Кацането на Луната е факт и няма спор!

Учените обясняват защо, математически изчислено е
27 яну 2016 13:00,
166
Кацането на Луната е факт и няма спор!
Снимка: Reuters. архив

Една от класическите конспиративни теории гласи, че човечеството всъщност никога не е кацало на Луната и всички кадри всъщност са добре нагласена продукция в условията на Студената война. Някои подлагат на съмнение дори цялата космическа програма на НАСА.

Това обаче е невъзможно, твърдят оксфордски учени, цитирани от британският "Метро". Ако кацането на Луната е измислица с участието на 411 000 души, както се твърди, лъжата е щяла да се разкрие точно три години и осем месеца след самото кацане.

Британският психолог д-р Дейвид Гримс е разработил математически начин да изчисли след колко време евентуалният заговор да бъде раздухан. Ученият доказва, че колкото повече хора участват в една лъжа, толкова по-кратък е животът й.

За да оцелее една лъжа 5 години максималният брой на хора, участващи в нея, трябва да е 2521. За да се запази 10 години, са нужни 1000 души. А за да преживее век, едва 125 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
4
 
! Отговори
Ha ha ha преди 8 години
Ходили ли е някой на Луната ? Една от многото битки на двете големи пропагандни машини . Американските *** реват че са кацали на Луната и са готови да извадят от девет лунни кладенеца вода за доказателство. А руските пропагандни *** са подхилкват и много услужливо дават доказателства че това не е станало. Агитката допълват зомбирани промити мозъци и от двете страни . Лично мене *** боли шланга какво е станало. Даже не целия , ами едно малко косъмче до лявото мъд*о . Хахахаха
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вероятно изчислителя брои и чистачките в наса за участници в проекта.
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 127А ако намерят и следите от луноходите ще докажат, че на луната има и атмосфера.
79
4
 
11
 
! Отговори
Марсол преди 8 години
Аз пък кацнах на Марс,докажете че не е вярно !!!!
78
0
 
7
 
! Отговори
Minuwa42 преди 8 години
Аз не съм от най-големите почитатели на тази конспиративна теория, но това доказателство ме разби!
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се изпрати нова мисия до Луната и открие следите от шестте кацания, вероятно и тогава скептиците ще продължат да отричат. Ако ще и да ги натоварят на ракети до там, да се убедят на място пак ще отричат, така че става дума за психически отклонения в комбинация с някакъв вид темерутщина.
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето тук apolloarchive/apollo_gallery.html можете да разгледате официални снимки и да прецените дали Аполо 11 е било на Луната! В графата за Аполо 11 разгледайте снимките около снимка AS11-40-5894 и вижте как американското знаме е направено на картон и залепено с ... ТИКСО на лунния модул Ийгъл, който е тежал само едни си 14, 6 тона!!! През 1969 г в България май тиксото още не е било на мода май? С него е залепен и фазера !!!! на модула в едни от по-късните му полети! Вижте и .....
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко *** народ се е изредил да пише не е истина. Куцо и сакато, чело и недочело, просто и много просто има мнение и най-вече знае че това е конспирация. Кой бе мене ли (***) ше ме будалкат, къде ми ги пробутвате тия. Нямате акъл да си вържете обувките обаче имате мнение по всички световни въпроси. Вярата подправена с фанатичен инат е вредна както за околните, така най-вече за самия индивид довел се сам до умопомрачение. Никога няма да се оправим заради тая царяща из цялата ни страна тъпота.
74
12
 
7
 
! Отговори
Atom преди 8 години
Кацнали са, ама друг път-:)Че не са кацали, знаят само космонавтите и тези, които ръководят полета. Голяма част от тях загинаха при загадъчни обстоятелства.Като принавм и екипа на сценариста, бройката едва ли ще надхвърли 500.Англичаните не знаят да сумират, а теорията на вероятностите няма доказателствена стойност. Доказателство? Виж авариите в най-обезопасените области на живота!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е неракрита лъжа. - КГБПовярвай и ще разбереш. - БиблиятаВсичко е относително. - АйнщайнВажното е да разбереш кое важи повече за теб.
72
6
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
...освен това има докарана около 1 тон скална маса от всичките мисии. Няма начин земна такава да бъде представена за лунна!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да заблудите някои хора винаги и всички хора понякога,но не можете да заблудите всички хора по всяко време. Ейбрахам Линкълн
70
1
 
1
 
! Отговори
сс преди 8 години
... вселенското познание и да не бъдем заличени като човешка раса. надявам се един ден всички хора на земята да го разберем...
69
4
 
2
 
! Отговори
ss преди 8 години
не се празнува защото извънземните са ни свили "перките" и определени хора са разбрали че те могат да ни заличат като цивилизация както си искат, и както са го правили в миналото, между другото има различни извънземни, едните защитават човешката раса другите искат да бъдем унищожени можем само да се радваме за сега че неса решили пак да ни изтребят, целта на нашето съществуване е да докажем че можем да живем в хармония с природата и вселената и да дораснем до там да ни бъде разкрито ....
68
1
 
7
 
! Отговори
BUS STOP преди 8 години
Отдавна са кацали американците и веднага са открили даже редовна линия Земя - Луна . Имали са дори идея да пуснат въжена линия, но са се изпокарали, както стана с лифта на Витоша. Сега се точи едно дело, като го вземе някой пак ще пуснат транспорта.
67
2
 
7
 
! Отговори
лунапарк наса преди 8 години
"Кацали" са американците, обаче защо не се празнува, това не е мистерия .
66
1
 
6
 
! Отговори
???? преди 8 години
Не случайно на американския долар има изписано пирамида и око,има пергел ......АРХИТЕКТА НА ВСЕЛЕНАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ТЕ!!!! ЗА НЕЩАСТИЕ НА ЗНАЕЩИТЕ И ЗА ЩАСТИЕ НА НЕЗНАЕЩИТЕ !!!
65
4
 
2
 
! Отговори
ss преди 8 години
тогава американците си събират партакешите и изчезват от луната, всичко е сагласувано с СССР и не се разкрива пред света , затова и руснаците подържат тезата на щатите, има и още много доказателства и случили се неща всеки може да се поразрови по темата и да се обеди в фактите...
64
4
 
0
 
! Отговори
ss преди 8 години
..... различни движещи се обекти, записа вече е разсекетен. в наса както и астронавтите получават съобщение по радиопредавателите на старолатински език че не са добре дошли на луната и имат определено време да напуснат. продиктувани са координати на горска местност между щатите и канада с определен час на следващия ден. федералните отцепват района в радиос няколко километра и в определения час посочената зона е изпепелена всичко изчезва остава гола почва....
63
11
 
6
 
! Отговори
fg преди 8 години
Само да питам този "велик" учен, защо американското знаме се вее на Луната като там няма вятар???