западната цивилизация си е позволявала и друг път подобно, и винаги зад фасадния мотив са се грабили огромни суми. Араби, еврей, катари и множество знайни и незнайни са попадали под подобна справедливост.Нещо се дочу за съд над триъгълната схема за роботърговия. Повлачи ли се крак, ще има още много процеси за справедливост. Който гроб копае другиму сам пада в него
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ГУЛАГ- мин заплата 370лв, средна 1320лв, мин пенсия 200лв и средна 400лв, а милионерите и милиардерите и децата на Кремъл в лошият "фалирал, гейски"/наративи на Кремъл/обединен Запад в имоти за милиони- я им вземайте имотите натоварвате ги на открити камиони и ги връщате в Руский мир!
17
0
 
7
 
! Отговори
Путин преди 3 седмици
До GoGo - Кагда приехал в мой мавзалей, у меня йест очен много квадратъй. Сейчас я скромнъй мужик!
16
5
 
2
 
! Отговори
На шуринайка му преди 3 седмици
посестрения... начи, като ми кажат бегло свързан, разбирай това, бате. Едно време по ковида така беше, по радиото някакви глупави песни за корони и царе, разни други песни от 80-те извадени от тогавашния контекст и изсипани в посред кромида, само и само защото някой е казал някъде "стой си у вас" или "корона". Тва медиите сте по-зле от ИИ, който чете сърказъм и го бърка с белетристика.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, с една вила се е разминал. Щастливец , нали не е паднал случайно от 18 етаж ...
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А България кога ще си вземе Камчия от руските олигарси?